Interieur en woontrends voor het jaar 2016

De feestdagen zijn voorbij en de kerstdecoratie is weer opgeborgen. Ineens lijkt het heel leeg en kaal in huis en het begin van het jaar vind ik bij uitstek een goed moment op met een frisse blik naar de inrichting van je huis te kijken. Al zou ik het liefst gewoon iedere week een nieuwe inrichting willen, maar helaas laat het budget dat niet toe. Ook is het in Turkije trouwens lang niet zo simpel om een huis in te richten als in Nederland, we hebben geen budget winkels zoals de Xenos, Action en Big Bazaar waar je vaak voor leuke prijsjes mooie accessoires kunt vinden, maar we hebben ook geen Loods 5 of Bloomingville waar we terecht kunnen voor de laatste trends. Helaas! Toch blijft het heerlijk om te fantaseren. Interieur is en blijft iets waar ik me graag mee bezig houd. Maar van de trends voor aankomend jaar baal ik wel dat ik dit niet kan toepassen, want ik vind het echt prachtig allemaal! Dit zijn de interieur en woontrends voor het jaar 2016.

Interieurtrends 2016

Blauw is een veel geziene kleur tijdens het najaar van 2015 en alle blauw tinten blijven we aankomend jaar terugzien. Zowel koningsblauw, aqua, petrol, jeansblauw, marineblauw of turquoise: blauw is dè kleur van dit jaar. Blauw is een mooie, warme kleur en bijzonder gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld zandkleuren of groentinten. Over zandkleuren en groentinten gesproken: ook deze zien we heel veel aankomend jaar. We halen de natuur naar binnen door middel van kleuren zoals bijvoorbeeld mosgroen en flessengroen en kleuren met een grijze ondertoon. Zowel blauw als zand- en groentinten zijn goed te verwerken in verf, behang, meubels, textiel of woonaccessoires.

2016 Interieur Woontrends

Koper en goud blijven (gelukkig) ook nog, het liefst in combinatie met elkaar, maar okergoud is de absolute trend. Kies voor accessoires zoals hanglampen, spiegels, waxinehouders en manden van in deze bijzondere kleur en combineer deze met robuuste materialen zoals hout voor een natuurlijke, stoere uitstraling. Bamboe, riet, leisteen, zwart staal en glaswerk zijn veel geziene materialen. Ook linnen en wol doen het bijzonder goed, bijvoorbeeld in de vorm van kussens en plaids of een mooie poef. Combineer verschillende materialen met elkaar om een balans te vinden. Hèt materiaal voor aankomend jaar is echter marmer en dit zul je dan ook steeds meer gaan tegenkomen zowel in meubels als accessoires en vaak in combinatie met andere materialen.

Bronnen
Inside Out | Ann Porter | My Warehouse Home | The Life Creative Blog | Ikea

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.