Bijzonder overnachten in de woestijn: Desert Nights Camp Oman

We rijden midden door de woestijn. Op een snelweg weliswaar, maar er is niets anders dan zand te bekennen. Ik vraag me af wat we hier in hemelsnaam te zoeken hebben en ben ervan overtuigd dat we verdwaald gaan raken. We zijn op zoek naar het Desert Nights Camp Oman, ons hotel voor de aankomende twee nachten. We gaan namelijk overnachten in de woestijn van Oman! Via de email hebben we instructies gekregen: bij het benzinestation aan de rechterkant moeten we bellen.

Desert Nigts Camp in Oman

Overnachten in de woestijn van Oman

Bij een overnachting in de woestijn dacht ik aan een romantisch matje onder de sterrenhemel. Zonder douche of toilet. Eten uit een blik. Ongedierte. Geen drinken. Slangen. Nog meer ongedierte. Kou. Zand in mijn haar, neus, oren. En zand in mijn..  s`Nachts zullen we zeker bevriezen of worden opgegeten! Misschien zelfs wel worden ontvoerd. Nee, dat overnachten in de woestijn van Oman leek me helemaal niets! Ik zag er zelfs een beetje tegenop! En dus heb ik maar een verblijf bij een vijf sterren resort geboekt. Meteen na het boeken had ik natuurlijk alweer spijt en vond ik het veel te duur. Ik bedoel; je slaapt immers in de woestijn, wat kan een vijf sterren resort daar aan veranderen?

overnachten in de woestijn van Oman

Overnachten in de Omaanse woestijn

Toch zijn we nu onderweg. Met als instructie dat we contact moeten opnemen zodra we bij het benzine station zijn. Aan de rand van de dichtstbijzijnde snelweg, de 23, is inderdaad ook een benzine station gevestigd. Hier bellen ze voor ons naar het resort zodat ze ons kunnen komen ophalen. “Maar jullie kunnen ook zelf deze kant op komen rijden” zegt de manager. En dus doen we dat! Wij dachten namelijk even avontuurlijk te zijn. Niets bleek minder waar, want er is gewoon bewegwijzering en deze is echt prima zelfstandig te volgen. Let evengoed wel goed op, want op eigen houtje de woestijn in is niet zo`n heel goed idee. Vanaf het benzine station besef je misschien nog niet echt goed dat je werkelijk de woestijn ingaat, maar het is best nog een pittig eindje rijden. Je zult maar een bordje missen en verdwaald raken. Dit schijnt regelmatig gebeurt te zijn. Eerlijk gezegd vind ik dat niet zo heel gek, want hoe weet je immers welke kant je op moet als je niets anders dan zand kunt zien? Maar vergeet niet dat Google Maps je niet zal helpen!

Desert Night Camp in Oman

Overnachten in de woestijn van Oman bij Desert Night Camp

Overnachten bij Desert Night Camp in de woestijn van Oman

De bedoeïenententen

Als er ineens niets anders om je heen is dan zand, heb je echt het gevoel alleen op de wereld te zijn, maar ineens duiken de poorten van het Desert Nights Camp op. Je kunt je auto buiten de poorten parkeren, want je koffers worden met een quad opgehaald en naar je tent gebracht terwijl jij kunt genieten van dadels en iets te drinken. En dan.. let the magic begin!Man, wat had ik het mis! Overnachten in de woestijn is een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan! Desert Nights Camp is gelegen op 200 kilometer van Muscat, in de Wahiba woestijn (sharqiya sands). Het is een resort met dertig luxe privé bedoeïenententen. Alle tenten zijn zo geplaatst dat iedereen voldoende privacy heeft. De witte tenten zijn echt prachtig. Iedere tent heeft een eigen ingang met een grote patio en een echte deur. Binnen in de tent tref je een aparte woonkamer, een open slaapkamer en een prachtige badkamer. Er is zelfs heerlijk warm water en airconditioning! De kamers zijn prachtig ingericht; modern met een Arabisch tintje en allemaal voorzien van badslippers, een badjas, shampoo, zeep, douchegel en een minibar met onder andere gratis koffie en thee. De tenten zijn niet helemaal afgesloten aan de bovenkant, waardoor je toch een beetje het gevoel hebt buiten te slapen. En s `nachts kun je heerlijk je deur open laten staan. Tijdens ons verblijf is er iets misgegaan met de instellingen van mijn camera en mijn foto’s zijn bijna allemaal mislukt. Ik heb dus een aantal officiële ‘press’ foto’s van het Desert Nights Camp zelf gebruikt (een aantal, niet allemaal) voor dit artikel, maar geloof me: er is weinig verschil. Behalve dan dat mijn eigen foto’s, overduidelijk, niet zo professioneel zijn. Verder is echt alles hetzelfde. Ik, Mrs. Kritisch herself, heb echt geen enkel minpuntje kunnen ontdekken in de kamer. Echt alles was tot in de puntjes perfect.

Overige faciliteiten

Ook het eten is tip top in orde, al had alles van mij iets meer smaak mogen hebben. Het eten is duidelijk aan toeristen aangepast, want het is vrij westers allemaal. Desondanks is het echt wel lekker en zeer goed verzorgd. Zowel het diner als het ontbijt bestaan uit zeer uitgebreide buffetten en tevens vind er live cooking plaats. In de avond kun je hier heerlijk vlees of vis laten klaarmaken en in de ochtend de lekkerste eieren. Het is ook mogelijk om tegen extra betaling privé te dineren of zelfs te barbecueën. Tevens biedt het resort diverse activiteiten aan. Geniet bijvoorbeeld van de prachtige zonsondergang onder het genot van een hapje en drankje, ga op kamelensafari, maak een excursie naar de bedoeïenen, breng een bezoekje aan wadi Bani Khalid, ga quad rijden, dune bashing, zand surfen of laat henna zetten. Het is allemaal vrij toeristisch, maar er is echt ontzettend veel mogelijk en alles is hoe dan ook een onvergetelijke ervaringen. Door de magische en isolerende omgeving van de woestijn ben je namelijk echt even (bijna) helemaal alleen op de wereld en ben je bijna vergeten wat ‘toeristisch’ betekent. Dus als je het niet fijn vind om dingen op eigen houtje te doen, dan zijn deze excursies absoluut een goede optie! Wij hebben zelf echter bijna alles zelfstandig ondernomen en ik moet eerlijk zeggen dat dit niet alleen meer dan de helft in kosten scheelt, maar het ook de ervaringen unieker maakt. Wel wil ik nogmaals zeggen: ga niet op eigen houtje de woestijn in en boek excursies in de woestijn altijd bij je resort, hotel of een andere professionele organisatie.

Een rondje per kameel. Je ziet het hier niet, want ze waren net te laat met het maken van de foto, maar hier viel ik bijna van de kameel af en probeerde te doen alsof er niets aan de hand was. Kijk `m grijzen, haha!

De excursie met de zonsondergang is, inclusief heerlijke hapjes en drankjes, gratis en mag je zeker niet overslaan. Wij zijn als eerste naar de top van de duinen gebracht en dit was echt spectaculair! Toen we als laatst weer werden opgehaald, gingen we nog even een rondje dune bashing. Man, dit is zo gaaf! Echt een kick van adrenaline en iets wat ik absoluut nog eens wil doen. Ook is er in de ochtend de mogelijkheid om gratis een ritje per kameel door het resort te maken.

Mijn meest bijzondere verblijf ooit

Overnachten in Desert Nights Camp is echt mijn meest bijzonderste verblijf ooit geweest. Alles was echt perfect en tot in de puntjes geregeld. Ik vond het vrij duur, met name de excursies zoals ik al zei, maar het is alles echt meer dan waard geweest. En ik hoop echt dat ik ooit nog eens de kans heb om in de woestijn te overnachten. Al wil ik dan toch wel proberen om primitief in een tentje onder de sterrenhemel te slapen. Ik denk dat de ervaring van het ‘overnachten in de woestijn’ dan nog mooier en intensiever is. Maar goed dat zeg ik nu heel stoer, als het echt zover is.. dan verblijf ik heel graag nogmaals in het Desert Nights Camp en leg ik wel een matje naast m`n tent. Dan kan ik lekker terug naar binnen als ik het `s nachts echt te koud krijg, haha!

Bezoekersinformatie

Al Wasil, Sur, Al Wasil 115, Oman
Telefoon: +968 9281 8388
E-mail: reservations@desertnightscamp.com

Boek via: Booking.com(Affl.)

Voor meer informatie zie:

Desert Nights Camp

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.