Istanbul is een van de grootste steden ter wereld dus het is waarschijnlijk niet moeilijk om jezelf voor te stellen dat je hier goed kunt winkelen. Zo herbergt de stad herbergt bijvoorbeeld twee van de oudste markten ter wereld. De beroemde Grand Bazaar is opgericht in 1461 en de iets minder bekende Egyptische Bazaar is geopend in 1660. Dit zijn twee markten die je eigenlijk niet mag overslaan als je in Istanbul bent. Maar eigenlijk kom je overal winkels tegen. In iedere straat lijken wel enkele conceptstores te zijn gevestigd, maar vind je ook verborgen bazaars, chique boetieks en luxe modewinkels. Ook kom je her en der straatverkopers tegen en zijn er meer dan honderdtwintig winkelcentra gevestigd in Istanbul. Dit maakt het een winkelparadijs waarbij het niet uitmaakt of je op zoekt bent naar de laatste modetrends, handig gereedschap of Oosterse souvenirs voor thuis. Er is een enorme variëteit voor elk budget! Ik kan mezelf daarom goed voorstellen dat je het moelijk vind om te beslissen waar je naartoe wilt. Om je op weg te helpen deel ik graag de vijf leukste winkelcentra (aan de Europese zijde) om te winkelen in Istanbul.

kanyon-mall-istanbul

kanyon-shopping-mall-istanbul

Kanyon Shopping Mall

Dit winkelcentrum is gelegen in het financiële district Levent en een bezoek is niet per se iets dat hoog op je to-do list hoeft te staan. Er zijn namelijk veel grotere en mooie winkelcentra. Toch is dit een van mijn favoriete plaatsen om te winkelen in Istanbul. Ik vind het fijn om hier te komen omdat het er nooit heel druk is. Je vind er veel Turkse, maar ook internationale merken en kunt hier eigenlijk altijd wel voor iets leuks slagen. Bovendien is het half overdekt en loop je dus een groot deel van de tijd buiten, waardoor je niet het beklemmende gevoel van een winkelcentrum ervaart. Verdeeld over vier verdiepingen vind je hier ruim honderdzestig winkels, negen bioscoopzalen, een sportschool, een spa en enkele eetgelegen. Voor mensen die van moderne architectuur houden, is dit trouwens ook een prachtig gebouw om te bekijken! En vanaf

Openingstijden: ma t/m zo van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Adres:
 
Levent, Büyükdere Cd. No:185, 34394 Şişli/İstanbul, Turkije

Voor meer informatie bekijken je de website van Kanyon.

Istanbul Cevahir

Volgens mij is Cevahir een van de bekendste plekken om te winkelen in Istanbul. Dat is niet verwonderlijk want het is een van de grootste winkelcentra ter wereld. Je vind er meer dan tweehonderd winkels, vijftig restaurants, viertien bioscopen, een podium, bowlingcentrum en entertainmentcentrum inclusief achtbaan, verdeeld over zes verdiepingen. Cevahir Istanbul ligt op nog geen vijftien minuten lopen vanaf ons huis en hoewel ik er regelmatig kom, ben ik nog altijd onder de indruk. Een bezoek aan dit winkelcentrum is dus absoluut aan te raden als je in Istanbul bent, niet eens per se om te winkelen! Je vind Cevahir in het district Şişli en vanaf hier kun je ook eenvoudig naar Profilo Shopping Center, de Trump Towers en Astoria AVM. Dit zijn alledrie kleine winkelcentra gelegen op loopafstand van Cevahir. Als je echt de tijd hebt of komt om te winkelen in Istanbul, kan het leuk zijn om hier ook een kijkje te nemen.

Openingstijden: ma t/m zo van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Adres:
19 Mayıs, Büyükdere Cd. No:22, 34360 Şişli/İstanbul, Turkije

Voor meer informatie bekijken je de website van Cehavir.

İstinye Park Shopping Mall

İstinye Park Shopping Mall is redelijk aan de rand van de stad gelegen, in het district Maslak. Het is een prachtig winkelcentrum, deels met winkels buiten. Maar ook binnen voelt het niet verstikkend aan. Dit komt doordat het winkelcentrum een heel grote, glazen dome heeft waardoor het licht prachtig binnenvalt. Hierdoor voelt het toch gezellig en ook ruimtelijk aan, ondanks de grootte. Er zijn bijna driehonderd winkels te vinden in verschillende prijsklasse. Zo vind je er merken als Adidas, L’Occitante en Zara, maar ook Chanel, Hugo Boss en  Louis Vuitton. Veel exclusieve merken hebben hier een filliaal evenals high-end restaurants zoals Nusr – et, Shake Shack en Zuma. Bovendien is Istinye Park een goede plek om mensen te kijken. Er worden hier namelijk regelmatig nationale en internationale bekende mensen gespot!

Openingstijden: ma t/m zo van 12.00 uur tot 22.00 uur.
Adres:
Pınar, Katar Cd No:73, 34460 Sarıyer/İstanbul, Turkije

Voor meer informatie bekijken je de website van Istinye Park.

winkelen-istanbul-zorlu-center

istanbul-zorlu-center-avm

istanbul-zorlu-center-winkelcentrum

Zorlu Center

Zorlu Center is een luxe winkelcentrum. Je vind hier vrijwel alleen maar exclusieve high-end merken, waaronder filialen van Pomellato, Stella McCartney en Tiffany& Co. Als je van chique winkelen houdt, ben je hier daarom absoluut aan het juiste adres. Daarnaast zijn ook enkele budgetvriendelijke winkels zoals de grootste H&M van Turkije, Mango of Zara en kun je er ook heerlijk eten bij bijvoorbeeld Eataly, Jamie’s Italian, Tom’s Kitchen of Morini. Het is dus sowieso zeker leuk om een kijkje te nemen in de ultramoderne complex. Niet alleen om te winkelen, maar ook vanwege oase van rust die je hier in de groene tuin met aangelegde watervallen vind en omdat je zo een heel andere kant van Istanbul ziet.

Openingstijden: ma t/m zo van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Adres:
Levazım Mahallesi Zorlu Center, Koru Sokağı No:2, 34340 Beşiktaş, Turkije

Voor meer informatie bekijken je de website van Zorlu Center.

Laat je me weten wat jouw favoriete plaats is om te winkelen in Istanbul? Ik ben benieuwd naar je ervaringen! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.