Bezoek de organische markt Feriköy Organik Pazarı tijdens je verblijf in Istanbul

Biologisch eten is al een aantal jaar in opkomst, in onder andere Nederland. Maar hoewel Turkije zelf prachtige groente en fruit verbouwd, zijn biologische producten er helaas nog maar beperkt beschikbaar. Gelukkig worden de termen biologisch, organisch, ecologisch en biodynamisch ook hier steeds meer bekend en is er steeds meer aanbod aan duurzame, diervriendelijke producten waarbij rekening wordt gehouden met mens en milieu. Zo is er iedere zaterdag in Feriköy ( Şişli) de Feriköy Organik Pazarı.

De verkopers komen vanuit het hele land om hier hun goederen te verkopen en zijn verplicht zichzelf aan te sluiten bij Buğday (Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği – Buğday Ecological Life Support Association). Er wordt voorkeur gegeven aan verkopers en dorpsbewoners die hun geld verdienen met farming want op deze manier worden deze mensen ondersteund in de manier van hun levensonderhoud.

Het aanbod is vrij groot en wisselt per seizoen. Van vers fruit en groente tot honing, jam, hummus en brood, maar ook olijven, noten, pasta, granen, olie en melkproducten worden aangeboden. Er is een klein assortiment cosmeticaproducten en uiteraard kun je er ook heerlijk eten. Of een verse smoothie drinken.

Feriköy Organik Pazarı is absoluut een aanrader om te bezoeken als je wat meer tijd in Istanbul hebt. Het aanbod is geweldig, de sfeer is fantastisch en de verkopers zijn ontzettend vriendelijk en staan je graag te woord. Je kunt er heerlijk eten en natuurlijk ook heerlijke producten kopen voor thuis. Oh, en vergeet geen gözleme te eten, want je vind ze maar op weinig plaatsen zo lekker.

De markt vind iedere zaterdag plaats in Şişli Municipality Car Park vlakbij het Uğur Center in Bomonti. Als je met de metro komt stap dan uit in Osmanbey Metro en neem de uitgang Rumeli Caddesi. Vanaf hier is het nog ongeveer vijf tot tien minuten lopen. Vraag de weg, want iedereen weet het te vinden!
Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.