La Montagna Spaccata en La Grotta Del Turco in Gaeta

De kilometerslange baai, waaraan de historische stad Gaeta, (waar je ook heerlijk vis kunt eten in de haven) gelegen is, biedt een zevental prachtige stranden en mondt uit in het Park ‘Monte Orlando’. Het natuurgebied is beschermt en een natuurlijke uitbreiding van de Tyrrheense Zee van het Aurunci-gebergte (Preappennino Laziale). Het park heeft een typisch mediterraans landschap en bevat nog een aantal oude gebouwen en monumenten. Zo vind je er onder andere twee kleine kerken en op de top van de heuvel het mausoleum van Lucio Munazio Planco, een goede vriend van Cesar en stichter van de kolonies  Lugdunum (nu Lyon), Augusta Raurica (nu Augst, in de buurt van Bazel).

Het uitzicht over de omgeving en de zee is werkelijk adembenemend en alleen dit al is een bezoek aan het park waard. Maar in het park kan men de Grotta del Turco en de Montagna Spaccata zien. Beide zijn zo mooi dat ik er werkelijk geen woorden voor heb. Maar foto’s zeggen meer dan woorden, toch? Dit is ultiem genieten. Zonder wachtrijen, zonder dure entreekaartjes. Gewoon een uurtje genieten van deze prachtige wereld. Wat wilt een mens nog meer?

Quote

The best things in life are free

Montagna Spaccata

In de 11de eeuw werd er vlak bij een kloof, een kluizenaarsverblijf gebouwd, op een rotswand boven de zee. Volgens een legende is die rotswand ontstaan door de aardbeving na de dood van Jezus Christus. Via deze kloof bereikt men de Capella del Crocofisso. Naast de kapel is een trap omhoog die naar een prachtig uitzicht op de ‘gespleten berg’, die eigenlijk uit een aantal van boven naar onder gespleten klippen bestaat, biedt.

Grotta del Turco

Een trap van maar liefst 275 treden leidt naar de onderkant van de grot. Helaas was deze niet te bezoeken toen wij er waren in verband met eb en vloed, maar de halve klim die we gemaakt hebben was het meer dan waard! Ik kan me alleen maar voorstellen hoe mooi het wel niet moet zijn als je daadwerkelijk alle trappen kunt afdalen.  In de grot van de Turken hielden Saraceense piraten zich schuil.

Bezoekersinformatie

Via Ss. Trinita
304024, Gaeta
Italië
+39 0771 462068
Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.