Als VIP naar de Escape Beach Club op Noord Cyprus

Normaal gesproken ben ik s’nachts niet wakker te krijgen, maar als je zegt dat je me meeneemt naar de Escape Beach Club op Noord Cyprus, dan ben ik als eerst op Schiphol aanwezig! Wat is het heerlijk vertoeven hier zeg! Escape Beach Club is ongeveer vijf kilometer vanaf de havenstad Kyrenia gelegen en best makkelijk te vinden! Het is geen exclusieve of chique beach club,  op het eerste gezicht ziet het er zelfs nogal massaal uit vind ik. Maar we hebben echt heerlijk de hele dag als echte VIP’S genoten van onze heerlijke loungeplek op de steiger in zee. We hadden hier niet alleen ontzettend veel ruimte en privacy, een eigen trappetje de zee in, een grote parasol, een tafeltje, persoonlijke ober en grote berg zitkussens tot onze beschikking, maar ook een gigantische hangmat! En dat vind ik zo geweldig! Ik heb echt een grote liefde voor hangmatten!

Dat is misschien ook wel een beetje waarom ik zo lyrisch ben over de Escape Beach Club. Ze hebben hier namelijk zelfs hangmatten in de zee! Hoe tof is dat? Uiteraard waren deze  hangmatten bijna constant bezet, maar dat vond is natuurlijk wel te begrijpen. Als je er eenmaal in ligt, dan wil je er namelijk nooit meer uit! Het strand en de zee zelf zijn ook echt heerlijk. Het strand bestaat echt uit alleen maar fijn zand, serieus geen schelp of steentje te bekennen. En het blauwe, kabbelende water van de zee is heerlijk rustig. Vanaf de kust kun je ook een stukje zwemmen, of varen, richting de rotsen, waar een heel klein strandje is. Echt heel romantisch!

Wij hebben niet op het strand zelf gelegen en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook niet zou willen. Het is er ontzettend druk en alles staat veel te dicht op elkaar. Maar als je hier geen problemen mee hebt, dan hoef je natuurlijk niet perse VIP en kun je ook gewoon lekker een ligbed op het strand zelf huren. Escape Beach Club heeft vrij redelijke prijzen, zeker in vergelijking met Europese landen. Wij waren voor de hele dag zo`n zestig euro kwijt voor de huur van een plaatsje op de steiger, de hele dag drankjes en de lekkerste calamaris ooit. Het restaurant  is echt heel goed en ze serveren er heerlijke verse vis. Er is ook een stand met heerlijk schepijs. Waar ik normaal een bolletje, en bij uitzondering twee bolletjes neem, nam ik er hier ongegeneerd vier! Er worden verschillende watersporten aangeboden zoals het huren van een jetski, bananenboot, roeiboten, kano`s en duiken. En natuurlijk zijn er faciliteiten zoals toiletten, douches en kleedkamers.

Voor meer informatie over een heerlijk relaxte dag of een geweldige avond uit in Noord-Cyprus:

Escape Beachclub

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.