Petting Zoo & Terrarium: leuk met kinderen tijdens je vakantie in Varna

Een soort van ‘minikinderboerderij’

Petting Zoo Varna is gelegen in het midden van Sea Garden Park Varna. De eigenaar beheert een klein stukje grond (1500 m²) dat met een gekleurd, stalen hek, in park is afgezet. Via de ingang betreedt je de ‘petting zoo’, voor ons een soort van ‘minikinderboerderij’, voor vijf leva per persoon. Dat is omgerekend ongeveer twee euro en vijftig cent. Direct naast de ingang vind je een van de weinige plekken waar je wat te eten, drinken of een verfrissend ijsje in het zeepark kunt kopen in de zomer.

In de Petting Zoo vind je verschillende kleine dieren zoals geitjes, pony’s, kittens en heel veel konijntjes. Op de Facebookpagina van Petting Zoo (ze hebben geen website) zie je ook foto’s van paarden, een witte kangaroo en andere vogelsoorten en knaagdieren, maar deze hebben wij tijdens ons bezoek helaas niet gezien. Ik heb het proberen na te vragen bij het personeel, maar zij beheersten helaas niet genoeg Engels om mij te begrijpen. Of ik niet genoeg Bulgaars om hen te begrijpen, dat kan natuurlijk ook..

Aaien, knuffelen en voeren is allemaal toegestaan

De dieren zijn verdeeld over verschillende hokken, welke allemaal te betreden zijn. Op deze manier kun je de dieren aaien, knuffelen en voeren. Het is alleen niet toegestaan om de konijnen wortels te geven! Het is echt superleuk om een uurtje door te brengen en te genieten van de dieren. Je staat echt even helemaal in de natuur en vergeten de sleur van het dagelijks problemen. De wereld lijkt even stil te staan, dit is puur genieten. Er komt zoveel positiviteit van dieren af. Alhoewel.. die muggenbulten na mijn bezoek vond ik wel iets minder. Houdt daar rekening mee en maak gebruik van een anti-muggenspray, want het stikt er echt van de muggen!

Een ritje op een pony

Het is ook superleuk en leerzaam voor kinderen. Ik weet zeker dat als je kinderen hebt, je ze er een groot plezier mee doet om de Petting Zoo te bezoeken tijdens een vakantie in Varna. De dieren zijn allemaal ontwormd, ingeënt en klinisch gezond. Kinderen kunnen de dieren knuffelen, aaien en voeren onder toezicht van de medewerkers, die alles goed in de gaten houden. Ook is het mogelijk om een ritje op een pony door de zoo te maken.

Een terrarium tijdens de zomermaanden

Vier maanden per jaar, tijdens het hoogseizoen, vindt je er ook een terrarium. Het terrarium is opgezet als tentoonstelling van exotische dieren onder leiding van de eigenaar, die tevens ook dierenarts is, van ruim tweehonderdvijftig verschillende diersoorten. Hij kampeert vanaf mei tot en met september in de Petting Zoo en biedt je de mogelijkheid om onder andere de taipan, zwarte mamba, smalkopmamba, ratelslangen, ringslangen, cobra’s, pythons, vipers, krokodillen, leguanen, spinnen en schorpioenen te zien. Eventueel kun je tegen bijbetaling van drie leva, omgerekend ongeveer een euro en vijftig cent, een deel van de (ongevaarlijke) dieren vasthouden om foto’s te maken. De entree voor het terrarium staat los van de entree voor de Petting Zoo en is twee leva, omgerekend ongeveer een euro. Geloof me, het is het geld absoluut waard.  Je wordt hartelijk verwelkomd in de tent terwijl je onder leiding van je spannende verhalen en bijzondere filmpjes kunt genieten van de meest exotische dieren!

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.