Leuke, originele ideeën voor een vrijgezellenfeest voor de bruid!

Toen we in Turkije woonden heb ik best een aantal bruiloften mee mogen maken. Vergeleken met Nederlandse bruiloften zijn ze, in mijn ogen, buitengewoon spectaculair. Het is eigenlijk gewoon een aaneensluiting van feestjes; te beginnen met het verlovingsfeest, gevolgd door een vrijgezellenfeest voor zowel de bruid als de bruidegom en daarna een of meerdere dagen het bruiloftsfeest zelf. En geloof me, het is vaak echt te gek! Ik ben op verlovingsfeesten geweest waar zelfs vuurwerk werd afgeschoten. Die bruiloften zelf waren echt bijzonder mooi, en stiekem best een beetje absurd. Het enige wat ik saai vind rondom bruiloften in Turkije zijn de vrijgezellenfeesten. Deze zijn overal zo`n beetje hetzelfde. Het is trouwens wel eens voorgekomen dat ik op het vrijgezellenfeest was van de bruid van een van mijn vrienden, terwijl ik haar amper kende. Een vrouw heeft in principe niets te zoeken op het feestje van de mannen, maar wordt automatisch op dat van de vrouwen verwacht als je een vriendin van de man bent. Raar he? Maar goed, Turkse vrijgezellenfeesten voor de bruid bestaan uit een Henna-avond. Op deze avond worden de vrouwen versierd met Henna en wordt er gedanst, gekletst en lekker gegeten en gedronken. Dat is totaal in contrast met onze Nederlandse vrijgezellenfeesten, waar het er vaak iets heftiger aan toe gaat. In de zomer gaat een van mijn beste vrienden trouwen in Nederland, met zijn Turkse bruid Gönül. En het leukste is: ik ben gevraagd om haar vrijgezellenfeest te organiseren. Maar ze wilt het graag juist lekker op z`n Nederlands en totaal niet op z`n Turks! Het vrijgezellenfeest zal net als de bruiloft zelf pas in de zomer plaats vinden, maar ik ben al helemaal bezig met de voorbereidingen, want ik vind het echt super leuk. Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan organiseren hoor, maar ik heb alvast wat inspiratie opgedaan. Ik deel graag een aantal leuke, originele en uitlopende ideeën voor een vrijgezellenfeest voor de bruid met jullie, sommige zijn ook goed te combineren met elkaar. En de meeste van deze ideeën zijn wat mij betreft ook prima geschikt voor een bedrijfsuitje, of gezellig dagje uit met vrienden!

Je wordt met handboeien aan elkaar vastgeketend en moet allerlei raadsels oplossen en onverwachte opdrachten doen om te kunnen winnen.

Behalve het welbekende spel ‘Escape Room’ zijn er tegenwoordig ook ‘Escape in the City’, ‘Escape on the Beach’ en een ‘Escape Dinner’ beschikbaar. Het lijkt me ontzettend leuk om, als de vrijgezellenfeesten van zowel de bruid als bruidegom op dezelfde dag plaatsvinden, eerst samen een ‘Escape in the City’ of ‘Escape Dinner’ arrangement te boeken. Uiteraard in teams van mannen tegen de vrouwen. Ik heb nog nooit eerder een escape gespeeld, maar het lijkt me echt hilarisch! Je wordt met handboeien aan elkaar vastgeketend en moet allerlei raadsels oplossen en onverwachte opdrachten doen om te kunnen winnen. Na het spelen kun je dan weer opsplitsen en lekker uitgaan in de stad of zo! Mannen naar de stripclub en wij vrouwen lekker de hort op.

Een fotoshoot in een professionele fotostudio is volgens mij voor iedere vrouw leuk om te doen. Ik heb dit ooit eens gedaan voor mijn feestje toen ik twaalf werd. Het was echt een van de leukste feestjes ooit. Van jong tot oud: iedereen vind het leuk om een mooie foto van zichzelf te hebben. En als dat in combinatie met een heleboel gezellige dames, mooie makeup en leuke kleding gaat, is dat extra leuk! Daarna kun je meteen door naar de club om lekker cocktails te gaan drinken.

Dit is eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding en ik vind het eigenlijk meer geschikt voor een gewoon dagje uit en een beetje saai voor een vrijgezellenfeest, maar volgens mij zou Gönül dit wel heel leuk vinden. En het is ook zeker wel origineel. Breng een bezoekje aan een pluktuin en doe iets leuks met hetgeen dat je geplukt hebt. Bij de Zomerbloemen Pluktuin kun je zelf bloemen plukken om daarna een leuke groene workshop te volgen. Eventueel met aansluitend een high-tea! Maar je kunt ook bij bijvoorbeeld Pluktuin de Bosrand zelf fruit plukken en daarna een cursus ‘jam maken’ volgen. Ook met eventueel aansluitend een high-tea.

Een middagje varen door de grachten van Amsterdam is ontzettend leuk, gezellig en betaalbaar. Je kunt al voor tachtig euro, drie uur lang een boot huren. Neem zelf een goed gevulde picknickmand met lekkere hapjes en drankjes mee en je hebt gegarandeerd een leuke middag. Zeker als de zon lekker schijnt! Na afloop kun je bijvoorbeeld lekker een hapje eten en daarna de Jordaan induiken voor een borrel of twee.

Bij Uitjes en Eten zag ik het superleuke uitje ‘App in the City’. Dit is schijnbaar hét nieuwe spelprogramma van 2017. Ik had er in ieder geval nog nooit eerder van gehoord, maar dit lijkt me ook heel leuk om te doen als vrijgezellenfeest. Je gaat hierbij op interactieve ontdekkingstocht met de Uitjes en Eten App in een stad naar keuze, op zoek naar verschillende opdrachten en mooie schatten waarmee je een trofee kunt winnen. Aansluitend vind er een lunch of diner plaats waarbij de foto`s van de dag worden getoond. Super lachen! Dit is volgens mij een vrij rustig, maar zeer hilarisch uitje!

Question

Wat lijkt jou het leukste vrijgezellenfeestje?

Kruis- en handbogen, buksen en pistolen in de Schutterij van Sherwood, en daarna lekker bij Robin Hood Rib House in middeleeuwse sferen dineren in Drouwen, is heus niet alleen geschikt voor mannen. Dit lijkt mij echt ontzettend grappig, gezellig en lekker anders dan anders.

Een strandhuisje huren met een groep meiden, daar lekker lunchen en van de zee genieten en dan `s avonds lekker uit lijkt me ook een superleuk idee. Ik kan alleen niet echt een geschikt huisje vinden, alles wat ik vind is meteen voor een weekend of mid-week en dat vind ik net even te veel van het goede. Maar het lijkt me wel heel leuk en gezellig, vooral als je `s avonds ook een kampvuurtje mag maken, lekker met wijntjes en marshmallows erbij!

Wat lijkt jou het leukste vrijgezellenfeestje?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.