Voordat je het weet staan de koude wintermaanden alweer voor de deur. Kou in de lucht, gezellige verlichting hangt door de steden en Sinterklaas en de Kerstman maken zich op voor de drukste maand van het jaar. Er is dan geen leuker uitstapje om te maken dan een reis naar een van de Duitse kerstmarkten. De meest bezochte kerstmarkt van Duitsland bevindt zich in Düsseldorf en dat deze kerstmarkt zo druk bezocht wordt is goed te begrijpen. 

Zes kerstmarkten, of toch één?

Eén van de voornaamste redenen dat de kerstmarkt van Düsseldorf zo goed bezocht wordt en is verkozen tot mooiste kerstmarkt van Duitsland is de samenstelling van de kerstmarkt. Officieel zijn er namelijk niet één maar zes kerstmarkten in Düsseldorf te vinden. Deze zijn verspreid over de verschillende pleinen in de stad en zijn verbonden door wonderlijk verlichte en versierde straten. Al deze kerstmarkten hebben een eigen thema. Zo is er een Engelenmarkt die wonderlijk versierd is met allerlei engelen en verlichting, een kerstmarkt volledig in jugendstil en een Sterrenmarkt die, zoals de naam al doet vermoeden, volhangt met kerststerren. 

Activiteiten

Op het grote plein van Düsseldorf wordt elk jaar een grote kerstboom opgetuigd waaromheen verschillende houten kerstkraampjes te vinden zijn met prachtige kerstversiering, leuke hebbedingetjes, kerstcadeaus, heerlijke versnaperingen en warme dranken. Ook is er een ijsbaan waar je heerlijk kan schaatsen om helemaal in de kerstsfeer te komen. Op het plein waar de ijsbaan te vinden is kan er ook genoten worden van een winterse favoriet: raclette. 

Voor de jongste bezoekers is er ook voldoende te zien en te beleven. Het bezoeken van het overdekte poppentheater op de Schadowplatz bijvoorbeeld, waar ook een poffertjeskraam te vinden is. Ook is er op dit plein een draaimolen en is over de gehele kerstmarkt vrolijke muziek te horen en versiering te bewonderen. Als afsluiter is er naast de grote kerstboom op het centrale plein ook een piramide van glühwein, voor de liefhebbers, die jaarlijks vele bezoekers trekt.  

Perfecte locatie 

Naast het decor en de organisatie die deze kerstmarkt zo geliefd maken bij de bezoekers, helpt het ook dat de kerstmarkt in Düsseldorf heel gezellig is en niet massaal druk zoals bij andere kerstmarkten. Ook is deze kerstmarkt perfect voor een dagje weg, maar kan je hier ook goed een paar dagen rondlopen en dit combineren met alle andere bezienswaardigheden die Düsseldorf te bieden heeft. 

Wat je ook wil doen tijdens het bezoek aan een kerstmarkt, de kerstmarkt van Düsseldorf heeft voor ieder wel wat wils. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.