Bagdat Caddesi in Istanbul is een van de beste winkelstraten ter wereld!Langs de kustlijn aan het Aziatische gedeelte van Istanbul, door de wijken Maltepe en Kadikoy, loopt een bijna veertien kilometer lange straat genaamd Bagdat Caddesi. Het belangrijkste gedeelte is het, ongeveer zes kilometer lange, gedeelte dat van Bostanci tot en met Kiziltoprak loopt, in de wijk Kadikoy. En geloof me: de P.C. Hooftstraat in Amsterdam valt er bij in het niets. Bagdat Caddesi in Istanbul is werkelijk een van de beste winkelstraten ter wereld!

Je vind hier internationale winkelketens, diverse (internationale) restaurants, cafés, pubs, kleine kledingboetiekjes, warenhuizen en alle high-end fashion brands zoals Louis Vuitton, Armani, Chanel, Moschino en Hermès. Maar ook kleine tweedehandszaakjes, interieurwinkeltjes, plastische chirurgie, de beste kinderarts en bruidswinkels kom je tegen op Bagdat Caddesi. Echt alles wat je maar kunt bedenken is hier eigenlijk wel te vinden.

Op Bagdat Cadessi kijk werkelijk je ogen uit. De Louis Vouttion tassen lijken als warme broodjes over de toonbank te gaan. De rijke, locale bevolking ziet er een stuk moderner en netter uit dan de gemiddelde Europeaan. Blonde hair-extensions, korte rokjes, hoge hakken, een grote zonnebril en dure designer tas aan de arm siert hier het straatbeeld.

Maar ook vrouwen met hoofddoekjes van een duur designermerk zie je hier geregeld rondlopen. Porsches, Ferrari`s en Lamborghini’s scheuren (grapje, ze staan haast stil door de drukte) door de eenrichtingstraat en niemand kijkt op of om. En dan zijn er nog de toeristen die hier komen om te shoppen. Het is een en al pracht en praal. En dan te bedenken dat Bagdat Caddesi zich op de middenklasse richt.De winkels op Bagdat Caddesi zijn zeven dagen per week van 09.00 uur tot en met 22.00 uur geopend. Ook op zondagavond. De beste manier om Bagdat Caddesi te bereiken is met het openbaar vervoer. Vanaf de kade in Kadikoy is er een dolmus die je afzet in een zijstraat (naast een grote Migros). Steek de weg over en volg de straat, dan kom je vanzelf in Bagdat Caddesi. Als je hier rechstaf de straat ingaat kom je vanzelf bij de winkels.

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.