Waarom je een stedentrip naar Praag in de winter moet maken

Praag in de winter

Naar Praag in de winter

Stedentrip naar Praag in de winter

Praag is een magische stad

Op slechts anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol bevindt je jezelf in een totaal andere wereld. Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een romantische en gezellige stad, die haast middeleeuws aandoet. Het is alsof je zomaar jaren terug de tijd in gaat. Toch is het ook een ontzettend bruisende stad waar werkelijk van alles te doen is. Ik maakte afgelopen december een stedentrip naar Praag en heb echt ontzettend genoten. De stad is bekend om haar bruggen, goedkope bier, de tuinen en het gouden straatje. Maar ook het uitgaansleven, de gezellige pleinen, smalle straatjes en de goede eetgelegenheden maken Praag een bezoek meer dan waard.

Stedentrip naar Praag

Gezellige, winterse Kerstmarkten

Zeker in de winter is Praag bij uitstek een stad om te bezoeken. Vooral rond de feestdagen is de stad prachtig. Er zijn namelijk overal in de stad gezellige, winterse kerstmarkten te vinden. Smalle straatjes en gezellige pleintjes doen haast magisch aan in deze periode en het is absoluut een aanrader om je het sightseeing af te wisselen met het doen kerstinkopen voor het thuisfront. Geniet van een van de vele lokale lekkernijen of doe je tegoed aan een winterse drankspecialiteit terwijl je sfeer van een Oost-Europese winter proeft.

Kerstmarkten in Praag

De kerstmarkt in Praag

Winkelen tijdens je stedentrip naar Praag

Wandel in een paar dagen rustig rond in de stad en doe de belangrijkste bezienswaardigheden aan, zoals de Praags Burcht, het Gouden Straatje, de Karelsbrug en de Sint-Vituskathedraal. Het is werkelijk alsof je in een sprookje rondwandelt, zeker nu de toeristenmassa die de stad zomers bezoekt vrijwel geheel ontbreekt: een van de redenen om in de winter een stedentrip naar Praag te maken. Aan een drie of vier dagen heb je overigens genoeg om alle belangrijke hotspots te bezichtigen, maar het is de moeite meer dan waard om nog een dag of twee aan je stedentrip vast te plakken. Je kunt namelijk ontzettend goed winkelen in Praag en bovendien is de stad rijk aan vele bier-, en wijn wellness centra.

Klok in Praag

Bezienswaardigheden tijdens een stedentrip naar Praag

Touren met de tram

De meeste bezienswaardigheden kun je prima te voet aandoen, maar het is ook mogelijk om de stad per tram te verkennen. Tientallen tramlijnen doorkruisen het centrum van Praag en eindigen in verschillende buitenwijken. In principe kun je elke tram pakken, maar tram 17 en 22 komen langs de meeste bezienswaardigheden van Praag. Een dagkaart of meerdaagse kaart koop je gemakkelijk op een van de metrostations, in een aantal kiosks en bij verschillende hotels. Stempel je kaartje eenmalig en je kunt 24 of 72 uur onbeperkt gebruik maken van alle trams. Zo kun je gemakkelijk in en uitstappen waar jij maar wilt!

Joodse wijk in Praag

De Joodse begraafplaats in Praag

De Oude Joodse Begraafplaats in Praag

De Oude Joodse Begraafplaats

Een van de meest indrukwekkendste bezienswaardigheden van Praag vind ik de Oude Joodse begraafplaats, gelegen in de Joodse wijk Josefov. De Oude Joodse Begraafplaats is de oudste nog bestaande joodse begraafplaats van Europa. Eeuwenlang mochten de Joden overledenen niet buiten de Joodse getto begraven. De begraafplaats werd daarom telkens opgehoogd, zo konden er immers meer lichamen worden begraven. Omdat sommige van de graven uit meer dan twaalf lagen bestaan, is het aantal mensen dat op de begraafplaats ligt begraven onbekend. Geschat wordt op meer dan 200.000 overledenen. Rondlopend over de smalle paadjes, tussen de schots en scheve grafstenen geeft deze plek je werkelijk kippenvel. Lees in dit blog meer tips over een bezoek aan de Joodse wijk Josefov.

Winterse stedentrip naar Praag

Een stedentrip naar Praag in de winter

In de winter naar Praag

Naar Praag in de winter

Praag is ontzettend fotogeniek.

Als de zon schijnt is iedere hoek van de straat perfect om een plaatje te schieten, dus zomers kun je hier je lol op. Maar in de winter is er veel kans op sneeuw en is de stad haast nog geschikter om mooie foto’s te maken. Als de daken bedekt zijn onder een wit laagje is de stad echt magisch mooi! Tip: vanaf de overkant van de stad heb je een prachtig uitzicht over de torentjes en daken van het centrum. Het is heel mooi om vanaf dit punt een aantal foto’s te maken!

Lees hier deel twee: Waarom je een winterse stedentrip naar Praag moet maken. En voor meer informatie voor je bezoek kijk je op de officiële website van Praag.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.