Illy Issimo Ready-to-go Coffee

Ci sono momenti nella mia vita in cui la nostalgia di Firenze si fa sentire molto forte, quasi come un piacevole malessere fisico, quasi come aver lo stomaco vuoto e aver fame. Una parte di me vive ancora a Firenze.

Deze tekst plaatste ik laatst onder een foto op Instagram. Letterlijk vertalen kan ik het niet, maar het komt erop neer dat er momenten zijn waarop ik zoveel heimwee heb naar Florence, dat het fysiek ondraagbaar is. Het is als het hebben van ongelofelijke honger, zoveel dat het pijn doet aan mijn maag. Een deel van mij leeft nog steeds in Florence, in Italië. En ik mis werkelijk alles. Van de geuren en de kleuren tot de sfeer en de smaken. Ik mis de zee, de citroenbomen, het geluid van de raamluiken die `s avonds sluiten en de lange zomeravonden buiten. Ik zou mijn hele blog eraan kunnen wijden, maar daar schiet ik niets mee op en krijg ik alleen maar meer pijn van in mijn maag. Ik ben er nu al twee jaar niet geweest en ik kan werkelijk niet wachten! Ik kan niet wachten om op het vliegveld van Pisa aan te komen, naar de bar te lopen en “un caffè da portare via” te bestellen om vervolgens naar buiten te lopen en een diepe adem verse Italiaanse lucht te halen en te genieten van mijn espresso. Want weet je, misschien mis ik dat wel het allermeest; koffie. Het is een gevoel dat ik niet kan beschrijven, maar wat iedere koffie-liefhebber zal herkennen. Want koffie lijkt misschien niet meer dan een lekker drankje, eigenlijk is het een complex product die alle vijf de zintuigen prikkelt. Of zoals Illy zegt: “Achter een perfect kopje espresso gaan hele werelden schuil: door te degusteren ontdek je ze. Dat betekent bewust en geconcentreerd proeven en zintuiglijk plezier laten samensmelten met intellectueel genot. Dan vang je de nuances van het aroma en de smaak en maak je een reis door het geheugen en de verbeelding”.

illy-issimo-ready-to-go-coffee

illy-issimo-coffee

ready-to-go-coffee-illy-issimo

illycaffè biedt kenners en liefhebbers wereldwijd de ideale koffie: het beste wat de natuur te bieden heeft, versterkt dankzij een perfecte bewerking met de beste technologieën en bijna tachtig jaar ervaring en passie van een ondernemersfamilie. Hoewel ik zelf eigenlijk altijd koffie van het merk Lavazza drink, vind ik ook de koffie van illy heel lekker (en hun servies echt heel mooi, zoekt iemand nog een kerstcadeau voor mij?). Het fijne van illy vind ik vooral dat ze zoveel verschillende soorten koffie bieden, zoals bijvoorbeeld de illy issimo. illy issimo is de eerste premium ready-to-drink ijskoffie gemaakt van 100% Arabicabonen, met de intense aroma’s van illy espresso en bevat weinig calorieën en geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Deze ready-to-drink koffie komt in blikjes of handige flesjes met draaidop, waardoor je de koffie niet in een keer hoeft op te drinken.

illy-issimo-coffee-cappuccino-latte-macchiato

illy-issimo-coffee-cappuccino

latte-macchiato-cappuccino-koffie-illy

Via D-Drinks, het bedrijf dat o.a. illy naar de BeNeLux importeert, ontving ik een aantal flesjes Illy Issimo Ready-to-go Coffee, van zowel de Cappuccino als de Latte Macchiato variant. Ik las op hun site dat er ook een caffè Tiramisu verkrijgbaar is, maar helaas ontving ik deze niet. Ik heb deze variant ook nog nooit eerder ergens gezien en ben hier nu zeer benieuwd naar! Ik wilde de flesjes graag bewaren voor de dagen dat ik naar Italië verlang. Dit was heel moeilijk, want illy issimo is geen nieuw product voor mij en vind ik eigenlijk best wel heel lekker dus met het excuus dat ik ze toch echt zou moeten testen voor mijn blog gingen de eerste flesjes dan ook al snel open en waren ze ook net zo snel opgedronken. Als je de dop van de flesjes afdraait komt er al meteen een heerlijke koffiegeur op je af. De smaak van beide drankjes is heerlijk. Misschien niet zoals je zou verwachten van rasechte Italiaanse koffie, maar in tegenstelling tot de concurrenten (die vaak ook nog veel duurder zijn) is dit koffiedrank met melk in plaats van melkdrank met koffie. Dit is absoluut te proeven. En we zijn dan ook niet in Italië dus eigenlijk mogen we niet klagen. De drankjes hebben beide een redelijk sterke koffiesmaak, zijn lekker vol en romig en precies zoet genoeg. Een vleugje Italië voor onderweg, waar dan ook. Misschien moet je ze eigenlijk gewoon zelf gaan proeven, bijvoorbeeld op de dagen dat je naar la bella Italia of een lekker verfrissend drankje verlangt. Want ijskoffie is heus niet alleen iets voor de zomer!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.