Traditioneel eten in Kroatië doe je bij Konoba Nono nabij Umag

Konoba Nono in Umag

Traditioneel eten in Kroatië

Konoba Nono nabij Umag

Wat is een konoba

Een konoba is een informeel restaurant en te vergelijken met een taverna of bistro. Meestal wordt een konoba door familie gerund en kun je hier terecht voor gerechten die al generaties oud zijn.

Er worden traditionele en regionale gerechten geserveerd die met de hand gemaakt worden van uitsluitend verse ingrediënten. Deze zijn vaak afkomstig van plaatselijke boeren en vissers waardoor zal het aanbod per dag zal verschillen, afhankelijk van wat er gevangen en geoogst wordt.

Eten in een konobo is een unieke ervaring en de perfecte manier om de echte Kroatische keuken te leren kennen. Als je in Kroatië bent kom je over konoba’s tegen. Maar ben je in de buurt van de stad Umag in de regio Istrië, dan is Konoba Nono een aanrader om plaats te nemen. 

Traditioneel eten in Kroatië bij Konoba Nono

Traditioneel eten in Istrië

Konoba Nono nabij Umag

Konoba Nono is gelegen in Petrovija, tussen de steden Buje en Umag. Het wordt gerund door de familie Prodan en geopend in 2006. Het is niet moeilijk te vinden, want je rijdt praktisch tegenaan als je het dorp binnen rijdt. Het is het grote, oranje gebouw waar met grote letters ‘Nono’ opstaat. 

In een paar jaar tijd heeft de konoba zichzelf goed op de kaart weten te zetten en personeel in dienst. Dit doet echter niets af aan kwaliteit noch sfeer, want de karakteristieke trekken zijn behouden. De konoba is ontzettend sfeervol. Het is er gezellig en knus. Er is echt veel liefde en aandacht aan de inrichting besteed.

De konoba bestaat uit verschillende ruimtes. Binnen is er plek voor zestig mensen en buiten voor vijftig. Toch is het moeilijk om een plaats te vinden en kun je het best van tevoren reserveren. Wij kwamen s’middags laat aan en hadden geluk dat er precies nog een tafel vrij was. En dat meen ik echt, want na ons zijn er wel vier keer mensen weggestuurd. 

Uit eten in Kroatië

Eten tussen de lokale bevolking

Konoba Nono is geliefd bij de lokale bevolking en schijnt het altijd zo druk te hebben. Zelfs in de winter, wanneer veel andere eetgelegenheden hun deuren helemaal sluiten. Het is echt een heerlijke plek om neer te strijken. Je voelt jezelf hier echt meer dan welkom. Binnen brandt zelfs het haardvuur. Niet, omdat het koud is, maar gewoon voor een knusse sfeer.

Konoba in Istrië

Traditioneel uit eten in Istrië

Uit eten in Istrië

Gerechten bij konoba Nono

Bovendien kun je er heerlijk eten. En uiteindelijk is dat natuurlijk waarvoor je uiteindelijk komt. Het menu is niet uitgebreid, maar bevat voldoende keuze. Er zijn vegetarische opties, maar ook een gluten-, en lactosevrij aanbod. Op de kaart staan verschillende Kroatische specialiteiten, onderverdeeld op originele wijze. 

Aan te raden zijn de huisgemaakte pasta’s, zoals traditionele ‘Fuzi’ (een soort noodles) of pasta met truffels. Maar er is ook voldoende keuze uit lokale vlees- en vis gerechten. Zoals ‘Boskarin’ (Istriaanse Os), maar ook lam, geit en t-bone. Of verse inktvis, rauwe garnalen, goudbrasem of zelfs schorpioenvis. 

Traditioneel eten bij Konoba Nono in Istrië

Traditioneel eten bij Konoba Nono in Kroatië

Voordelige prijzen en huisgemaakte grappa

Wij bestelden zowel lokale vlees-, als visgerechten. Ik heb werkelijk geen idee meer wat we precies aten (vergeten aantekeningen te maken), maar alles was even smaakvol. Vooral de desserts vond ik subliem. Maar het toppunt was de huisgemaakte grappa, waarvan ik na het drinken even dacht dat ik in brand stond. 

De prijzen van het eten zijn heel redelijk. Wij waren met z’n vieren rond de honderdvijftig euro kwijt. Hiervoor hebben we zeer uitgebreid gegeten. We hadden allemaal een voor-, hoofd-, en nagerecht, inclusief bier, wijn en dessert. En koffie toe! 

Huisgemaakte grappa in Kroatië

Miniboerderij met dieren

Ook vind je op het erf van Konoba Nono een miniboerderij waar onder andere kippen, ganzen, pauwen, konijnen, ezels, geiten en schapen rondlopen. Het is leuk om hier een kijkje te nemen, maar als je kinderen hebt natuurlijk helemaal ideaal. Bovendien is er ook een kleine speeltuin, met onder andere een glijbaan en een schommel, waar zij zich kunnen vermaken tijdens het eten. 

Geit bij konoba Nono

Ezel bij Konoba Nono in Kroatië

Bezoekersinformatie

Kobano Nono is absoluut een aanrader als je in de regio Istrië op vakantie bent. De eetgelegenheid is geopend vanaf 11.00 uur ‘s ochtends tot en met 23.00 uur ‘s avonds. Kijk op de website voor meer informatie.

Umaška ulica 35, 52470, Umag, Kroatië
Telefoon: +385 52 740 160

Klik hier voor een routebeschrijving met Google Maps.

 

 

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.