Gezellige winterse kerstmarkten in Praag (fotoblog)

De stad Praag an sich is zo sprookjesachtig mooi dat het haast onvoorstelbaar is hoe prachtig de stad rond de feestdagen is! Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe magisch de uitwerking is die Praag deze maand heeft, bijna alsof je in de wereld van Harry Potter leeft. Tijdens mijn bezoek aan Praag had ik mezelf dik aangekleed want ik verwachtte dat het heel koud zou zijn en er misschien wel sneeuw zou liggen. Maar niets bleek minder waar! We genoten zelfs een paar dagen van het heerlijke winterzonnetje op onze bleke snoeten. En uiteraard heb ik ontzettend veel foto’s gemaakt en genoten van de gezellige kerstsfeer.

Overal branden lichtjes en vele kerstbomen versieren de stad. Smalle straatjes en gezellige pleintjes doen magisch aan, zeker zo rond de feestdagen. Zowel op het Oudestadsplein als op het Wenceslasplein staan twee grote kerstmarkten waar ieder jaar duizenden mensen op af komen. Maar ook op veel gebieden in de rest van de binnenstad staat het vol met gezellige kraampjes die van alles en nog wat (maar vooral veel lekker eten) aanbieden. Doe je tegoed aan een van de vele warme drankspecialiteiten die Tsjechië te bieden heeft en geniet van een van de vele lekkernijen zoals chocolade, broodjes geroosterde ham of trdelnik, welke gevuld kan worden met bijvoorbeeld ijs of zonder vulling gegeten kan worden. Het is hoe dan ook een heerlijke lekkernij voor zowel op koude als op warme dagen!

Praag is in de winter ontzettend gezellig en perfect om bijzondere en leuke cadeautjes voor de feestdagen te scoren. Je hebt er tal van leuke kraampjes waar handgemaakte producten worden aangeboden en her en der door de stad
verspreid vind je vele aparte winkeltjes waar ze ontzettend leuke cadeau`s, woonaccessoires, gadgets en speelgoed verkopen. En ook voor een nieuwe feestoutfit ben je in Praag aan het goede adres! Bezoek behalve de kerstmarkten ook zeker een bezoek aan het winkelcentrum Palladium, de luxe en dure winkelstraat Pařížská en de winkelpassage Myslbek waar je heerlijk kunt shoppen.

Na een lange dag slenteren plof je neer bij een van de vele barretjes of cafeetjes voor iets lekkers. Terwijl je opwarmt geniet je van de warme sfeer. Met een beetje geluk dwarrelt het zelfs sneeuw! Ben je echt moe van het vele lopen? Geniet dan een dagje (of avondje) van een heuse bier-spa. Jawel, je kunt hier serieus schoonheidsbehandelingen met bier ondergaan. Het is zelfs een van de specialiteiten waar de stad bekend om staat. Zie je het niet zo zitten om in een bad bier te dobberen? Kies dan gewoon voor wijn, haha!

Praag is absoluut een van de mooiste steden die ik ooit heb bezocht. Het is een ideale stad voor een leuke stedentrip. Lekker een paar dagen weg en genieten van een totaal andere omgeving met voor iedereen iets wils. Of je nou van winkelen houdt, lekker een dagje wellness wilt genieten, houdt van geschiedenis, kunst, cultuur of architectuur.. werkelijk iedereen kan in Praag naar hartenlust genieten van het geweldige aanbod dat de stad biedt. Ik heb werkelijk heerlijk genoten en hoewel ik alle belangrijkste bezienswaardigheden makkelijk heb kunnen bezichtigen in vier dagen tijd, zou ik absoluut nog wel eens een keer terug willen naar deze prachtige stad. Al is het alleen maar om te winkelen, haha.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.