Shoppen: Winkelcentrum Kaynon in Istanbul

Istanbul heeft veel, heel veel shoppingmalls, en ze zijn bijna allemaal even mooi en bijzonder. Maar een van mijn favoriete shopping malls is toch wel Kanyon. Kaynon is sinds 2006 open en gevestigd in de wijk Levent: een zakelijk district aan de Europese kant van Istanbul. Winkelcentrum Kaynon is is niet bijzonder groot vergeleken met andere winkelcentra in Istanbul. Er zijn ruim honderdzestig winkels verdeeld over vier verdiepingen, negen bioscoopzalen, een sportschool, een spa en een tiental restaurantjes met echt heel lekker eten. Naast winkelen biedt Kaynon ook 179 appartementen en 30,000m2 en voor mensen die van moderne architectuur houden ook een prachtig gebouw om te observeren. Ik houd voornamelijk van Kaynon omdat het er nooit superdruk is. Ideaal om lekker te shoppen dus! En doordat alles zich zowel binnen als buiten afspeelt, heb je eigenlijk nooit echt dat beklemmende gevoel van een mall.

Onder andere winkels van Steve Madden (favoriet!), Nine West, Bebe, Banana Republic, Intimissimi, Calzedonia, Liu Jo, Vero Moda, Vakko (als ik toch eens rijk was..), Douglas, The Body Shop, L`occitane en Provence, Muji, Mango en Harvey Nichols. En ik mag Macrocenter natuurlijk niet vergeten! Dit is echt de beste supermarkt ooit! Dit concept is zo fantastisch mooi, maar je kunt er ook werkelijk alles, maar dan ook echt alles kunt vinden wat je hartje begeert.

Kanyon

Kanyon

Kanyon

Er is natuurlijk heel veel te zien en te doen in Istanbul en Kanyon staat meestal niet echt hoog op de prioriteitenlijst bij een bezoekje aan Istanbul. Als je voor het eerst naar Istanbul gaat zou ik wel eerder naar İstinye Park, Forum of Cevahir gaan, omdat deze shoppingmalls groter en mooier zijn en ook meer aanbod hebben, maar als je tijd over hebt is het zeker een bezoekje waard!

Naast Kaynon ligt trouwens ook Metro City, nog een shoppingmall. Ik kom hier eigenlijk alleen om te eten (ze hebben een geweldige stand met fruit en chocolade), maar er zitten wel winkels zoals Marcs & Spencer, Benneton, Koton en Mavi Jeans. Als je toch in Kaynon bent kun je gemakkelijk via de metrodoorgang naar Metrocity lopen om even te kijken.

Kanyon

Kaynon is gemakkelijk bereikbaar met de metro vanaf Taksim Square met de M-2 lijn richting Levent of met de Dolmus (een minibusje) vanaf Besiktas. Als je gewoon iemand vraagt om “Dolmus Kaynon” dan wijzen ze je wel de goede dolmus aan. Vergeet niet te zeggen dat je eruit wilt bij Kaynon (musaait bir yerde). Bussen stoppen over het algemeen niet voor de deur van Kaynon, als je met de bus gaat moet je eruit voor de deur van Metrocity en kun je vanaf hier lopen.

Voor meer informatie zie:

Kanyon

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.