A Cure for Wellness (2017) verschijnt volgende week op DVD

A Cure for Wellness (2017)

A Cure for Wellness is een Amerikaans-Duitse psychologische horrorfilm uit 2017. De film werd geregisseerd door Gore Verbinski. In de hoofdrollen spelen onder andere Dane DeHaan, Mia Goth, Jason Isaacs, Harry Groener en Celia Imrie. De film werd op 16 februari 2017 voor het eerst in de Nederlandse bioscopen vertoont en verschijnt volgende week, 21 juni, op DVD.

Do you know what the cure for the human condition is? Disease. Because that’s the only way one could hope for a cure.

Samenvatting van A Cure for Wellness

Lockhart is een ambitieuze jonge werknemer die graag carrière wilt maken. Maar als hij de plaats van zijn pas geleden overleden collega overneemt, krijgt hij een vreemde opdracht. Hij moet ervoor zorgen dat de directeur van het bedrijf waarvoor hij werkt, per direct terugkeert naar New York.

Zijn werkgever Pembroke bevindt zich in een kuuroord, waar niemand ooit schijnt te vertrekken, op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen. Als Lockhart daar arriveert, kan hij Pembroke echter nergens vinden. Door een ongelukkig ongeval wordt Lockhart verplicht langer in het kuuroord te verblijven. Hij vermoedt al snel dat de spa niet is wat het lijkt. En hoe langer hij in het kuuroord verblijft, hoe vreemder de gebeurtenissen worden..

Mening over A Cure for Wellness

A Cure for Wellness is een film die je echt thuis moet kijken vind ik. De film duurt maar liefst twee en een half uur en is raar, vreemd, vies en bizar. Niet echt geschikt om in de bioscoop te kijken als je het mij vraagt. Ook al is het een prachtige film om op groot beeld te zien, ik wil lekker griezelen onder een dekentje op de bank en daarna een sprint naar m`n bed trekken omdat ik bang ben! Daar zijn thrillers en horrors voor bedoelt! Ik kan dan ook niet wachten om A Cure for Wellness lekker thuis op DVD te kijken. Het is namelijk echt een uitmuntende film!

Vooral het eerste gedeelte is heel sterk, voornamelijk door de visuele aantrekkelijkheid en de een wat vreemde, trage vertelling. Echt elk shot is prachtig en zorgt ervoor dat je zelf naar de Zwitserse Alpen wilt vertrekken. En terwijl je nog geen idee hebt waar de film over gaat, zit je op het punt van je stoel. Niet alleen omdat je zo geboeid bent, maar ook vanwege de zware, grimmige sfeer.

Het tweede deel is wat minder, tegenover het eerste gedeelte dan. Dit bestaat voornamelijk uit horror. Je hebt dan ook al snel door waar het verhaal heengaat, maar dat maakt het er niet minder om. Het is origineel bedacht en uitgewerkt. Ik ben zeer onder de indruk van deze film.

Facebook Comments

2 Comments

  • Deze film staat al een tijdje op mijn watch list. Ik wilde hem eigenlijk in de bioscoop zien, maar dat is er niet van gekomen. Fijn om jouw review te lezen. Raar, vreemd, vies en bizar belooft wat! Nu moet ik hem in ieder geval zeker zien haha. Het verhaal klinkt goed. Ik ben benieuwd!

    • Haha, ik vind de film veel beter om thuis te kijken! Al is zo`n groot scherm natuurlijk wel veel mooier.. maar dit is echt zo`n film om lekker te griezelen, weet je wel? Veel kijkplezier in ieder geval!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.