Shoppen: Yeni Çarşı Caddesi in Istanbul

Nu kom ik toch al best een aantal jaren in Istanbul en weet ik inmiddels heel wat leuke onbekende plekjes te vinden. Ik heb zo m`n vaste adresjes om goedkoop en lokaal te eten, maar uiteraard ook vaste adresjes om te winkelen. Al houd ik niet zo heel veel van de grote ketens. Nee, doe mij maar kleine, exclusieve winkeltjes waar van alles te ontdekken valt. Waar ik uren kan rondstruinen op zoek naar iets speciaals en waar ik het liefst nog een beetje kan afdingen ook. Zoals ik zei heb ik dus een aantal vaste adresjes in Istanbul. Maar, nu ben ik er na al die jaren toch achter gekomen dat ik een ontzettende gave winkelstraat heb gemist. Echt, ik heb zo`n leuke hotspot, midden in het centrum van Istanbul gevonden! En weet je wat nou zo erg is? Iedere keer als ik in het centrum was, ben ik Yeni Çarşı Caddesi minimaal drie keer per week ben gepasseerd zonder op of om te kijken..

Als ik toch ooit eens ga trouwen, nou dan weet ik het wel! Helaas waren ze er niet in mijn maat, anders had ik ze per direct meegenomen! Gezien bij de leuke winkel Cassette

Een rek vol t-shirts met geweldige uitspraken bij Passageboutique.com Hoe de winkel echt heet weet ik niet, haha. Op het visitekaartje staat: butique, de website schrijf je met: boutique en op de website zelf is geschreven: butik. Typisch Turks dit! Maar het maakt de winkel er niet minder leuk om.

Sieraden, sieraden en nog eens sieraden! Hele wanden -wat zeg ik: kasten- vol zijn er te vinden. En het mooiste van alles? Ik zag van alles maar maximaal twee dezelfde items.

Zijn ze niet geweldig? Je komt items van Dogo bijna overal in Istanbul tegen, maar nog niet eerder zag ik een ‘Dogo winkel’. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit ook niet de beste optie voor mij is hoor. Veel te veel keuzemogelijkheden!

Halverwege Yeni Çarşı Caddesi is het tijd voor een kleine pauze met heerlijke koffie bij een heerlijke vent! Helaas wilde hij niet op de foto en wilde het niet lukken met mijn stiekeme pogingen zoals je ziet, haha. Jullie moeten het met een glimp doen of gewoon een reisje naar Istanbul boeken!

Handgemaakte items, onbekende merken, merken in opkomst, vintage, je vind het hier allemaal. Waar Yeni Çarşı Caddesi in Istanbul precies is? Aan het einde van Istikal Caddesi (Taksim) heb je een plein genaamd Tünel. Aan je linkerhand vind je Yeni Çarşı Caddesi, de straat loopt af naar beneden. Dus heb je een stedentrip richting Istanbul op de planning staan, dan weet je wat je niet mag overslaan!

Houdt jij ook zo van onbekende winkeltjes? Of winkel je liever bij grote ketens?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.