Lekker eten en drinken bij eetcafe De Beurs in het pittoreske stadje Edam

Midden in het centrum van het pittoreske stadje Edam ligt het aller orgineelste eetcafè van heel Noord-Holland, namelijk: De Beurs, eten en drinken. De eetgelegenheid is hier gevestigd sinds 2006 en wordt gerund door eigenaar Edwin Wiersema. Het is de ideale plek om lekker en gezellig te eten of om gewoon ouderwets een borreltje te doen.

Zodra je De Beurs binnenstapt heb je het gevoel dat je een stap terug in de tijd doet. De eetgelegenheid heeft iets weg van een museum met haar bonte verzameling kunst,- en geschiedenis voorwerpen, die tevens te koop zijn. Alles wat je in De Beurs ziet, kun je namelijk meteen kopen! Dus vind je die stoel waar je net op hebt gegeten zo lekker zitten? Dan kun je hem gewoon mee naar huis nemen! Of zou dat schilderij wel heel mooi in jouw woonkamer staan? Dan kun je hem dezelfde dag nog thuis ophangen. Ben je op zoek naar een of ander verzamel item? Grote kans dat je het hier vind. Het is duidelijk dat Edwin zijn eetcafè met heel zijn hart runt, want de liefde straalt je tegemoet.

Overal waar je kijkt ontdek je iets anders, van oude schilderijen en poppen tot echte verzamel items. Vaak gebracht door lokale bewoners, cadeau gedaan door gasten of door Edwin zelf op de kop getikt. Het staat er letterlijk en figuurlijk vol met de mooiste, leukste en meest bijzondere voorwerpen. Daarnaast liggen er midden in het pand prachtige portugese tegels, heeft het plafond een glas in lood raam, is een deel van de vloer van oud eiken en is de inrichting deels barok en deels vrolijk gekleurd. En ondanks dat allemaal heeft het ook nog de uitstraling van een typisch, ouderwets eetcafé. Dat klinkt als Villa Kakelbont, maar dat is het totaal niet. Het is prachtig en smaakvol ingericht, maar op een laagdrempelig manier waardoor een ieder zich direct thuis zal voelen in De Beurs. De sfeer is er gemoedelijk, gezellig en huiselijk. Binnen in het eetcafé is er plaats voor ruim 60 personen en op het kleine terras dat zijdelings aan de Beurs gelegen is heb je prachtig uitzicht over het rustige plaatsje Edam en de beroemde beursbrug.

De menukaart is heel divers. Van pannenkoeken tot mostersoep en van spare-ribs tot kaasfondue. Er is voor ieder wat wils en daarnaast is het hartstikke betaalbaar. Oh, en natuurlijk ook erg lekker. Ik heb hier een van de lekkerste patatjes ooit gegeten, bestel die dus vooral als side-dish! Daarnaast serveert De Beurs ook echt Texels bier, dat moet je echt proberen want dat is echt ontzettend lekker.

De Beurs is gelegen op de Keizersgracht 6 in Edam. Kijk voor meer informatie op:

De Beurs

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.