Op Cyprus vind je enkele heel mooie stranden. Golden Beach bijvoorbeeld, op het schiereiland Karpaz, is zelfs één van de mooiste stranden van het Middellandse Zeegebied. Dit brede zandstrand is heerlijk om te genieten van de rust en natuur. Maar ben je op zoek naar activiteiten en faciliteiten? Dan ben je op Escape Beach op de juiste plek! Escape Beach is bijzonder mooi. Het ligt op ongeveer vijf kilometer vanaf de havenstad Kyrenia, in een prachtige baai.

Escape Beach Club in Noord Cyprus

Loungen bij Escape Beach Club

Op het strand vind je Escape Beach Club. Dit is geen heel exclusieve of chique beach club. Eigenlijk is het zelfs best wel toeristisch. Maar het wel wel degelijk een fijn plek om te loungen. Wij hebben echt heerlijk de hele dag als VIP’s genoten van ons eigen plekje op de steiger in de zee. We hadden hier veel ruimte en privacy en zelfs een eigen trappetje de zee in. Verder beschikten we over een grote parasol, een tafeltje, een grote berg zitkussens, maar ook een gigantische hangmat! Op de steiger hadden we weinig last van al de mensen op het strand. Het was voor ons heel rustig en gemoedelijk.

Escape Beach Club

Escape Beach Club in Cyprus

Activiteiten op Escape Beach

Wij hebben niet op het strand zelf gelegen en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook niet zou willen. Het is er ontzettend druk en alles staat veel te dicht op elkaar. Maar als je hier geen problemen mee hebt, dan kun je ook gewoon lekker een ligbed op het strand zelf huren. Escape Beach Club heeft vrij redelijke prijzen, zeker in vergelijking met Europese landen.

Daarnaast worden er veel activiteiten aangeboden. Huur bijvoorbeeld een jetski of bananenboot. Je kunt hier ook duiken en zelfs paragliding. Of verken de kustlijn met een roeiboot of een kano. Er is werkelijk vertier genoeg. Regelmatig worden er ook openluchtfeesten gehouden en kun je helemaal los gaan op de muziek.

Loungen in de zee

Hangmatten in de zee

Ben je niet zo`n feestganger, dan kom je alleen overdag. Probeer vooral een plekje te bemachtigen in een van de hangmatten in zee. Dit is zo rustgevend! Uiteraard zijn deze  hangmatten bijna constant bezet, maar dat is natuurlijk wel te begrijpen. Als je er eenmaal in ligt, dan wil je er namelijk bijna niet meer uit!

Het strand en de zee zelf zijn ook echt heerlijk. Het strand bestaat echt uit alleen maar fijn zand, serieus geen schelp of steentje te bekennen. En het blauwe, kabbelende water van de zee is heerlijk rustig en helderblauw. Vanaf de kust kun je ook een stukje zwemmen, of varen, richting de rotsen, waar een heel klein eilandje is. Echt heel romantisch!

Bezoekersinformatie

Wij waren voor de hele dag zo`n zestig euro kwijt voor de huur van een plaatsje op de steiger, de hele dag drankjes en de lekkerste calamaris ooit. Het restaurant  is echt heel goed en ze serveren er heerlijke verse vis. Escape Beach Club is gemakkelijk te bereiken met je huurauto of fiets. Anders kun je ook de dolmus (een minibusje dat fungeert als taxi) nemen en loop je een klein stukje naar beneden.

Kyrenia 99350
Telefoonnummer: +90 392 821 83 30

Klik hier voor een routebeschrijving met Google Maps.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.