TAG: It`s Christmas Time

Officieel is het vandaag Sinterklaas en dus misschien nog een beetje vroeg om te zeggen dat het Christmas Time is, maar ik kan echt niet meer wachten, dus daarom vandaag de TAG: It`s Christmas Time. Ik vind de kerstperiode een van de leukste en gezelligste periodes van het jaar en zo sfeervol. In Istanbul vind ik de decoratie wel veel mooier dan in Nederland moet ik eerlijk zeggen, maar de sfeer die in Nederland is ontbreekt. En die sfeer creëert natuurlijk het echte kerstgevoel! Als je de tag ook wilt overnemen dan kun je de vragen onderaan dit blog nogmaals vinden.

Wat is je favoriete kerstfilm?
Eigenlijk houd ik niet zo heel veel van kerstfilms, maar The Santa Claus 1, 2 en 3 zijn heel leuk en vooral heel mooi. Echt de ideale kerstfilms en perfect voor een marathon op tweede Kerstdag. Ook Elf vind ik een leuke en grappige film.

Heb je ooit een witte kerst gehad?
Ja, best vaak zelfs. Ik vind sneeuw ook echt bij kerst horen, het lijkt me zo gek om kerst onder de zon door te brengen. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst kerst is Istanbul gevierd en het weer was zo goed, dat we niet eens perse een winterjas hoefden te dragen. Dat vond ik heel gek.

Waar breng jij meestal kerst door?
Thuis! Meestal komen er familie en vrienden op bezoek en soms gaan we ook zelf op bezoek. Vorig jaar vierden we kerst in Istanbul en gingen we met mijn ouders, broer, oom, tante, neven en aanhang uit eten in een heel mooi restaurant met uitzicht over de Bosporus. En hoewel het heel leuk en het eten heel lekker was, is het toch heel anders dan kerst thuis vieren. Dan heb je toch meer een echt kerstgevoel.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Santa Claus is a black man, Last Christmas, Santa Claus is coming to town.. Ik kan niet kiezen! Vorige week deelde ik mijn zeven favoriete kerstliedjes, die kun je hier bekijken.

Open je cadeautjes op kerstavond?
Dit ligt er altijd maar een beetje aan hoe het loopt. Mijn broer werkt in de Horeca en moet dus vaak gewoon werken tijdens de kerst. Afhankelijk van zijn schema pakken we cadeautjes uit op kerstavond of op eerste Kerstdag. Vanzelfsprekend pak ik het liefst cadeautjes uit op kerstavond, want dan hoef ik minder lang te wachten, haha.

Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Cadeautjes uitpakken natuurlijk! Ik vind dit het allerleukst aan kerst en kan echt niet wachten. Ik vind het hele proces rondom cadeautjes gewoon heel leuk. Het bedenken van cadeautjes, het kopen van cadeautjes, het inpakken van cadeautjes, de spanning van het afwachten om de cadeautjes uit te pakken en dan het daadwerkelijk uitpakken van de cadeautjes! Oh, en natuurlijk naar lekker en uitgebreid eten eten kijk ik ook uit.

Is je kerstboom nep of echt?
Wij hebben thuis een neppe kerstboom staan. Ik wilde heel graag een witte kerstboom en heb heel lang moeten zoeken tot ik deze gevonden had, maar ik ben er ontzettend blij mee en ook heel trots op. Ik vind onze kerstboom echt heel mooi, haha. Mijn ouders hebben wel een echte kerstboom staan. Echt zo`n hele klassieke met goud en rood versierd.

Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Kerstkoekjes! Wat zijn kerstkoekjes toch lekker. Vooral die met chocolade. Ik zou zo een hele trommel leeg kunnen eten en het is maar goed dat ze niet het hele jaar te koop zijn, want anders zou ik tonnetje rond zijn.

Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Ik vind het echt heel leuk vind om cadeautjes te krijgen, vooral omdat het altijd dingen zijn die ik niet zo snel voor mezelf koop en we best wel verwend worden tijdens de Kerstdagen. Maar, eerlijk is eerlijk, ik vind cadeautjes kopen nog leuker. Ik doe altijd mijn best om originele en persoonlijke cadeautjes te kopen en kan hier echt weken mee bezig zijn. Het allerleukst vind ik misschien nog wel het inpakken, haha.

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Twee jaar geleden kreeg ik een tas van Elisabetta Franchi van m`n vader. Ik had de tas in de zomer in Italië gezien en ik was op slag verliefd. Er hing echter ook een prijskaartje aan waar ik minder enthousiast over was en dus kocht ik de tas niet. Ik ben niet zo`n tassenfreak en vind een tas niet snel mooi, maar aan deze tas bleef ik denken. En toen lag de tas dus onder de kerstboom. Mijn vader was stiekem terug naar de winkel gegaan om te tas te kopen en mijn oom en tante hebben de tas mee naar Nederland genomen. Om het vliegveld moesten ze zelfs nog bijbetalen omdat ze teveel bagage hadden, haha. Maar dit was echt het beste kerstcadeau ooit, ik gebruik de tas nog bijna dagelijks.

Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Ik kan niet zo goed kiezen tussen drie plekken. Ik wil heel graag eens naar Disneyland, Parijs en Londen. Al zijn de eerste twee natuurlijk heel goed samen te combineren. Ik weet trouwens niet of ik de kerstdagen zelf in Disneyland, Parijs of Londen wil doorbrengen. Disneyland lijkt me prachtig rond kerst, maar tijdens kerst zelf lijkt het me veel te druk en ongezellig. Parijs en Londen lijken me ideaal om te gaan shoppen en kerstsfeer te proeven, maar tijdens kerst zelf zit je dan maar in een hotel of restaurant en dat lijkt me toch iets minder ideaal.

Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Nou, om te zeggen dat ik een pro ben gaat wel heel ver, maar ik kan wel heel goed inpakken ja. Ik vind het ook heel leuk om te doen. Het liefst zou ik rond deze tijd van het jaar bij Douglas werken. Om cadeautjes in te pakken en te genieten van al het mooie en lekkere dat beauty met zich meebrengt. Maar vooral om cadeautjes in te pakken!

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Nee, ik vind dit echt een beetje onzin. Als je iets wilt veranderen in je leven of aan jezelf dan moet je dat gewoon doen en niet omdat er een nieuw jaar begint. Vorig jaar heb ik mezelf voor het eerst tien doelen gesteld en daarvan heb ik volgens mij helemaal niets waargemaakt. Sommige dingen buiten mijn macht om, maar ook gewoon omdat ik aan sommige dingen totaal niets heb gedaan.

Zo ja, hou jij je eraan?
Nee dus. Ik vergeet het gewoon, stel het uit of het is gewoon niet gelukt. Misschien moet doelen stellen die meer concreet zijn, met een (tijds)planning bijvoorbeeld.

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
De periode voorafgaand aan kerst met zoveel sfeer en gezelligheid waarin iedereen ineens vrolijker en aardig is vind ik al heel fijn. De lekkernijen, het shoppen, de decoratie en verlichting, ik vind het allemaal even leuk. En dan zijn er de kerstdagen zelf om door te brengen met familie en vrienden, gezellig samen te zijn en te genieten. Overladen door cadeautjes en lekker eten, ik vind kerst heerlijk!

Wat vind jij het leukst aan kerst?

De vragen
Wat is je favoriete kerstfilm?
Heb je ooit een witte kerst gehad?
Waar breng jij meestal kerst door?
Wat is je favoriete kerstliedje?
Open je cadeautjes op kerstavond?
Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Is je kerstboom nep of echt?
Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.