Loungen doe je bij ‘best design award winner’ Graffiti Café in Varna

Op loopafstand van het Sea Garden Primorski Park tref je Graffiti Café: een van Varna’s hipste hotspots. Het cafe is gelegen in halverwege de boulevard ‘Knyaz Boris I’ en maakt onderdeel uit van het naastgelegen Graffit Art Gallery hotel. Het café heeft de ‘Restaurant & Bar Design Awards’ in 2012 gewonnen in de categorie Best Bar.

Dat is niet zo heel gek want het design is mooi en bijzonder en heeft dankzij oog voor detail, de ultieme ‘urban feeling’. Graffiti Café is ontworpen door ontworpen door Studio MODE en in twee ruimtes verdeeld. De voorste, glazen ruimte is opgenomen in het exterieur: zo zit je hier in de zomer eigenlijk gewoon buiten en mag je in deze ruimte het gehele jaar door roken. Het achterste gedeelte is gescheiden en ligt iets hoger dan het voorste gedeelte. Vanuit het hele café heb je je panoramisch uitzicht naar buiten. Kolommen en plafond lopen als een soort houten waaier in elkaar over, en ook in de tafelpoten zie je de unieke, houten techniek weer terug.

Ondanks de grote ruimtes en het weinige gebruik van kleur is de sfeer bij Graffiti Café warm en gezellig. Het is een uitstekende plek om te loungen en te genieten van het uitzicht buiten. Uiteraard onder het genot van een hapje en drankje. De kaart van het café is bijzonder en bevat een aantal aparte, huisgemaakte drankjes en bijzondere cocktails. Ik probeerde er een drankje met tabasco en rode bessen uit. Dat smaakte echt heel apart, maar was eigenlijk best lekker. Ook de smoothies ‘fake snake’ en ‘rocket fuel’ en ‘bubble trouble’ zijn heerlijk! Uiteraard staan naast exotische, onbekende drankjes ook gewoon klassieke dranken op de kaart. En klassiekers met een twist. Wat denk je bijvoorbeeld van warme chocolade melk met Malibu en gesnipperde kokosnoot? Of ‘Winter-Fairy’, een drankje bestaande uit honing, warme melk en geschaafde amandel?

Behalve voor de ontzettende leuke drankkaart kun je hier gedurende de dag dag ook terecht om een lekker hapje te eten. Onder andere tosti’s geserveerd met patat, pannenkoeken, versgebakken croissantjes diverse gerechten met ei zijn gedurende de dag te bestellen. en Ga `s middags langs voor een kopje koffie (ze hebben echt goede koffie bij Graffiti Café) en kies een lekker taartje van de dessertkaart. Bounty-cake is echt een aanrader! En ook de cake van bovenstaande foto’s (die met die witte crème), maar hiervan ben ik de naam vergeten. Laat gerust de foto’s zien als je deze taart wilt proberen hoor. Naast de dessertkaart zijn er kaarten voor ontbijt, lunch en diner beschikbaar.

Bezoekersinformatie

65 Knyaz Boris I Blvd.
Varna, Bulgaria 9000
Telefoonnummer: +359 88 200 3003

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.