Hotel Mrak in Ljubljana: een geweldig gastvrij verblijf

Verblijf bij een goed hotel vind ik belangrijk. Je bent immers op vakantie en wilt kunnen genieten en tot rust komen. Desondanks zou ik een heel boek kunnen schrijven over de aparte en bijzondere dingen die ik regelmatig meemaak tijdens een hotelovernachting. Zo hadden een vriendin en ik een paar jaar geleden ineens de bell boy bij ons op de kamer staan. Hij zag het wel zitten met ons en zoals je jezelf wel kunt voorstellen, hebben wij die nacht niet heel lekker geslapen! Met diezelfde vriendin heb ik het ook wel eens meegemaakt dat er ineens geld uit ons kluisje in de hotelkamer was gestolen. Maar ik heb ook heel regelmatig klachten. Zoals bijvoorbeeld die keer in Oman toen we een luxe hotel hadden geboekt. We wilden graag een paar dagen kunnen relaxen en bijkomen van onze trip door het binnenland. Maar bij aankomst dacht ik me even vergist te hebben. Het hotel zag er in werkelijkheid namelijk totaal anders uit dan op internet! De omschrijving ‘armoedig en vies’ is heel passend en we wilden dus graag ons geld terug. Daar gingen ze bij de receptie niet mee akkoord en deze aanvaring is toen zo uit de hand gelopen, dat ik zelfs de keuken van het hotel ben ingestormd om te zeggen dat ze de manager moesten bellen. Uiteindelijk hebben we de twee nachten helemaal vergoed gekregen en heb ik er een leuk verhaal aan overgehouden, maar een domper was het wel.

Hotel Mrak in Ljubljana
Hotel Mrak in Slovenië

Eerste indruk van Ljubljana

Meestal gebeuren dit soort dingen bij mij buiten Europa. Maar ook in Europa zelf kun je rare dingen meemaken! Onderweg naar Ljubljana bijvoorbeeld, zag ik op internet een prachtig hotel. Ik reserveerde meteen via booking.com (affl). Daar aangekomen, merkten we al meteen op dat de receptionist niet zo`n goede dag had. Hij was, vriendelijk gezegd, niet heel aardig. Afijn, daar is niets aan de te doen. Echter, toen de beste man tijdens het boeken van onze kamer zomaar het dubbele wilde afrekenen, van de prijs die op internet stond, zei ik er natuurlijk wel iets van. Dat draaide uit op ruzie. Gigantische ruzie! Het was avond, het was laat en het was verschrikkelijk. Gelukkig wilde deze receptionist wel, na drie keer eisen, de manager bellen. Daarna is alles opgelost, maar zijn wij met de horizon vertrokken op zoek naar een ander hotel.

Hotel Mrak

Hotel Mrak in Ljubljana

Vol van emotie parkeerden we de auto bij het eerste beste hotel dat we tegenkwamen. We wisten totaal niet waar we waren, maar omdat het inmiddels echt laat was, maakte ons dat niet veel meer uit. Best wel chagrijnig en ook heel moe stapten we de lobby van hotel Mrak binnen. We waren totaal niet voorbereid op wat ons te wachten stond, maar wat kregen we een hartelijk ontvangst! Het leek wel alsof ik droomde. Dit was zo in contrast met wat er eerder op de avond gebeurde! Nu vind ik het sowieso belangrijk dat je welkom wordt ontvangen in een hotel. Je bent immers op vakantie en wilt genieten. Daarbij is de receptie toch ook vaak je eerste indruk, niet alleen van de accommodatie, maar ook van de stad zelf. Maar het ontvangst bij hotel Mrak was buitengewoon vriendelijk en fijn.

Kamers in hotel Mrak
Review van Hotel Mrak in Ljubljana
Review van hotel Mrak

Hotel Mrak in Ljubljana wordt gerund door een kleine familie. Ze hebben het hotel in 2016 overgenomen en zijn nu volop bezig met renoveren. Daar is niets van te merken, want het hotel ziet er prachtig uit en de medewerkers doen er werkelijk alles aan om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Kamers in Hotel Mrak

Ontvangst met huisgemaakte limonade

De alleraardigste receptionist die ik ooit heb ontmoet vond dat we er ‘nogal’ moe uitzagen en bood ons een glas koude, huisgemaakte limonade aan. Dit was het eerste wat hij deed, nog voordat hij verder iets anders vroeg. Toen ik begon te ratelen, gebaarde hij me om te gaan zitten en bij te komen. “Drink eerst maar even, dan praten we daarna verder” zei hij. En terwijl ik aan mijn glas nipte en om me heen keek, besloot ik dat ik ook wel in de lobby zou willen blijven als er geen kamers meer beschikbaar zouden zijn. Hotel Mrak is ontzettend mooi. Het hotel is modern en strak ingericht, maar toch is de sfeer heel gemoedelijk en huiselijk.

Review over Hotel Mrak in Ljubljana
Blog over Hotel Mrak in Ljubljana

Geschiedenis en renovaties

Maar gelukkig was er nog precies een kamer vrij, helemaal op de bovenste verdieping. Helaas niet in een van de nieuwe kamers, maar wij waren allang blij dat we überhaupt een kamer konden krijgen. Bovendien deed de kamer helemaal niet onder aan comfort; alles wat je nodig hebt is er. De gerenoveerde kamers mocht ik de volgende ochtend bekijken, toen ik door de manager werd rondgeleid. Ondertussen vertelde hij me over de geschiedenis van de familie Mrak die jarenlang het hotel heeft gerund, en de doelstellingen waar het hotel nu naar streeft. Zelf vind ik dat het hotel daar al super aan voldoet. Het verblijf is namelijk zeer comfortabel, luxe, relaxed en toch heerst er warmte, gezelligheid en dat echte ‘familiegevoel’.

Review van Hotel Mrak in Slovenië

De perfecte uitvalbasis

Zelfs huisdieren zijn van harte welkom (graag wel even contact opnemen voor je aankomst). En bovendien produceert hotel Mrak heerlijke wijn uit eigen tuin; een van de oudste wijngaarden in Ljubljana. Ik bedoel; wat wilt een mens nog meer? Gelegen in het oude centrum is het ook nog eens de perfecte uitvalbasis om de stad te verkennen. Ljubljana is een van de kleinste hoofdsteden van Europa en vrijwel alles is wandeld te doen. Lees daar in dit blog meer over. Bijna alle belangrijke bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van hotel Mrak. Dit is heel fijn als je even terug wilt om je op te frissen, voordat je s`avonds het uitgaansleven onveilig gaat maken.

Ontbijt bij hotel Mrak
Ontbijt in hotel Mrak
Vegan Cupcakes

Heerlijk ontbijten met cupcakes

Maar zet s`ochtends wel op tijd je wekker, want het ontbijt wil je in dit hotel zeker niet missen. Zowel voor de zoete als hartige trek is er voldoende keuze. Er zijn verschillende soorten ontbijtgranen en yoghurt, maar ook diverse broodjes en voldoende keuze uit beleg. En als kers op de slagroomtaart, serveert Hotel Mrak de heerlijkste vegan cupcakes ooit. Dat zie je trouwens veel meer in Slovenië; gezond en bewust eten lijkt hier haast vanzelfsprekend te zijn. Echt heel fijn!

Ontbijten in Hotel Mrak

Een mooie herinnering

Ik heb mezelf tonnetje rond gegeten aan het ontbijt en was daarna klaar voor de dag. Hotel Mrak heeft ervoor gezorgd dat ik alsnog een fijn welkom had in Ljubljana. Bovendien hebben ze ons ook nog doorverwezen naar een aantal leuke plekjes en fijne restaurants. Helaas hadden we eerder gewoon pech gehad. Maar dit verblijf was daarom des te meer een fijne herinnering aan het feit dat je niet altijd meteen moet oordelen. En misschien niet altijd overal de controle over moet willen hebben en alles proberen te plannen. Onverwacht maak je immers de leukste dingen mee en kom je de meest bijzondere mensen (of hotels dus) tegen. Hoe dan ook, ik heb een heerlijk verblijf gehad bij Hotel Mrak in Ljubljana en ik kan dit hotel dan ook van harte aanbevelen voor een stedentrip naar de Sloveense hoofdstad.

Bezoekersinformatie

Het hotel is gelegen in het oude centrum van Ljubljana, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het is mogelijk om bij het hotel te parkeren, maar reserveren is aan te raden.

Rimska cesta 4
1000 Ljubljana
Slovenië

Telefoon: +386 1 421 96 50
E-mail: info@hotelborgoantico.it

Boek via: Booking.com (affl.) of kijk voor meer informatie op de website.

Facebook Comments

3 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.