Typisch Italiaans verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Typisch Italiaans verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Vanaf het havenplaatsje Civitavecchia rijden we de heuvels in. Het is ongeveer vijftien minuten rijden naar onze volgende verblijfplaats: Bed & Breakfast Villa degli Olmi. We genieten van het heuvelachtige, Italiaanse landschap en passeren niets meer dan mooie uitzichtpunten en twee restaurants waarbij het ontzettend druk lijkt te zijn. Het is rond lunchtijd en bij beide restaurants staan het letterlijk vol met auto`s. Wij slaan even na het tweede restaurant een ongeasfalteerde zijweg in en volgen de bordjes naar onze bestemming. Na een paar minuten rijden komen we aan bij een groot, ijzeren hek en worden we verwelkomd door vrolijk hondengeblaf.

Bed & Breakfast Villa degli Olmi

Review van Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Review van Bed & Breakfast Villa degli Olmi

Gezellige familiesfeer

De hekken worden geopend en de hele familie ontvangt ons hartelijk. Het is zondag en volgens de traditie wordt er gezamenlijk geluncht. We worden meteen uitgenodigd om aan te schuiven en een hapje mee te eten. Dit is echt ontzettend leuk! Maar Villa degli Olmi is dan ook echt een familiehuis en dat is goed terug te merken aan de gemoedelijke sfeer. Het is een komen en gaan van mensen die allemaal even de tijd nemen om een praatje te maken. En bovendien woont de familie, die Villa degli Olmi beheert, hier zelf ook. Zo woont Oma, de eigenaresse van Villa degli Olmi, op de onderste verdieping en haar dochter woont samen met haar gezin op de bovenste verdieping.

Review over Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Grote accommodatie geschikt voor groepen

De middelste verdieping wordt als bed & breakfast verhuurd aan toeristen van over de hele wereld. Je kunt een kamer huren, maar je kunt het complex ook als een heel appartement afnemen. Dit hebben wij zelf ook gedaan en dat was echt heel fijn. De accommodatie is dan ook absoluut aan te raden voor grotere groepen. Er zijn namelijk drie verschillende kamers beschikbaar die samen een grote gezamenlijke ruimte, twee badkamers, een keuken en een balkon delen. Alle drie de slaapkamers zijn gelegen op de gang waaraan een badkamer met bad en aparte douche en een badkamer met alleen een douche grenzen. Vanuit de gang kom je in een grote woonkamer waar je heerlijk in de super grote bank kunt neerploffen met een goed boek. Of zet een filmpje aan op de ontzettend grote tv. Er zijn ontzettend veel boeken, maar ook spelletjes, tijdschriften en films aanwezig. Je kunt jezelf heerlijk een uurtje of twee opsluiten in de badkamer om te genieten van een riant bad of maak een wandeling door de tuin en speel met de ontzettend lieve en speelse puppy.

Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Italië

Review van Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Italië

Verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Italië

Oog voor detail

Bed & Breakfast Villa degli Olmi is ontzettend huiselijk ingericht, maar straalt ook een bepaalde luxe uit. Dat komt omdat alles groot en ruim is. Er is veel gebruik gemaakt van prachtig kersenhout en alles is echt ingericht met oog voor detail. Wat zeg ik? Zelfs met neus voor detail. Het beddengoed en de handdoeken ruiken namelijk echt heerlijk fris! Maar het is er sowieso ontzettend schoon. Zelfs s’ochtends vroeg werd de badkamer schoongemaakt terwijl wij nog lagen te slapen. De service is echt uitmuntend. Ons verblijf voelde daarom eigenlijk net een beetje als een vier sterren hotel, maar dan veel huiselijker.

Ontbijt bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Italië

Ontbijten bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Italië

Heerlijk en uitgebreid ontbijt

s’ Ochtend wordt in de keuken of op het balkon het ontbijt geserveerd. Het ontbijt is typisch Italiaans, maar verschilt wel iedere dag. Zo zijn er afwisselend eieren, vleeswaren, kaas, yoghurt en telkens verschillende soorten gebak en brood beschikbaar. Standaard staat er vruchtensap, koffie, thee, melk, crackers, koekjes, cornflakes, jam en nutella in de keuken. Voor Italiaanse begrippen is wordt hier echt uitstekend ontbijt geserveerd. Er wordt werkelijk alles aan gedaan om het je naar de zin te maken. Het enige wat ontbreekt is een zwembad, maar eigenlijk mistte ik die niet eens. Dat komt omdat alles zo goed georganiseerd is en er zo mooi uitziet. We hebben dan ook een heerlijk verblijf gehad!

Verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Italië

Bezoekersinformatie

Lunchen of dineren kan heerlijk bij het nabijgelegen restaurant ‘Ristorante Tramontana’ waarover je in dit artikel meer kunt lezen. Bij dit restaurant kun je namelijk niet alleen heerlijk eten, het is er ook nog eens ontzettend gezellig! Het hotel is gelegen op een zijweg van de strada provinciale a8 richting Allumiere. Het is heerlijk rustig gelegen in de bergen en de ideale uitvalbasis voor de regio Lazio. Rome is gelegen op 88 kilometer afstand.

località Zanfone snc,
00051 Allumiere RM
Italië

Telefoon: +39 329 841 3108
E-mail: info@hotelborgoantico.it

Boek via: Booking.com(affl) of kijk voor meer informatie op deze pagina.

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.