Energie besparen door middel van je CV Ketel

Waarschijnlijk zijn CV ketels niet bepaald een onderwerp waarmee je jezelf in het dagelijks leven bezig houdt. Het is iets waar ik, zeg maar gerust, totaal geen interesse in en al zeker geen verstand van had. Dat veranderde toen ik naar Istanbul verhuisde. Het is bijna onvoorstelbaar hoeveel problemen ik in Turkije heb meegemaakt betreffende de CV ketel en hoewel ik tijdens de eerste periode na mij emigratie Nevzat verscheidende keren huilend heb opgebeld (ja, echt) omdat ik weer eens onder een koude douche stond of zonder verwarming zat, kan ik mezelf inmiddels een echte expert op het gebied van CV ketels noemen. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar nu we definitief uit Turkije vertrekken en opzoek zijn naar een nieuwe woning met de koude wintermaanden in het vooruitzicht weet ik wel degelijk waar ik op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe CV ketel en op het gebied van zuinig en duurzaam stoken. Ik deel graag een aantal bespaartips om energie te besparen door middel van je CV Ketel, want we willen natuurlijk allemaal genieten van een warme winter zonder dat de kosten onnodig oplopen.

Een CV ketel kopen of laten vervangen lijkt prijzig, maar kan juist heel veel kosten besparen. De investering van een nieuwe ketel is vaak al binnen een paar jaar terugverdient en bovendien verwarm je je huis sneller en gemakkelijker. Er is tegenwoordig veel keuze uit talloze verschillende cv ketels. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit VR ketel, een HR ketel en een HRe ketel. Een VR ketel (verbeterrendementsketel) is een relatief goedkope ketel, maar een HR-ketel (hoogrendementsketel) is veel zuiniger in gebruik waardoor de besparing op stookkosten wel tot 20% kan oplopen.

Nieuwe ketels zijn tegenwoordig zelfs vaak met je smartphone te bedienen. Als je een Remeha CV Ketel bij Holland Warmte aanschaft krijg je een gratis eTwist thermostaat bijgeleverd. Hiermee kun je de verwarming instellen en aanpassen door middel van een app, waar en wanneer je maar wilt. Handig als je bijvoorbeeld de verwarming bent vergeten uit te zetten!

cv-ketel-bespaartips
By Jaime Spaniol

Door de thermostaat een graadje lager te zetten zit je niet meteen in de kou, maar bespaar je wel 7% op je gasverbruik. Draai de kamerthermostaat voor het slapen gaan een half uurtje eerder terug om nog meer te besparen. En het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar door tussendeuren te sluiten en alleen ruimtes waar je gebruik van maakt te verwarmen verspil je uiteraard nog minder energie.

Schakel altijd een professioneel bedrijf in. Holland Warmte bijvoorbeeld is een erkend familiebedrijf dat al meer dan vijftig jaar gespecialiseerd is in centrale verwarming en airconditioning. Zij leveren uitsluitend A-merken, bieden de laagste prijs en staan garant voor het beste advies, de juiste installatie en de juiste nazorg. Bovendien bieden ze exclusieve 24/7 servicecontracten aan. Hierdoor ben je niet alleen zeker dat je een goede en passende CV ketel aanschaft waarmee je op lange termijn kunt besparen, maar is ook veiligheid en service verzekerd. En door van te voren goed te weten waarvoor je betaald bespaar je op eventuele onvoorziene uitgaven in het onderhoud.

In veel radiatoren zit lucht en dat zorgt voor warmteverlies. Ontlucht regelmatig de radiatoren zodat de cv-installatie naar behoren blijft werken.

Eenvoudige handelingen zoals het bijvullen en ontluchten van de installatie, het controleren van de waterdruk en onderhoud aan leidingen, leidingsappendages, kamerthermostaat en radiatoren kun je gemakkelijk zelf doen. Door dit regelmatig bij te houden, kun je het nodige besparen aan energie en onderhoudskosten.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.