Het Sea Garden Primorski Park: mijn favoriete hotspot in Varna

Sea Garden Primorski Park in Varna

Sea Garden Primorski Park in Varna

Sea Garden Primorski Park in Bulgarije

Het Sea Garden Primorski Park

Langs de kust van Varna ligt een prachtige strook park, het ‘Sea Garden Primorski Park’. Onder gezag van de Ottomanen werd hier in het jaar 1862 een kleine tuin aangelegd. Na de Bevrijding van Bulgarije (in het jaar 1878), liet de burgemeester Mihail Koloni in het jaar 1881 een stadstuin van maken. Uiteindelijk is dit uitgebreid naar een 26,000 m² lang park langs de kust, ontworpen door de Franse ingenieur Martinice.

Sea Garden Primorski Park

Kunst in het Sea Garden Primorski Park

Houten kunst in het Sea Garden Primorski Park

Zelfgemaakte kunst van een straatverkoper in Varna

Genieten van de natuur tijdens ieder seizoen

Zomers nodigt het park uit tot flaneren. Het is heerlijk om door het park te lopen en te genieten van de schaduw, bomen, bloemen en struiken. Er staan overal bankjes waar je even kunt rusten, maar het is ook fijn om even in het gras neer te ploffen. Drink uit een van de fonteintjes met bronwater, loop over houten bruggetjes en geniet van het prachtige uitzicht op de zee.

Fontein in het Sea Garden Primorski Park

Fontein in Varna

In de winter neemt de natuur het over van het zomerse leven. Bedolven onder de witte sneeuw is het verlaten Zeepark dan ook werkelijk prachtig mooi. De woeste zee met haar wild slaande golven staat in sterk contrast met het stille park en terwijl je de sneeuw onder je voeten hoort kraken besef je hoe bijzonder de wereld is.

Flora en Fauna in Bulgarije

De natuur in Bulgarije

Ecotoerisme in Bulgarije

Vertier in het park

Er is genoeg te doen, zien en beleven! In het Zeepark zijn onder andere een aquarium, planetarium, terrarium (en petting zoo), dierentuin, speeltuin en een dolfinarium gevestigd. Ook zijn er een aantal cafes en restaurantjes (een stukje verder in het park) te vinden. In de zomer kun je tevens genieten van diverse voorstellingen in het openluchttheater. Deze voorstellingen zijn trouwens vrijwel altijd betaald en tickets moet je op tijd kopen! De eerste keer dat wij het openluchttheater bezochten was de ticketbox gesloten en vond er geen controle plaats noch stond er ergens beveiliging. Wij zijn dus zo naar binnen gegaan en genoten van een prachtige operavoorstelling. Echter, na de tweede(!) pauze vond er controle van de kaartjes plaats en werden we zo het theater uitgestuurd! Hadden we toch wel een kaartje nodig..

Sea Garden Primorski Park

Het Sea Garden Primorski Park in Varna

Natuur in Varna

Ook `s avonds is er veel vertier. Er vinden gedurende de hele zomer diverse openluchtoptredens plaats en je vindt er op verschillende plekken in het park straatmuzikanten en andere artiesten. De optredens zijn heel divers; van rockconcerten en opera, tot majorette en andere dans. Regelmatig staan er ook stands van bijvoorbeeld Coca Cola, Nivea en diverse biermerken (Bulgaren drinken bier als water) om hun merk te promoten. Er worden dan niet alleen samples uitgedeeld, maar vaak is er ook een hele show of andere activiteit om heen. Ook zijn er regelmatig diverse tentoonstellingen, meestal over de geschiedenis van Bulgarije.

Wildlife in Bulgarije

Duurzaam reizen naar Bulgarije

Duurzaam op reis in Bulgarije

Paddenstoelen in Bulgarije

Hier en daar wordt mais of ijs verkocht, maar verder is er niet veel verkrijgbaar. Dat is wat mij betreft wel echt een minpuntje hoor; er zou veel meer aanbod moeten zijn op het gebied van eten en drinken. Vrijwel alle restaurants liggen aan de boulevard onder aan het park of juist heel ver in het park gelegen. Ook is er nergens een routebeschrijving naar de attracties binnen het park, iets wat voor toeristen zou wel handig zou zijn. Maar behalve deze minpuntjes is het Zeepark echt heerlijk om te relaxen en te genieten van de natuur.

Wildelife en natuur in Bulgarije

Uitzicht in het Sea Garden Primorski Park in Varna

Het park is een fijne plek om te ontsnappen van de stad en je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Er is geen betere plek om te ontspannen en te genieten van de zoute zeelucht. Het Zeepark is dan ook absoluut mijn favoriete hotspot en de plek waar ik het liefste kom in Varna.
Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.