In de rubriek ‘de favoriete bestemming van’ reizen we iedere maand met een andere blogger mee. In vorige edities werden we meegenomen naar onder andere Nusa Penida in Indonesie en Koh Wai in Thailand. Deze maand neemt Djura van de blog Travly ons mee naar een voor mij onbekende bestemming: het eiland Koh Rong Samloem in Cambodja. Eigenlijk zou ze een blog over China schrijven, maar sinds ze samen met haar partner Ronny op wereldreis is blijkt een favoriete bestemming toch wel moeilijk kiezen. “Toen Nena me vroeg om te vertellen over mijn favoriete bestemming moest ik lang nadenken. Eén bestemming kiezen en als favoriet bestempelen is eigenlijk onmogelijk, want ik heb fantastische herinneringen aan meerdere plaatsen, zoals de Chinese Muur, Dune 45 in Namibië, de Victoria Falls in Zimbabwe en nu we op wereldreis zijn komen er alleen maar favorieten bij”. En dat is iets waar ik me absoluut wat bij kan voorstellen, want wat is de wereld toch mooi. Daarbij heeft Djura al zoveel bijzondere landen bezocht! Op haar website kun je daar trouwens alles over lezen. Ze schrijft hier samen met Ronny fijne reisartikelen, vaak inclusief een heleboel handige tips.

Koh Rong Samloem in Cambodja

Een paar weken geleden was ik op het eiland Koh Rong Samloem in Cambodja. En ik kan je zeggen: ik ben verliefd!

De witste stranden ooit

Dit eiland is een waar paradijs. Ik heb nog nooit zulke witte stranden gezien en het zeewater is zo ongelooflijk helder. Het eiland heeft meerdere mooie baaien en is verder eigenlijk helemaal begroeid met dichte jungle. Je kunt er dus heerlijk uitrusten en relaxen op een prachtig strand, maar als je zin hebt in iets actiefs, dan ga je hiken door de jungle. De perfecte combinatie wat mij betreft!

Koh Rong Samloem

Uniek aan Koh Rong Samloem

Op veel bounty eilanden zie je dat het toerisme het hele eiland overgenomen heeft. Het fijne aan Koh Rong Samloem vind ik dat het eiland nog vrij puur is en er veel ongerepte plekken zijn. Aan een enkel strand heb je al veel accommodaties, maar aan de meeste stranden hooguit een paar. Een leeg, langgerekt zandstrand, dat zie je niet veel meer! Ook de sfeer is er heerlijk als je het mij vraagt. Iedere baai trekt een beetje haar eigen publiek. In M’Pay Bay vind je de meeste backpackers, omdat hier de best betaalbare accommodaties zijn. Bij Lazy Beach zul je eerder flashpackers en gezinnen aantreffen en bij Saracen Bay heb je luxere slaapplekken en zie je vooral de ‘zonvakantie-ganger’.

De witste stranden ooit

Stranden in Cambodja

Strand hoppen

Als je eenmaal hebt gekozen waar je wilt verblijven, kun je natuurlijk een paar dagen lang relaxen en genieten van het mooie strand, maar ik zou je zeker aanraden om ook op andere stranden te gaan kijken. Sommige stranden kun je al wandelend door de jungle bereiken, terwijl je voor andere een watertaxi nodig hebt. In onze mini-gids over Koh Rong Samloem vertellen we alles over de mooiste stranden en hoe je er het makkelijkste komt.

Djura van Travly.nl

De leukste activiteiten op Koh Rong Samloem

Het eiland is perfect voor een paar chille dagen, maar er is ook genoeg leuks te ondernemen. Zo kun je bij het Cliff Hostel een snorkelsetje huren en het onderwaterleven gaan verkennen. Super veel visjes in allerlei kleuren! Wat ik ook heel leuk vond is de jungle trek van M’Pay Bay naar Clearwater Bay. Het is ongeveer een half uurtje bikkelen in de jungle, maar wat een magisch mooi strand krijg je als beloning! En natuurlijk kun je – zoals op ieder eiland – diverse boottours boeken. Vooral een tour waarbij je de zonsondergang ziet is een aanrader, want die kunnen hier echt spectaculair zijn met prachtige kleuren!

Ga snel naar dit paradijs!

De sfeer en de puurheid van het eiland is één van haar charmes en ik hoop echt dat dit nog lang zo mag blijven. Helaas zie je al wel tekenen dat het eiland gaat veranderen. Land wordt verhuurd aan projectontwikkelaars en hotelketens… hoe lang het dus nog zo tof blijft weet ik niet. De belangrijkste tip is daarom: ga nog snel naar één van de mooiste plekken in Cambodja!

Volg Djura via Social Media en blijf op de hoogte van alle in`s and out’s van haar wereldreis!

Facebook – Instagram

Koh Rong Samloem in Cambodja

Little Let’s Get Personal Tag

De ultieme ‘local’ tip om te doen/zien/eten/proberen: Reis af en toe eens met een lokale bus in plaats van een ‘toeristenbus’. Oké, het gaat langzaam en het is minder comfortabel, maar het is altijd een avontuur. En het is vaak spotgoedkoop!

Je grootste ergernis op reis: Tijdens het reizen ben ik meestal vrij ontspannen en erger ik me gelukkig niet zo snel, maar je hebt er natuurlijk altijd momenten bij. ;-) Soms kun je je weleens irriteren aan de chaos en vooral het getoeter van het verkeer in Azië. Als je bijvoorbeeld al erg moe bent en de buschauffeur toetert iedere honderd meter, dan wil dat weleens gaan irriteren.

Waar kun je absoluut niet zonder tijdens je vakantie: Eigenlijk kopen wij op reis altijd wel een lokale simkaart met internet en dat is echt zo handig. Niet omdat ik de hele dag wil whatsappen of Facebooken, maar het is heel fijn als je altijd even een leuk restaurant of goed hotel kunt opzoeken. Of reviews kan bekijken van een scooterverhuurder waar je voor de deur staat bijvoorbeeld.

Wat staat er op je bucket list? Oei, mijn bucketlist is heel lang! En hij lijkt eigenlijk alleen maar langer te worden… wij hebben nog landen in Zuid-Amerika en Australië en Nieuw-Zeeland op onze wereldreis-planning staan en ik kijk heel erg uit naar de overweldigende natuur van bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. In Zuid-Amerika zijn de landschappen denk ik weer heel anders dan in Azië en natuurlijk staan wereldberoemde plekken zoals het Great Barrier Reef, Uluru en Machu Picchu hoog op de lijst!

Hoeveel stempels staan er in je paspoort? Samen met mijn vriend ben ik nu op wereldreis, dus het gaat heel hard met de stempels! De afgelopen jaren bezochten wij China, Hongkong, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam. Er staan nu 28 stempels en 5 visa in. :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.