Heerlijk vis eten bij restaurant Comeilmare in de haven van Gaeta

Het authentieke en gezellige visrestaurant Comeilmare

Italië staat bekend om haar lange kustlijnen bestaande uit fijne zandstranden, ruige rotskusten, prachtige wandelpaden, bijzondere natuurgebieden, bekende badplaatsen, historische havenplaatsjes en vele andere verborgen pareltjes. Een van deze parels is de stad Gaeta, gelegen in de Lazio, ongeveer halverwege de steden Rome en Napels. De kilometerslange baai, waaraan de historische stad gelegen is, biedt een zevental prachtige stranden en mondt uit in het Park ‘Monte Orlando’. In Gaeta zitten talloze restaurantjes waar je voornamelijk visgerechten kunt eten. Extra genieten is dat met uitzicht op de haven, zoals bij het authentieke en gezellige visrestaurant Comeilmare.

Het gebied is niet toeristisch en de kans is dus zeer groot dat je tussen alleen maar Italianen plaatsneemt aan een tafeltje in de tuin van Comeilmare. Vanuit de tuin heb je uitzicht op de haven en ruik je de zoute zee. In het zonnetje en met een heerlijk wit wijntje is het hier werkelijk heerlijk vertoeven.

Heerlijke gerechten en fijne prijzen

Op het menu staan heerlijke visgerechten (en uiteraard goede wijnen) tegen een fijne prijs. Verschillende soorten gegrilde, gebakken en gefrituurde vissoorten staan op de kaart, maar er is ook keuze uit lekkere visburgers, pasta’s, salades en bijgerechten zoals patat en groenten. Op de originele menukaart kun je het per gerecht invullen hoeveel je hiervan wilt bestellen. Dit kaartje lever je vervolgens in bij de keuken en dan is het wachten tot je bestelling klaar is terwijl je lekker geniet van het uitzicht op zee. Als je naam wordt omgeroepen zijn de gerechten klaar en is het tijd om te smullen!

Alles wordt vers bereidt

Het visrestaurant is heel informeel en heeft een zeer levendige en gezellige sfeer. Het zit er de hele dag vol met locals en terwijl de vissers in de haven aanleggen, wordt vanuit de open keuken de lekkerste visgerechten bereidt. Verser dan dit kan bijna niet! Alles smaakt dan ook werkelijk heerlijk en ik vind het echt jammer dat ik hier niet gewoon iedere week kan komen eten. Wat een geweldig restaurant is dit, dat meen ik echt. Ik raad het je absoluut aan om Comeilmare te bezoeken voor lunch of diner als je in de regio Lazio bent. Het is het meer dan waard! Vooral de gefrituurde inktvis is echt heerlijk, zelden heb ik dit zo lekker gegeten.

Bezoekersinformatie

Via Lungomare Caboto, 75
Gaeta, Italy 04024

+39 388 728 4978

Gesloten op zondagmiddag en maandagochtend

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.