Luxe overnachten in vier sterren Hotel New York Rotterdam

Lucky me! Mocht ik zomaar een nachtje in het vier sterren Hotel New York in Rotterdam verblijven. En niet zomaar in een kamer, nee, ik mocht met mijn billen in de directievertrek suite vertoeven. Hoe heerlijk dat was? Nou, we moesten om 12.00 uur uitchecken, maar zijn precies tot 11.59 uur in de kamer gebleven. Zegt dat genoeg? Overnachten in Hotel New York Rotterdam is werkelijk fantastisch!

Hotel New York

Hotel New York is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, een van oorsprong Nederlands bedrijf die, zoals de naam eigenlijk al zegt, een scheepsvaartverbinding tussen Nederland en Amerika onderhield. In 1977 is het hoofdkantoor naar Seattle verhuisd en heeft het gebouw een aantal jaren leeggestaan. Totdat begin jaren negentig een aantal mensen met het idee kwam om het gebouw om te laten bouwen tot een hotel, met een groot café-restaurant. En zo geschiedde.

Hotel New York

Hotel New York is gelegen op de Wilhelmina pier en biedt een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Vanaf de pier kun je met de watertaxi naar het centrum van de stad. Het hotel straalt bijna een en al nostalgie uit, zodra je binnenstapt doe je echt een stap terug in de tijd. De vroegere reizigerssfeer is overal in het hotel goed weten te behouden. Het enige minpuntje vond ik de ontbijtruimte, waar ik echt het gevoel had in een schoolkantine te zitten.

IMG_0005

Persoonlijk houd ik of van strakke, designer hotels of van kleine, schattige boetiekjes. Hotel New York Rotterdam is geen van beiden, maar heeft mij zeker wel kunnen bekoren. Er zijn tweeënzeventig hotelkamers waaronder torenkamers, directievertrekken en een loft.

Hotel New York

Het directievetrek is gewoonweg prachtig. Ik heb een keer eerder in een suite mogen overnachten, maar dat was niets vergeleken bij deze overnachting. De kamer is een mix van authentiek en moderne inrichting. De kamer heeft een ruime badkamer voorzien van een afgesloten toilet en een regendouche. De zithoek met open haard, televisie en een heerlijke grote hoekbank is heerlijk om tot rust te komen, maar het pronkstuk van de kamer is toch wel het vrijstaande bad met een prachtig uitzicht. Ook is er mogelijkheid tot een eigen feestje door middel van rood, groen, blauw en geel licht, maar wij hielden het romantisch en hielden het op sfeerlicht. We vroegen ons af waarom er geen televisie was en net voor we naar bed gingen ontdekten we  dat de televisie uit de kast komt. Surprise!

Hotel New York

Omdat wij vrij laat aankwamen hebben we tot diep in de nacht in dit prachtige bad gezeten en zijn we vrij laat naar bed gegaan. Maar als ik wist dat dit bed zo heerlijk was, dan had ik helemaal niet in bad gegaan. Ik ben echt een beetje verliefd geworden op dit bed en zou er alles voor over hebben om nog een nachtje met hem door te brengen. Ik heb echt nog nooit zo lekker geslapen. Voor de nieuwsgierigen onder ons; het bed is van Treca de Paris. En voordat ik zoveel geld voor een bed bij elkaar heb gespaard, ben ik allang een oude oma. Maar als ik op een dag de kans krijg, dan weet ik het wel!

Hotel New York

Uiteraard zijn er de nodige faciliteiten zoals handdoeken, badjassen, shampoo en bodylotion aanwezig, maar wij kregen ook een tandenborstel met tandpasta, een miniflesje deodorant, bed sokken(!) en chocolaatjes. Er staat trouwens ook een Nespresso apparaat in iedere kamer. Een minibar is er dan weer niet, in plaats daarvan is er vierentwintig uur roomservice.

Hotel New York

De kamer is zoals te verwachten best wel prijzig en er komen ook nog aparte kosten voor het ontbijt bij. Maar de kamer is prachtig, de service geweldig, het eten is lekker en daar gaan we weer: het bed is heerlijk. Ook een groot pluspunt is de mogelijkheid tot late check-out. Wij hoefden de kamer pas om 12.00 uur te verlaten. Maar natuurlijk heb ik ook wel een paar minpuntjes, voor een vier sterren hotel vind ik namelijk dat alles perfect in orde moet zijn. Een lampenkap die scheef staat, een gordijn dat aan de bovenkant een stukje los hangt en een bureau met een laagje stof, zijn dingen die ik niet echt kan waarderen. Ook het ontbijt vond ik nogal tegenvallen. Maar dit zijn maar kleine dingen en ik ben natuurlijk best wel een muggenzifter. Ik heb echt een heerlijk verblijf in Hotel New York gehad en genoten van de prachtige kamer, het heerlijke bad en ik zou een liefdesverklaring aan het bed kunnen doen, maar het lijkt me duidelijk dat ik echt lekker heb geslapen. Hotel New York, bedankt voor het fantastische verblijf!

hotelnewyork

Ik ben wel eens benieuwd of jij wel eens in een suite hebt geslapen en voor welke gelegenheid dat dan was. En ben je dan ook zo`n muggenzifter of let je niet zo erg op de details?

Voor meer informatie zie:

Hotel New York

Facebook Comments

2 Comments

  • ik ben helaas nog nooit in zo’n suite geweest (baal er dan ook wel van dat je niet met míj bent gegaan ;)) en een muggenzifter ben ik zeker wel, zoals je weet, dus ik zou me ook storen aan zulke details!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.