Cioccolato di Modica: lekkere en echte Italiaanse chocolade

Deze lekkere en echte Italiaanse chocolade is alleen voor echte chocolade liefhebbers, die bereid zijn een paar duizend kilometer af te reizen voor hun verslaving. Dus wees gewaarschuwd! In de zeventiende eeuw geïntroduceerd door de Spanjaarden op Sicilië, wordt Cioccolato di Modica hier, in de stad Modica, nog steeds gemaakt. De chocolade is zo bijzonder omdat deze gebaseerd is op een recept van de Azteken, en er geen plantaardige vetten, melk, soja of lecithine worden toegevoegd.’

Tegenwoordig wordt de chocolade natuurlijk niet meer precies volgens het recept van de Azteken gemaakt. In 1825 ontdekte meneer Van Houten dat hij cacaoboter en cacaopoeder uit cacaobonen kon scheiden en sindsdien is het recept dusdanig aangepast. De cacaobonen worden echter nog op de ouderwetse manier met maalstenen gemalen. Vervolgens worden de cacaobonen verhit op een temperatuur tussen de 30 en 45 graden Celsius, zodat de suikerkristallen niet smelten. Hierdoor blijft de chocolade korrelig en krokant. Ook ziet de chocolade er hierdoor wit uitgeslagen uit. Hier moet je even aan wennen en ziet er zo op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk uit, mijn vader dacht zelfs dat de chocolade al een paar jaar over datum zou moeten zijn. Gelukkig is dat niet zo!

Aan het chocolademengsel worden verschillende, bijzondere ingrediënt toegevoegd zoals bijvoorbeeld citrus, jasmijn, peperoni, vijgen en wijn. Ik heb zes smaken gekregen vond ze bijna allemaal even heerlijk. Vooral hazelnoot en vijg waren verrukkelijk!

Ik zit bij mij geen stop op en nu heb ik dan ook nog maar een reep over. Niet goed voor mijn lijn, maar het weergeeft wel goed hoe lekker ik Cioccolato di Modica vind. Ik heb volgens mij heel google doorzocht om te kijken of deze chocolade ergens online te bestellen is, maar ik heb maar een webshop kunnen vinden en hier verkopen ze lang niet alle smaken. De chocolade is ook op Amazon te bestellen, maar dan betaal je uiteraard wel de hoofdprijs. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het echt waard vind, de chocolade is namelijk echt heerlijk!

Of we boeken gewoon een reisje richting Sicilië! Dat is misschien nog wel beter. Wie gaat er mee?
Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.