Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in de buurt van Varna? Als je over een auto beschikt, dan kan ik je van harte aanraden om een bezoek te brengen aan het authentieke Kalimanski Han. Misschien is het zelfs wel de moeite waard om met een taxi te gaan, zo leuk is het er! Kalimanski Han is namelijk een gemoedelijk restaurant en perfect om even de drukte van de stad te ontvluchten. Alleen al de weg ernaar toe is rustgevend, door heuvelachtige landschappen, pittoreske dorpjes en prachtige natuur. Hier ben je echt even weg van alles en kun je genieten van een typische landelijke sfeer. Je treft Kalimanski Han namelijk midden in het dorp Kalimantsi, waar je geen auto’s, maar paard met wagen tegenkomt.

Bezoek Kalimanski Han in Bulgarije

Breng een bezoek aan Kalimanski Han en proef authentiek Bulgarije

Een dolle beestenboel

Voordat je echter aan tafel schuift kun je jezelf prima een uurtje vermaken in de prachtige tuin. Hier is namelijk van alles te doen en bekijken. Je kunt er genieten van de fauna en flora, maar ook spelen met de papegaaien in de grote voliere die in het midden van de tuin staat. Of ga op zoek naar onder andere duiven, fazanten, kippen, zwanen en konijnen die zich her en der verschuilen. Daarnaast kun je een kijkje bij de prachtige paarden nemen of zelfs een ritje maken. Ook vind je buiten, aan de rand van het complex, dromedarissen, herten en nog enkele paarden. Het is er een dolle, maar gezellige beestenboel. Verwacht echter geen dierentuin! Alle dieren worden bovendien goed verzorgd, hebben de ruimte en zien er gezond uit. Je kunt hier dus oprecht even genieten en op een gemoedelijke manier samenzijn in een mooie omgeving omringd door verschillende diersoorten.

Paard bij Kalimanski Han in Bulgarije

Nog meer te zien en beleven

Ben je uitgekeken bij de dieren? Neem dan nog een kijkje bij de vijver of een van de oldtimers. Er staan er nogal een aantal! Ook is er een wijnkelder te bezoeken en zijn er in de tuin fijne plekjes om even te zitten en genieten. Voor kinderen is er zelfs een kleine speeltuin waar zij zichzelf goed kunnen vermaken. Er is dus werkelijk van alles te doen en het is leuk om hier echt even de tuid voor te nemen. Echter, uiteindelijk is Kalimanski Han een typische en authentiek Bulgaars restaurant en lekker eten is natuurlijk de echte reden van een bezoek. Je kunt plaatsnemen op een van de houten banken op het terras, met uitzicht op de tuin en af een toe een verdwaalde kip aan je voeten. Of kies ervoor om binnen in het restaurant zelf te zitten, waar je absoluut je ogen zult uitkijken en als je niet oplet, zelfs vergeet te eten.

Mooi paard bij Kalimanski Han in Bulgarije

Kakatoe bij Kalimanski Han in Bulgarije

Een bonte verzameling kunst

Van binnen is het restaurant namelijk overweldigend gedecoreerd met antieke ambachten, opgezette dieren en andere typische Bulgaarse decoraties en accessoires. Zowel de muren als de plafonds en zelfs de steunbalken hangen vol met belletjes, bontjes, dierenhoofden, geweren, muziekintstrumenten, tapijten en meer kunst. Het interieur heeft iets weg van een museum en is, net als de dieren, een bonte verzameling. Toch is alles typisch Bulgaars en is het alles behalve storend. Er zijn namelijk veel interessante en mooie dingen te zien en je wordt op deze manier echt onderdompeld in de cultuur. Je kunt hier dus niet alleen genieten van typische Bulgaarse gerechten in landelijke sfeer, maar doet dat ook meteen in Bulgaarse volksstijl, met Bulgaarse gastvrijheid en Bulgaarse tradities.

Paardrijden bij Halimanski Han in Bulgarije

Typische Bulgaarse gerechten

Dit maakt het de perfecte plek voor een middagje uit. Je kunt er kennis maken met de authentieke Bulgaarse keuken en genieten van verschillende gerechten, maar ook alleen een hapje en drankje doen. Veel gerechten worden bereidt in de steenoven of op de barbeque. Dit zorgt voor een heerlijke geur die je laat watertanden. Gelukkig ziet alles er ook heel apetijtelijk uit en smaakte ons eten heerlijk. Vooral de pita met kaas is absoluut een aanrader; dit bijgerecht staat bijna op iedere tafel! Maar volgens mij is alles op de menukaart bij Kalimanski Han heel smakelijk. In ieder geval hebben wij heerlijk genoten. Dat komt waarschijnlijk ook omdat al het eten, zelfs het brood, zelfgemaakt en vers is. Bovendien was het er ontzettend druk toen wij er waren. We moesten zelfs wachten op een tafeltje. Dit zegt meestal wel wat over een eetgelegenheid heb ik het idee!

Kalimanski Han in Bulgarije

Typisch Bulgaars eten bij Kalimanski Han

Restaurant Kalimanski Han in Bulgarije

Bezoekersinformatie

Kalimanski Han is gelegen in het binnenland van Bulgarije, op veertien kilometer afstand van Varna. Het is en is heel goed te bezoeken vanaf bijvoorbeeld Complex Barite in Chernevo, zoals wij deden.

Adres: ж.к. Владислав Варненчик 211, 9023 ж.к. Кайсиева градина, Kalimantsi, Bulgarije
Telefoonnummer: +359 51 538 330

Klik hier voor een routebeschrijving met Google Maps.

2 thoughts on “Bezoek Kalimanski Han en proef authentiek Bulgarije

  1. Pingback: Village getaway: relaxen in een dorpje nabij Sjoemen in Bulgarije

  2. Pingback: Village getaway: relaxen in het dorp Kaspitsjan nabij Sjoemen in Bulgarije

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.