Yummy Cupcakes in Istanbul!

Heaven on earth. Meer woorden heb ik eigenlijk niet (of niet nodig) om deze heerlijke cupcakes te beschrijven. Ze zijn echt heerlijk! Ik heb ze pas geleden ontdekt in Istanbul, maar Yummy Cupcakes is al opgericht in 2004, in Burbank, Californie. In 2004 waren cupcakes nog niet zo`n trend als de dag van vandaag en Tiffini, de bedenkster van Yummy Cupcakes vond het dan ook heel eng om daadwerkelijk een bedrijf met alleen maar cupcakes te beginnen. Maar ze volgde haar droom en samen met haar gezin heeft ze deze droom kunnen waarmaken. En gelukkig voor ons, want in Istanbul heeft Tiffini ook een Yummy Cupcakes filiaal. Deze geweldige Cupcake store is gevestigd in Kadikoy, wat aan de Aziatische kant is en dus voor de meeste bezoekers van Istanbul best ver weg. Maar niet getreurd, want aan de Europese kant hebben ze een heuse “satellite” store.

Dit is een pop-up store waar ze de meest verkochte smaken aanbieden en waar ik altijd een cupcake van mezelf mag kopen wanneer ik in Istanbul ben. Ik vind de keuze altijd behoorlijk moeilijk, wat ze zien er allemaal even lekker uit en ik moet dan ook bekennen dat ik het niet altijd bij maar een cupcake laat. Niet verder vertellen hoor! Je kunt deze satellite vinden in winkelcentrum Kanyon, in Levent.

Cupcakes

Zien ze er niet heerlijk uit? Dat zijn ze ook! Ze hebben heerlijk smaken zoals chocolate, coffee en vanilla, maar mijn favorieten zijn de “ red velvet half half” bestaande uit rood gekleurde chocoladecake en roomkaas en de “ chocolate ganache” bestaande uit chocolade, chocolade, chocolade en chocolade frosting. Te lekker! En stom als ik ben heb ik alleen maar de traditionele cupcakes gegeten, Yummy Cupcakes heeft namelijk o.a. ook:

• Cupcake in a Jar
• Cupcake on a Stick
• Cupcakie Pies
• Cupcake Biscotti
• Cupcake Mini Bites
• Cupcake Confetti
• Frosting Bon Bons

Kadikoy shop

Ergens vind ik het jammer dat ze niet in Amsterdam verkrijgbaar zijn, maar ik weet heus wel dat ik hier dankbaar voor moet zijn. Ik zou mezelf niet kunnen beheersen en in een maand tijd 10 kilo aan cupcakes aankomen, op mijn buik. Maar goed nieuws! Binnenkort komen er Yummy Cupcakes stores aan in: Oman, Dubai, Japan en een stuk dichterbij huis: Italië, Frankrijk en Engeland! Voor meer informatie en een overzicht van de adressen zie:

Yummy Cupcakes

 

Wat is jouw lievelingscupcake?

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.