Bezoek cafe Obur Kirpi in Istanbul voor een goedkope en lekkere lunch

Obur Kirpi

Obur Kirpi in Istanbul

Gelegen in een van de nauwe straatjes in de wijk Beşiktaş, in Istanbul vind je Cafe Obur Kirpi, een uiterst schattig cafè met een heerlijke sfeer. Op de achtergrond draait Ameliè. Ondanks de drukte van de stad kun hier lekker tot rust komen. Op iedere tafel staan verse rozen. Het cafè is een beetje happy, shabby chic ingericht; kunst, meubilair met een versleten uitstraling, veel verschillende kleuren, veel verschillende meubels. Het is comfortabel en voelt als thuis.

Cafe in Istanbul

Lunchen in Istanbul

Obur Kirpi in Besiktas

Op Valentijnsdag 2013 openden Nilgun en Hakan de deuren van Cafè Obur Kipri. Aangezien het paar al wat ouder is, verwachtte ik een romantisch liefdesverhaal waarin een stel op latere leeftijd besloot hun droom te verwezenlijken, maar helaas. Nilgun heeft in de financiele wereld gewerkt en na haar pensioen wist ze niet precies wat ze met haar vrije tijd wilde doen. En dus opende ze samen met haar broer Hakan Obur Kirpi. Gelukkig vind ze in het cafe werken een stuk leuker dan de financiële wereld en heeft ze stiekem een beetje spijt dat ze dit niet veel eerder heeft gedaan. Ondanks dat het broer en zus zijn, het een leuk stel. Ze zijn ontzettend behulpzaam, grappig, lief en ze hebben ook nog heerlijke humor. Aan liefde evengoed geen tekort. Nilgun en Hakan helpen hun klanten met bijna alle liefde die ze in zich hebben. Inderdaad; bijna alle liefde. De rest van hun liefde stoppen ze namelijk in het eten.

Lunchen in Besiktas

Cafè Obur Kipri serveert `homemade food`. Al het eten -zoals de manti en gozleme- wordt met de hand gemaakt. Er worden voornamelijk verse ingredienten gebruikt. Ze hebben een uitgebreide menukaart -met Engelse vertaling. Zus Nilgun spreekt namelijk gewoon Engels.

Cafe in Besiktas

Cafe in Istanbul

Obur Kirpi

Turks ontbijt inclusief witte en gele kaas, groene en zwarte olijven, tomaten, komkommer, brood en ei voor maar vijf lira. Uitgebreider ontbijt is natuurlijk ook mogelijk, prijzen variëren van vijf tot en met twaalf lira. En niet alleen het ontbijt is supergoedkoop. Er staan verschillende soorten gerechten met ei op het menu. Van omelet tot meenemen en met prijzen van vier tot acht lira. Gözleme (Turkse pannenkoeken) of een pannenkoek met chocolade, köfte, diverse salade`s, soepen en manti. Zoals ik al zei; een uitgebreid menu. En het duurste op de kaart is twaalf en een halve lira voor een zeytinyağlı tabağı (een bord met verschillende hapjes, zoals dolmas, aubergine en bonen).

Turks gerecht Menemen

Ik bestelde er kasar peyniri menemen. Tijdens het eten heb ik gezellig met Nilgun zitten kletsen. Het is echt een lieve en gezellige vrouw die met veel plezier haar zaak runt. Als je in Istanbul bent en een bezoekje aan het centrum van Beşiktaş brengt is het absoluut de moeite waard om hier te ontbijten of lunchen. Het cafe is geopend vanaf 10.00 uur tot en met 23.00 uur. Het adres van Obur Kipri is:

Obur Kirpi
Şehit Dursun Bakan Sokak No 23/a
Sinanpaşa Mah. Beşiktaş, Istanbul
Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.