Met de camper op reis via Travelhome: vrijheid en avontuur op maat

Met de camper op reis via Travelhome

Waarschuwing: dit artikel bevat details van een ernstige familievete

Een reis met een camper maken door een exotisch land staat al zo lang op mijn bucket list. En al vanaf dat mijn broer en ik klein zijn delen we samen deze droom. En je kunt dus wel raden dat we deze droom ook het liefst samen waar maken. Omdat een camperreis het leukst is met een iets grotere groep, en we ook allebei zijn gesetteld, delen we deze droom inmiddels samen met onze partners. We hebben alleen een probleem en de website van Travelhome heeft ervoor gezorgd dat er nu een echte vete heerst.

Eigenlijk hebben we zelfs twee problemen. Ten eerste hebben we helaas geen van allen genoeg gespaard om daadwerkelijk een camperreis te maken, dus het duurt nog even voordat we überhaupt kunnen gaan. En ten tweede is het is een beetje mannen vs. de vrouwen! Mijn broer wil namelijk al zijn hele leven met de camper door Amerika reizen. En Nevzat is het daar sterk mee eens. Ze willen het liefst door West-Amerika touren, over rode stoffige wegen, door gigantische groene natuurparken en langs de prachtige Californische kust. Highlights als de Highway One itself, de Grand Canyon, Yosemite National Park, Monument Valley en de Colorado River willen ze aandoen. En natuurlijk ontbreken een paar nachten in een luxe hotel in steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco niet!

Amerika vs. Australië

Amerika is natuurlijk ontzettend groot en veelzijdig. In korte tijd beleef je veel diversiteit qua steden en natuur. Uiteraard weten wij ook dat als we naar Amerika gaan, dit ook betekent dat we super goed kunnen shoppen! Maar, hoewel dat mijn schoonzusje en mij ook geweldig lijkt, zouden wij liever een camper huren in Australië. Voor een langere tijd een rondreis door ‘Down Under’, inclusief een ‘no worries’ mentaliteit, laat ons vrouwenhartje sneller kloppen. Bovendien is het natuurlijk een droom van mij om een bezoekje aan een patisserie van Adriano Zumbo te brengen. En ook het Zumbo Cafe, in South Yarra, Melbourne zou ik graag eens willen bezoeken. Maar wat betreft culinaire ervaringen kan ik eindeloos doorgaan met redenen geven waarom we naar Australië willen. Kijk maar eens naar Masterchef!

Behalve de culinaire redenen, weten we natuurlijk allemaal dat het de flora en fauna is waarom we met de camper door Australië willen reizen, mate! Het is er toegestaan om in de vrije natuur te kamperen. Dus aangezien je altijd een eigen slaapplek ter beschikking hebt kun je letterlijk gaan en staan waar je zelf wilt en je eigen tempo bepalen en beslissen. En Australië heeft het allemaal: van uitgestrekte vlaktes en indrukwekkende natuurparken tot bruisende steden en witte zandstranden met helderblauwe zee.

Down Under heeft zoveel te bieden

Er zijn zoveel dingen die we zouden willen doen, dat ik hier nog wel twee aparte artikelen aan zou kunnen besteden. Terwijl we langs de Oostkust rijden, willen we onder andere Whitsunday Islands aandoen en naar het Daintree Rainforest. Maar uiteraard zouden we een paar dagen door The Red Centre om onder andere Ayers Rock, Kings Canyon, Lost City, Gosse Bluff en de Garden of Eden te bezoeken.

Ook willen we een paar dagen naar Fraser Island om met een 4WD het eiland te verkennen. Inclusief een bezoek aan het regenwoud en hopelijk een ontmoeting met haaien en/of walvissen. Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Alice Springs zijn vanzelfsprekend steden die we willen bezoeken. Maar we willen ook naar het Great Barrier Reef, Palm Cove, Cairns en genieten van de Great Ocean Road. En heb ik de veelzijdigheid van de vele bijzondere dieren die ‘Down Under’ aanwezig zijn al benoemd?

Vrijheid en avontuur op maat met Travelhome

Een combinatiereis Australië en Nieuw-Zeeland

Maar niet alleen Australië lijkt ons geweldig om voor langere tijd doorheen te reizen. Een camper huren in Nieuw-Zeeland is voor ons dames, na Australië, eigenlijk tweede keuze. Omdat dit prachtige eiland ook op het zuidelijk halfrond is gelegen is het daarom wel een goed idee om de twee landen te combineren. Nieuw-Zeeland is aanzienlijk kleiner. Dus als je dan toch in de buurt bent, is een bezoekje (van een week of zes tot acht) eigenlijk niet achterwege te laten.

Behalve prachtige goudgele stranden, extreme regenwouden, azuurblauwe meren, spuitende gletsjers en sputterende vulkanen vind je in Nieuw-Zeeland ook Matamata. Dit is een filmset van de film The Lord of the Rings. En ook de Rotorua en een bezoek aan de inheemse Maori mogen niet ontbreken. Nieuw-Zeeland is net zo veelzijdig en mooi als Australië, en misschien zelfs wel iets extremer qua natuur. Volgens mij is een combinatiereis door deze twee landen dan ook echt het ultieme gevoel van vrijheid.

Een camperreis is moeilijk zelf samen te stellen

Zoals je ziet willen wij, dames, vooral heel veel doen. En heel lang reizen. We zijn echt opzoek naar de vrijheid en het avontuur dat reizen met een camper met zich meebrengt.  Als je reist met een camper heb je natuurlijk altijd en overal een slaapplek. Je kunt letterlijk iedere dag doen waar je maar zin in hebt. Dit lijkt me echt heerlijk! ‘Laid-back’ reizen door twee van de mooiste landen ter wereld. Zonder zorgen en zonder stress.

Al brengt zo`n reis van te voren wel aardig wat stress en zorgen met zich mee. We zijn namelijk, nu al, best een beetje het overzicht kwijt. Voornamelijk omdat we zoveel dingen willen doen en zien. We hebben geen idee waar we moeten beginnen. Ook niet hoeveel budget we überhaupt nodig hebben en misschien wel het belangrijkste: hoe we de mannen zo ver krijgen om in plaats van een paar weken met een camper door Amerika te reizen. Zodat we gewoon voor lange, onbepaalde tijd op echt avontuur kunnen gaan.

Dit artikel is vast een goed begin, want ik heb heel wat mooie highlights opgenoemd volgens mij. En het feit dat ze de oermens in zichzelf naar boven kunnen halen tijdens een rokerige BBQ in de vrije natuur van Australië vind ik ook zeker een goede reden, (nietwaar mannen)? Maar hoe het verder moet? Ik weet zeker dat ik dat allemaal moet uitzoeken, voordat er ook maar een iemand aan boord van onze camper te winnen valt. Het is niet dat ik dat vervelend vind hoor. In tegendeel zelfs. Ik houd van plannen!

Een camperreis via Travelhome

Ik heb geen idee waar op te letten!

Meestal ben ik dan ook heel goed in het samenstellen van unieke en betaalbare reizen. Maar voor een, toch wel bijzondere en unieke, camperreis die ik waarschijnlijk maar een keer in mijn leven ga maken, denk ik niet dat dit verstandig is. Niemand van ons heeft ervaring met road-trips, niemand van ons heeft ervaring met kamperen. Ik heb dan ook geen idee waar op te letten!

En aangezien het waarschijnlijk (als we die mannen zover krijgen) een reis voor langere periode is, vind ik het wel belangrijk om niet alleen een juiste camper te huren. Maar ook dat we een goede reis samenstellen die zowel bij ieders wensen aansluit als wel ‘te doen’ is.

Travelhome helpt met het samenstellen van je reis

Om er zeker van te zijn dat een camperreis ook echt een droomreis is, schakel ik dan ook liever een camper-specialist in. Zoals bijvoorbeeld Travelhome, een reisdochter van de ANWB. Travelhome is in de jaren ’80 als aanbieder van Amerikaanse campers in Nederland begonnen. Inmiddels zijn ze specialist voor camperreizen in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Europa.

Als je een reis op maat samen laat stellen, dan regelt Travelhome echt alles tot in de puntjes voor je, zodat je werkelijk nergens meer omkijken naar hebt. Dit lijkt mij, persoonlijk, helemaal perfect. Zo weet ik zeker dat het echt een droomreis voor iedereen wordt!

Aanbieder van complete totaalpakketten

Travelhome biedt complete totaalpakketten aan. Maar je kunt ook zelf een reis met camper samenstellen via de ‘stel zelf uw reis samen’ tool op de website. Via deze tool kun je zelf onder andere een inlever,- en ophaalpunt kiezen, het aantal bestuurders invullen en gewenste extra’s (zoals airconditioning en bijvoorbeeld een magnetron) kiezen. Vervolgens verschijnen er diverse opties die aan jouw wensen voldoen.  o kun je makkelijk verschillende campers, prijzen en data vergelijken.

Ik heb dat zojuist gedaan en mijn droomreis komt op bijna 15.000 euro per persoon voor twee en een halve maand reizen. Dit is wel echt luxe en inclusief alles erop en eraan. Ook is het iets wat we natuurlijk helemaal niet kunnen betalen. En daarnaast weet ik helemaal nog niet zeker of we wel zoveel luxe en comfort zouden willen. Want echt op een relaxte manier reizen met een hippie camper lijkt me ook ontzettend tof!

Een reis op maat met Travelhome

Daarnaast is het ook mogelijk om samen met de medewerkers van Travelhome een reis op maat samen te stellen. De medewerkers gaan ieder jaar zelf op studiereis naar een van de bestemmingen die ze aanbieden. Ze hebben dus ook zelf de nodige ervaring waardoor ze je beter kunnen helpen. Als je een reis op maat samen laat stellen, dan regelt Travelhome echt alles tot in de puntjes voor je, zodat je werkelijk nergens meer omkijken naar hebt. Dit lijkt mij, persoonlijk, helemaal perfect. Zo weet ik zeker dat het echt een droomreis voor iedereen wordt!

Camperreizen op maat via Travelhome

Wij zullen eerst de battle: Mannen vs. Vrouwen; ‘American Dream’ vs. ‘Down Under’  moeten uitvechten, voordat we überhaupt echte plannen kunnen maken. Maar in de tussentijd ga ik alvast een of twee offertes aanvragen. Dan hebben we des te meer reden om die eigenwijze mannen te overtuigen!

Kijk voor meer inspiratie van prachtige camperreizen, informatie over diverse bestemmingen en het aanbod campers op de website van Travelhome

Facebook Comments

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.