Adriano Zumbo: de Patissier of Pain

Zijn bijnaam is ‘Patissier of Pain’ en hij wordt door menig chef gevreesd. Desondanks zou ik hem zelf ‘Patissier of love’ of misschien zelfs liever ‘Patissier of Art’ willen noemen. Maar ik ben geen chef en van mij wordt niet verwacht dat ik zulke kunstwerken in elkaar kan zetten, dus ik heb makkelijk praten. Dat geef ik eerlijk toe, sommige van zijn creaties zijn volgens mij inderdaad werkelijk onmogelijk om na te maken. Dames en heren, laat ik jullie voorstellen aan Adriano Zumbo, mijn nieuwe held in het leven.

Adriano Zumbo the star front

Adriano Zumbo the star shop

Adriano Zumbo the star sydney

Zoals je ziet zien zijn winkels er “to die for” uit. Bovenstaande foto`s zijn van zijn zaak ‘The star’ in Sydney. Australië. Volgens mij is dit een echte willy tonka snoepjeswinkel, waarin ik maar al te graag een dagje zou doorbrengen. Zelfs al mag ik helemaal niets proeven!

Adriano Zumbo heart cake

Al weet ik eerlijk gezegd niet of dat me gaat lukken, want het water loopt nu al in mijn mond. Letterlijk: ik zit zelfs met een bakje onder mijn kin tijdens het schrijven van de post. En zijn de kunstwerken niet alleen prachtig om naar te kijken, maar hebben ze ook geweldig leuke namen. Wat denk je van ‘bastard cake’, ‘mr tom brown’, ‘yu nuts zu millefeuille’ of ‘lip # smack ! whack’? En in plaats van macrons heeft Adriano de zumbarons! In geweldige smaken zoals salted butter caramel on toast, popcorn, bread and butter pudding, peached iced tea en bloody mary.

Zumbarons white

V8 Vanilla

Serieus, hoe geniaal is deze man wel niet? Toch is een minpuntje. Okay, een heel groot minpunt. Want hoewel Adriano, zoals zijn naam al doet vermoeden, wel Italiaanse roots heeft, vond hij het nodig om zichzelf helemaal aan de andere kant van de wereld, in Australië te vestigen. Maar liefst vier vestigingen heeft hij daar! Dat slaat toch nergens op en had toch beter gekund? Bijvoorbeeld een vestiging per continent, dan hadden we in ieder geval een vestiging in Europa en was de kans iets groter geweest dat we een bezoekje zouden kunnen brengen. Nu kunnen we alleen maar zitten kwijlen vanachter ons beeldscherm. Mensen zijn maar wat rare wezens, haha. Maar ik vind het maar wat fijn hoor, kwijl je nog even mee?

V8 Chocolate

Ken je de legendarische uitzending van Australia Masterchef waarin de kandidaten zijn belachelijke peperkoekhuis moesten namaken? Zo niet, zoek hem even op in Google! De peperkoekhuizen leken natuurlijk in het niets op die van die van Adriano, maar ik vond het maar een knap staaltje kunst. Ik begin niet eens aan een van zijn boeken. Durf jij die uitdaging wel aan te gaan?

Adriano Zumbo cake

Misschien dat ik ooit het geluk heb om naar Australia te reizen, dan ben ik niet meer uit zijn patisserie weg te slaan, maar tot die tijd houd ik wel lekker bij dromen. Al heeft Adriano ook een Zumbo Baking lijn uitgebracht, waardoor het toch niet al te moeilijk moet zijn om zijn producten te kunnen namaken en belangrijker nog; eindelijk te kunnen proeven! Ik heb alleen geen idee waar ik deze kan aanschaffen, dus mocht je het weten? Let me know!

Bronnen
retaildesignblog.net | adrianozumbo.com

Facebook Comments

4 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.