Een workshop ‘high tea’ bij het Grachtenatelier in Utrecht

Op 12 oktober volgde ik een workshop ‘high tea’ bij het GrachtenAtelier in Utrecht. We werden ontvangen met een heerlijke prosecco en een borrelhapje, en gingen daarna zelf aan de slag om een high tea op tafel te zetten. Het Grachtenatelier is opgericht door de tweelingzussen Jaqueline en Carolien. De een is creatief, de ander is culinair en samen zorgen ze voor diverse, leuke workshops. Gevestigd in twee prachtige werfkelders op de Oudegracht te Utrecht, heb ik een heerlijke middag heb gehad. En hoewel ik een aantal puntjes van kritiek heb (voor een groep volwassen mensen die elkaar niet kent vind ik dat het allemaal net even iets beter had gekund), is deze leuke workshop voor een groep hechte vriendinnen of een kinderfeestje helemaal perfect!

In de recepten en organisatie was ik best wel teleurgesteld, deze waren namelijk zeer simpel en niet goed op elkaar afgestemd. Waar de een gevulde pastry puffs moest maken, moest ik alleen maar slagroom kloppen. Dit betekende dat ik binnen vijftien minuten klaar was en daarna moest wachten op de rest van de groep. Ik ben een heel sociaal persoon en heb me dus prima vermaakt, maar ik kan ik voorstellen dat je niet al te blij bent als je helemaal naar Utrecht afreist, ruim veertig euro betaald voor een workshop en dan blijkt dat je alleen maar komt om slagroom op te kloppen. Ook vond ik het jammer dat er weinig ruimte was voor eigen creativiteit. Dit had gekund door bijvoorbeeld producten voor garnering beschikbaar te stellen of een keuze uit meer verschillende ingrediënten voor bepaalde gerechten. En mijn inziens kunnen alle gerechten qua moeilijkheidsgraad wel iets omhoog, al kan dat misschien ook komen omdat ik dus alleen maar slagroom heb opgeklopt. De meeste gerechten waren namelijk echt ontzettend lekker en de meeste waren voorzien van een leuke twist. In plaats van gewone chocolade brownies werden er bijvoorbeeld brownies gevuld met amaretto en noten gebakken. Heerlijk toch? Nog een verbeterpuntje is de ‘high tea’ zelf, haha. Hoewel de thee heel leuk in wreckpotten was gepresenteerd, vond ik het feit dat het water in plastic kannen en dat deze op een aparte tafel stonden heel jammer. Waarom niet in mooie theepotten op tafel?

Tot daar mijn kritiek. Ik ben nu eenmaal een muggenzifter! Verder was alles wel tot in de puntjes verzorgd hoor. Het personeel was heel spontaan en behulpzaam en ze gaven uitstekende begeleiding waar dit nodig was. De meiden zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep en maakten met iedereen een praatje. Het drinken en de hapjes werden goed aangevuld en het ontbrak ons echt aan niets. En de locatie is natuurlijk prachtig. De werfkelders zijn mooi ingericht en hoewel het vrij donker is binnen, hangt er een zeer gezellige sfeer. Overal branden kaarsen en sfeerlampjes, er liggen kussentjes op de bank en er wordt lekkere muziek op de achtergrond gedraaid. Een van de personeelsleden vertelde dat de kelders ook kunnen worden afgehuurd voor bijvoorbeeld een bruiloft, wat mij meer dan romantisch lijkt. Wat ik echt heel leuk vind is dat je na afloop nog eens alle recepten via de mail krijgt toegestuurd. Zo kun je thuis ook de dingen die je niet zelf hebt gemaakt, maar wel heel lekker vond gewoon lekker maken en gebruiken voor een eigen high tea. Waar de recepten overigens meer dan perfect voor zijn, want als je in je eentje alles moet klaarmaken, wordt het toch een ander verhaal! Wat dat betreft is deze cursus dan ook een hele leuke bron van inspiratie voor een gezellige middag thuis.

Ik heb echt een hele gezellig en goed verzorgde middag gehad bij het GrachtenAtelier in Utrecht. Dit was zeker voor herhaling vatbaar! Althans, wel een andere workshop dan, want ik ga niet nog een keer helemaal naar Utrecht om slagroom op te kloppen hoor ;-)

Voor meer informatie en andere leuke workshops kijk je op de website van het GrachtenAtelier in Utrecht.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.