Geld verdienen met je reisblog? Dat doe je met deze handige tips!

Wil je geld verdienen met een reisblog? Is het jouw droom om werk en vakantie met elkaar te combineren, zodat je van een ‘workation’ je levensstijl kunt maken? Je denkt misschien dat dit niet mogelijk is, maar je kunt wel degelijk geld verdienen met een blog. Het is echter niet eenvoudig om een succesvolle blog op te bouwen. In eerste instantie heb je veel liefde, passie en tijd nodig. Voor veel mensen blijft bloggen daarom een hobby, soms met leuke bijverdiensten en andere extra’s. Maar er zijn ook veel bloggers die een fulltimebaan hebben gemaakt van hun platform. Met de juiste mindset kun je namelijk ver komen, in ieder geval genoeg om meer van de wereld te zien! Hoe je dat doet? Dat lees je allemaal in dit blog.

Geld verdienen met je reisblog Dat doe je met deze handige tips!

Hoe kun je geld verdienen met bloggen? 

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met een reisblog (of andere niche). Het is echter belangrijk om jouw platform meteen als bedrijf te zien. Zelfs als je een blog ‘slechts’ als hobby begint! Je moet namelijk niet alleen beschikken over een flinke dosis en passie voor hetgeen waar je over schrijft, maar ook zorgen dat technisch alles goed verloopt. Met een serieuze insteek leg je meteen een goede basis en dit levert later alleen maar profijt op. Verdiep jezelf daarom in het onderhouden van een website en verhoog je fotografie en videovaardigheden. Zorg er ook voor dat je voldoende weet van SEO (engine optimization), marketing en communicatie. Verder is het belangrijk om te weten voor wie je schrijft én wat je schrijft! Je wilt namelijk goede content creëren en lezers weten te boeien en binden.   

Hoeveel verdient een reisblogger?  

Het succes van je blog bepaalt uiteindelijk hoeveel je als reisblogger kunt verdienen. Dit is dus helaas niet op voorhand te zeggen. Het kan echter wel een tijdje duren voordat je überhaupt iets zult verdienen. In het begin heb je niet veel bezoekers en weten organisaties je nog niet te vinden. Als je eenmaal meer dan duizend bezoekers per maand hebt, kun je enkele tientjes tot honderden euro’s per maand verdienen. Echte inkomsten genereren kan daarom wel enkele jaren duren. Je zult vooral veel geduld moeten hebben en zorgen dat je serieus aan de slag gaat. Ervaring heeft mij geleerd dat het veel meer werk kost om dingen achteraf te veranderen, dan om het meteen goed te doen. Neem jezelf vooral ook serieus. Alleen als jij dat doet kun je hetzelfde van een ander verwachten.  

Geld verdienen met bloggen

Methodes om geld met je blog te verdienen  

Je kunt geld verdienen met je reisblog via betaalde opdrachten van opdrachtgevers zoals reisorganisaties, webwinkels en merken. Daarnaast kun je geld verdienen met de website zelf. Ten slotte zijn er samenwerkingen in de vorm van barterdeals. Je ontvangt dan een ervaring of product in ruil voor een artikel. Helaas hebben namelijk niet alle bedrijven hebben genoeg budget voor een financiële vergoeding. Zorg er wel altijd voor dat de waarde van een dienst of product overeenkomen met de tijd en energie die je kwijt bent in het creëren van content. Jouw website, social mediakanalen en jijzelf zijn van waarde. Je hoeft dus niet overal meer akkoord te gaan. Bedrijven die voor een product van twintig euro hele hogen eisen stellen zijn niet oké.   

Tip: lees het boek: Je doet het toch wel gratis? (affl).  

1.Avertorials schrijven  

Advertorials zijn gesponsorde artikelen door een bedrijf, merk of land. Als je genoeg bezoekers hebt zul je vanzelf worden benaderd door opdrachtgevers, maar je kunt uiteraard ook zelf op zoek gaan. Daarnaast zijn er ook mediabureaus die samenwerkingen opzetten. Een van mijn favoriete bureaus is bijvoorbeeld Blog Brains, die toevallig ook opdrachtgever van dit artikel is. Zij matchen bijvoorbeeld bedrijven die linkbuilding uitbesteden aan een blogger of influencer.Dit kan helpen bovenaan in Google komen, maar zorgt ook voor meer reclame. Voor iedere opdracht ontvang je een financiële vergoeding en ook regelmatig een dienst of product ter review. Het bedrag dat je ontvangt hangt af van je bezoekersaantallen, maar ook van kwaliteit van je blog. Daarnaast speelt ook je niche een belangrijke rol.   

2. Blijf Authentiek  

Je doet er goed aan om niet zomaar iedere opdracht aan te nemen. Dit is waarom samenwerkingen met bedrijven zoals Blog Brains zo prettig zijn. Zij zorgen namelijk voor een goede match en helpen bij het leveren van goede content. Uiteindelijk levert authentiek zijn alleen maar meer op. Zo is het bijvoorbeeld niet alleen belangrijk dat een onderwerp aansluit bij de visie van je blog, maar ook dat je het artikel zelf kan schrijven. Persoonlijk wijs ik daarom bijvoorbeeld meer opdrachten af als dat ik er aanneem. Ervaring heeft geleerd dat het belangrijk is om te doen waar je volledig achter staat. Helaas hoort daar soms zelfs het afwijzen van een persreis bij. Als je met verkeersbureaus samenwerkt, word je soms namelijk ook uitgenodigd om naar een bestemming te reizen.    

Een persreis maken

Hoeveel verdient een reisblogger

3. Persreizen maken   

Denk echter niet dat het maken van een persreis een gratis vakantie is. Integendeel zelfs! Je maakt vaak lange dagen en korte nachten, die volgepland zijn door anderen. Het kan dus gebeuren dat je iets gaat doen waar je zelf nooit interesse voor zou hebben, zoals paardrijden in het bos. Maar sowieso onderneem je gewoon veel meer als wanneer je zelf op reist gaat. En bij thuiskomst begint het echte werk pas! Begrijp me niet verkeerd hoor, want het is een privilege om te worden uitgenodigd. Maar er komt gewoon meer bij kijken dan je denkt. Je krijgt bijvoorbeeld niet voor iedere persreis betaald. Soms krijg je een vergoeding, maar sommige organisaties verwachten dat je een deel zelf bekostigd. Het maken van een persreis zorgt dus niet voor directe inkomsten, maar is wat mij betreft wel het leukste van bloggen en laat je meer van de wereld zien!   

4. Gesponsorde posts op social media   

Je kunt ook inkomsten genereren met het plaatsen van content op bijvoorbeeld Facebook en Instagram, maar ook door eigen filmpjes op YouTube te produceren. Zeker als je een groot bereik hebt, want ook hier geldt: hoe meer volgers je hebt, hoe meer je kunt verdienen. Maar sowieso is social media een belangrijke nevenactiviteit van een reisblog. Zelfs als je er geen geld mee wilt verdienen. Je kunt er namelijk ook artikelen promoten en in verbinding met je lezers blijven! Besteed dus voldoende aandacht aan je platformen en post met regelmaat.    

5. Banners plaatsen 

Met het plaatsen van banners kun je redelijk eenvoudig geld met je reisblog verdienen. Banners zijn advertenties op een website die voor een passief inkomen zorgen. Je krijgt meestal betaald per click, of een commissie over een aankoop. Zeker in het begin betreft die kleine bedragen, maar als je meer bezoekers hebt kan het totaalbedrag flink oplopen. Daarnaast spelen ook de inhoud van je blog en niche een rol. Als jij over een specifiek onderwerp schrijft of heel hoge kwaliteit levert wilt een adverteerder namelijk graag meer betalen. Een van de meest gebruikte advertentieprogramma’s is Google Adsense, maar als je meer dan tienduizend bezoekers per maand hebt kun je ook met andere organisaties samenwerken.    

6. Affiliatie links  

Een passief inkomen kun je ook generen door het gebruik van affiliatie links. Dit zijn speciale links die verwijzen naar een dienst of product. Dat kan bijvoorbeeld een hotel of reisverzekering zijn, maar ook een duikbril. Als iemand via jouw link een aankoop doet, ontvang je hier een kleine vergoeding voor. Dit kost niemand iets extra’s, maar kan voor jou een bron van inkomsten zijn. Het is wel belangrijk dat de link subtiel in het artikel verwerkt wordt, past bij de inhoud en van toegevoegde waarde is. Enkele voorbeelden van affiliatie partners zijn bol.com en booking.com. Veel reisorganisaties en webwinkels zijn echter aangesloten bij grote netwerken zoals Awin en TradeTracker.   

Fulltime reizen en geld verdienen 

 7. Producten verkopen  

Ten slotte kun je zelf iets verkopen via je blog. Zoals je ziet is het niet eenvoudig om een leven als digital-nomad op te bouwen. Je zult veel geduld moeten hebben en het kost veel tijd. Denk als een ondernemer en zorg dat je meerdere verdienmodellen hebt. Je kunt digitale en fysieke producten aanbieden. Ben je heel goed in iets of weet je heel veel over een bepaald onderwerp? Je kunt bijvoorbeeld reisfoto’s verkopen, een exotische kookcursus verzorgen of een e-boek over jouw niche schrijven. En wat denk je ervan om jezelf te laten inhuren als fotograaf of freelanceschrijver? Daarnaast kun je ook exclusieve content tegen betaling aanbieden, zoals in de vorm van een speciale nieuwsbrief.   

Heb geduld en blijf volhouden   

Daarnaast is het belangrijk om te investeren in je blog en jezelf. Het onderhouden van een blog kost meer tijd dan de meeste mensen denken. Daarom kun je het beste vanaf het begin professioneel te werk gaan. Ga naar netwerkevents, volg een cursus en trek regelmatig de stoute schoenen aan door zelf op zoek te gaan naar samenwerkingen. Schrijf artikelen waar lezers iets aan hebben en probeer jezelf constant naar een hoger niveau te brengen. Zorg dat je jouw zichtbaar vergroot en ga er 100% voor. Maar het allerbelangrijkste is om te geloven in jezelf, dan kom je er namelijk echt wel! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.