What is so important, that I always have to stay outside?

Over de film

10.000 KM is een Spaanse, romantische dramafilm en het regiedebuut van Carlos Marques-Marcet. De officiele naam van de film is Diez Mil Kilómetro en in de hoofdrollen spelen Natalia Tena en David Verdaguer. De film heeft al diverse prijzen gewonnen.

Samenvatting van 10.000 KM

Alex en Sergi zijn samen gelukkig met hun leven in Barcelona en willen zelfs aan kinderen beginnen. Maar dan krijg Alex krijgt een residentiebaan als fotografe in Los Angeles aangeboden. Deze unieke kans kan ze niet weigeren, dus besluit het stel om hun kinderwens even opzij te zetten en een jaar een lange-afstandsrelatie aan te gaan. Alex vertrekt naar Los Angeles en Sergi blijft achter in Barcelona waar hij verdergaat met zijn dagelijkse leven, terwijl Alex aan een nieuw avontuur begint. Hierdoor worden de verschillen tussen de twee steeds groter.

10.000 KM

Mening over 10.000 KM

10.000 KM vertelt een mooi en realistisch verhaal, in een langzaam tempo en met maar weinig verschillende scenes. We zien ook maar twee locatie’s: het huis in Barcelona en het huis in Los Angeles. Toch vond ik dit niet storend want ik leefde echt met het verhaal Alex en Sergi mee. In de opening scene is al duidelijk dat het niet helemaal goed zitten tussen het koppel, maar toch is het ook zichtbaar dat ze veel van elkaar houden. Naarmate de tijd vordert groeien de twee steeds meer uit elkaar.

De problemen stapelen zich op en het is niet alleen de fysieke afstand die een probleem in hun relatie vormt. Toch blijven ze voor elkaar vechten.  Natalia en David, de enige twee acteurs in de hele film, zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een goede klik met elkaar. Dat moet ook wel, want het is een hele persoonlijke film met pure emoties. Liefde, hoop, wanhoop, woede, verdriet, dromen en wensen is waar het in deze film omdraait. 10.000 KM is daarmee absoluut een aanrader voor koppels met een lange afstandsrelatie!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.