Geld verdienen met Koningsdag met deze leuke tips!

Koningsdag wordt traditiegetrouw gevierd in een zee van oranje en met in het hele land vrijmarkten, muziek, drank en vrolijkheid. Iedereen mag op deze dag alles verkopen en hoeft, als hij niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, geen belasting te betalen over de winst. Dit maakt Koningsdag bij uitstek de dag van het jaar om een extra zakcentje te verdienen. Natuurlijk kun je de zolder opruimen en hier een aardig zakcentje aan over houden, maar wie echt geld wilt verdienen komt met een groot plan en pakt het origineel aan. Om je op weg te helpen verzamelde ik een aantal leuke ideeën: geld verdienen met Koningsdag met deze leuke tips! Rijk zul je er uiteraard niet van worden, maar een leuke dag en wat extra geld in je portemonnee houdt je er gegarandeerd aan over.

Spelletjes spelen

Voor het aanbieden van spelletjes heb je weinig nodig en kun je dus extra veel verdienen. Een win-win situatie dus. Koekhappen, touwtrekken, zakkenlopen, spijkerpoepen, eierlopen, blikgooien, darten.. bedenk er een leuke variatie op en vul je zakken. Een ander leuk voorbeeld is het volgende spel:

Neem een teiltje water en zeepsop, strooi wat muntgeld op de bodem en leg een sinaasappel (of bijvoorbeeld een mandarijn of tennisbal) in het water. Laat mensen een muntje van bijvoorbeeld minimaal 50 eurocent of een euro op het ronde voorwerp leggen en start een timer. Blijft het muntje langer dan bijvoorbeeld tien seconden liggen verdienen de mensen al het muntgeld dat in het teiltje ligt. Dit is iets wat bijna(!) niemand lukt dus als veel mensen de gok willen wagen kun je een aardig zakcentje verdienen. Iets soortgelijks kun je ook doen door een shot glaasje in een emmer met water te zetten en mensen een muntje in een shot glaasje te laten gooien. Let wel op: vergeet niet af en toe een deel van het geld uit het teiltje te halen, voordat je aan het einde van de dag alles kwijt bent.

Biedt een w.c. aan

Woon je in het centrum? Stel dan je toilet beschikbaar voor een klein bedrag. Op dergelijke dagen is het altijd hartstikke druk bij vrijwel ieder toilet in de stad en iedereen moet vroeg of laat wel een keer naar het toilet, dus sla je slag. Meestal kost een bezoekje aan het toilet vijftig cent of een euro. Vergeet niet om het toilet tussendoor ook schoon te maken en buiten een of meerdere borden neer te zetten.

Verhuur je huis

Zeker als je midden in het centrum woont en zelf de drukte wilt ontvluchten is dit een goede manier om iets extra`s te verdienen. Zet je appartement te huur op websites zoals Airbnb of Craiglist en ga zelf goedkoop op vakantie of bij vrienden logeren. Et voilà.

Verkoop foto’s in je eigen fotostudio

Creëer een fotostudio of neem gewoon een hele, grote gouden lijst mee en zet mensen op de foto. Biedt ook kekke oranje kleding aan, bordjes met grappige teksten en leuke accessoires zoals zonnebrillen en pruiken. Het is natuurlijk handig als je een polaroidcamera hebt zodat je de foto`s meteen kunt meegeven, maar je kunt foto`s natuurlijk ook digitaal opsturen of tegen een meerprijs laten afdrukken en versturen met de reguliere post. Dit moet je het dan wel waard maken natuurlijk, bijvoorbeeld door een zelfgemaakt lijstje of verhaaltje. Laat de mensen hier ook een aantal voorbeelden van zien!

Vlecht haren in. Of doe iets anders creatiefs.

Vlechten zijn helemaal in dit jaar, dus als je een beetje goed kunt vlechten is dit een ideale manier om wat extra geld te verdienen. Een krukje, een kam, haarspray, elastiekjes, een spiegel en een aantal voorbeelden is alles wat je hiervoor nodig hebt. Kun je niet vlechten? Verzin dan iets anders leuks. Bijvoorbeeld haren oranje spuiten voor 1 euro.

Lekkere hapjes en drankjes

Eten en drinken verkoopt altijd goed. Echt altijd. Sla blikjes frisdrank en flesjes water in, neem een koelbox en ijs mee en verkopen maar. Je kunt een suikerspinnenmachine huren, cupcakes en brownies bakken, fruitsalades maken, sandwiches en andere luxe broodjes smeren, neem een frituurpan mee en ga bitterballen frituren, maak verse smoothies, bak taarten en verkoop deze per taartpunt of maak iets anders waar je goed in bent. Dit is niet in alle gemeenten toegestaan, zo mag je in Amsterdam bijvoorbeeld geen vlees, vis en zuivel verkopen en is alcohol volgens mijn nooit toegestaan, dus check dit eerst!

Verkoop oranje versiering

Maak gebruik van de nationale kleuren, en ga nagels lakken, schminken, verkoop oranje hoedjes of andere leuke items in de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Je kunt een kraampje of tafeltje met een bord op de vrijmarkt neerzetten, maar je kunt ook zelf rondlopen, schrijf bijvoorbeeld een verkooptekst op je t-shirt en spreek de mensen aan.

Heb jij nog meer slimme verkooptips? Laat het weten in de comments!

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.