Bijzonder en lekker ijs eet je bij gelateria Anisare in Viareggio

Gelateria Anisare werd geopend in 2003 door Marco en Francesco. Anisare is vernoemd naar de grootvader van Marco; de man die de kunst van het vak door heeft gegeven aan zijn kinderen en kleinkinderen. Marco`s grootvader had een melkveebedrijf, maar in zijn winkel was ijs het meest winstgevende product. Smaken waren eenvoudig en het assortiment niet heel groot. Marco`s grootvader verkocht voornamelijk smaken als room en chocolade. Maar op zondag werd door Marco`s grootmoeder Lina zelfgemaakte parfait aangeboden en in de zomer kon je ook genieten van abrikoos,- citroen,- en vijgenijs. Het fruit werd geoogst in eigen tuin.

Inmiddels is Anisare uitgegroeid tot een van de beste ijssalons in de regio en niet alleen te vinden in Viareggio, maar ook in Prato, Agliana en Montecatini Terme. Hoewel Marco het vak met de paplepel is ingegoten werkt Francesco pas een paar jaar als `gelato`. Maar met zijn enthousiasme en leergierigheid is hij de meester van het vak. Hij zoekt voortdurend naar nieuwe smaken en creërt nog steeds nieuwe en heerlijke recepten om te presenteren in de ijssalon. Het streven van Anisare is om klanten de best mogelijke kwaliteit en een wisselend assortiment te kunnen aanbieden, vandaar dat ze ook veel naar het buitenland reizen om inspiratie op te doen.

Anisare heeft een heel lekker en uitgebreid assortiment chocolade ijs. De traditionele smaken room en chocolade blijven klassiekers, maar inmiddels worden er ook betere en andere versies van deze smaken aangeboden. De eerste keer dat ik hier een ijsje at was de smaak `Baci` van de bekende Perugiaanse chocolaatjes en dit is echt een aanrader. Ook smaken als boera en stractiatella zijn er heerlijk. Fruitijs wordt alleen gemaakt met vers fruit en is seizoensgebonden. Het fruit wordt in eigen persoon op de groentemarkt gekocht en vermaakt tot heerlijk ijs. Maar wat mij betreft zijn de ijssmaken met alcohol erin pas echt lekker. Bellini, piripacchio, mojito, capiroscka, cuna lirbe.. you name it, Anisare got it. Ze zijn niet bepaald zuinig met de alcohol en daarom kun je een aperetivo goed vervangen door middel van een ijsje bij Anisare, haha. Daarbij heeft Aniversa ook glutenvrij ijs en glutenvrije hoorntjes en ook speciaal ijs voor mensen met een koemelkallergie.

Anisare mag je echt niet overslaan als je in Toscane bent. Het is een echte, typische Italiaanse ijssalon, gevuld met locals, rommeligheid en gezelligheid. De sfeer is goed, de prijzen zijn leuk en de portie`s zijn ontzettend groot. En je wordt goed, snel en supervriendelijk geholpen. Anisare is dan ook absoluut een bezoekje waar als je zin hebt in een bijzonder ijsje!

In Viareggio is Anisare aan de overkant van de boulevard en ijssalon Grom gelegen, naast het hotel Grand Royal. Het adres is: Via Mentana, 1 – Viareggio en het telefoonnummer 0584 425026. Ik heb werkelijk geen idee wat de openingstijden zijn want dat ben ik uiteraard vergeten te vragen, maar volgens mij zijn ze alleen `s avonds geopend.
Facebook Comments

3 Comments

  • ik heb een paar weken geleden een super lekkere ijssalon ontdekt in den haag. bij tramhalte spui om het hoekje van de kfc, jeetje mineetje, ook super veel smaken en vreemde zoals drop. jammie, nu we het erover hebben…………!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.