Deel twee: Waarom je een stedentrip naar Praag in de winter moet maken

Praag in de winter

Bezienswaardigheden in Praag

Een stedentrip naar Praag

In de winter naar Praag

Praag in de winter

In het blog: ‘Waarom je een stedentrip naar Praag in de winter moet maken (fotoblog)’ deelde ik al een aantal foto’s en tips. Een stedentrip naar Praag in de winter is perfect. De stad doet dan sprookjesachtig aan en met een beetje geluk zelfs is bedolven onder een laagje sneeuw. Praag is sowieso al een ontzettend fotogenieke stad, maar in de winter kan met je camera pas echt je lol op! Praag is nu op haar mooist en puurst. De hordes toeristen ontbreken en de stad is prachtig versierd met lichtjes. Vanaf eind november tot en met begin januari tref je tevens verschillende gezellige kerstmarkten aan door heel de stad. Meer handige tips voor je reis tref je in dit blog over Praag.

Winkelen in Praag

Naar Praag in de winter

Praag on a budget

Maar dat zijn niet de enige reden voor een bezoek aan Praag in de winter. Vooral het feit dat het een relatief goedkope stad is, maakt het een aantrekkelijke bestemming. De stad is goed te bereizen met de tram en dit kost je maar een paar euro. Tip: boek je hotel buiten het toeristisch centrum (met de tram ben je binnen no-time bij de belangrijkste bezienswaardigheden). Dit scheeltje je aanzienlijk veel geld! En als je een beetje goed oplet, kun je voor gemiddeld een tientje al een maaltijd benutten. Bovendien zijn drankjes er niet alleen goedkoper als in Nederland, ook een stuk lekkerder. Praag is natuurlijk niet voor niets de bierhoofdstad van Europa! Ook kun je er goed winkelen. Veel nationale winkelketens hebben zich in de stad gevestigd, maar je vind er ook leuke en bijzondere boetiekjes en plaatselijke winkels waar de prijzen veelal een stuk lager als in Nederland liggen. Vooral sigaretten en sterke drank zijn aanzienlijk goedkoper.

Winkelen in Praag

Winkelen tijdens een stedentrip naar Praag

Een stedentrip naar Praag

Winkelen in Praag

Vooral in het centrum van Praag kun je goed winkelen. Je treft er nog veel handwerk zoals glaswerk, sieraden, porselein, meubilair en houten speelgoed. Ik bezocht in Praag trouwens ook de leukste (en waarschijnlijk ook grootste) speelgoedwinkel ooit. Er zijn niet alleen veel spelletjes en andere activiteiten te doen, er staan zelfs een heuse glijbaan en draaimolen in het midden van de sowieso al prachtige winkel! Ook nationale en internationale ketens hebben zich in de stad gevestigd. Breng onder andere een bezoek aan het overdekt winkelcentrum Palladium, de luxe winkelstraat Parizska, de boulevard Na Prikope en Vaclavske Nam en Praags outlet center Fashion Arena. In de maanden januari en februari vind er uitverkoop plaats.

Een winterse stedentrip naar Praag

De Prague Card

Met de Prague Card krijg je voor twee, drie of vier dagen gratis toegang tot meer dan vijftig bezienswaardigheden en attracties. Ook krijg je een gratis bus-tour van twee uur en bovendien hoef je met deze toeristenkaart nergens in de rij te staan. Tevens kun je gebruik maken van al het openbaar vervoer in de stad en van de Airport Express Bus die je van en naar het vliegveld brengt. Je kunt de Prague Card op het vliegveld en bij een aantal toeristenpunten, musea en metrostations in de stad kopen.

Wandelen in Praag

In de winter op stedentrip naar Praag

Praag in de winter

Lekker eten en drinken

Praag is zeer betaalbaar op het gebied van eten en drinken en de prijzen liggen aanzienlijk lager als in Nederland. Het aanbod eetgelegenheden is gevarieerd en groot. Er zijn oude, traditionele pubs waar je typische, lokale Tsjechische maaltijden kunt nuttigen, maar ook veel internationale restaurants (onder andere Chinees, Thais, Indisch, Italiaans en Frans) en fastfood ketens, sushibars en gezellige restaurants en eetcafés. Tip: bij ‘Burrito Loco’ kun je echt heerlijk Tex-Mex eten! Bovendien zitten overal in de stad gezellige cafeetjes waar je neer kunt strijken voor een warme drank met zoet of hartig hapje.

Karelsbrug in Praag

De Karelsbrug in Praag

Uitzicht over Praag

Prachtige uitzichten in Praag

Een van de redenen waarom de stad zo magisch mooi is, zijn de vele uitzichtpunten waarbij je kunt genieten van een schitterend uitzicht over de stad. Mijn favoriete punt was aan de overkant van de Karelsbrug, vanaf de waterkant. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de brug en de Moldau, waar veel zwanen en eenden vertoeven. Mooie uitkijkpunten heb je onder andere vanaf de Petrinheuvel, het Letna Park, de St. Vitus Kerk, de Karelsbrug en de burchtheuvel.

Heb jij Praag al eens in de winter (of zomer) bezocht? Voor meer informatie voor je bezoek kijk je op de officiële website van Praag.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.