Het opsnuiven van de zoute en zilte lucht terwijl de wind door je haren waait, de golven op achtergrond ruisen en je naar de eindeloosheid staart, zorgen voor het ultieme gevoel van rust en tevredenheid. De kust prikkelt al onze zintuigen en is daarom de perfecte plek om tot jezelf te komen, uit te rusten en tegelijkertijd op te laden. Het is dus niet verwonderlijk dat we graag naar het strand gaan. Toch is dit waarschijnlijk minder vaak dan we zouden willen!  En misschien wil je nog liever wel gewoon aan de kust wonen. Helaas is dat niet zo eenvoudig, maar heb je er wel eens aan gedacht om een chalet of stacaravan te kopen aan zee? Dat lijkt misschien een onmogelijke droom die lastig is om waar te maken en financieel wellicht niet haalbaar, maar eigenlijk valt dat wel mee. 

Stacaravan kopen aan zee

De Nederlandse kust is prachtig en er zijn verschillende staanplaatsen waar je jouw chalet of stacaravan zou kunnen plaatsen voor één of meerdere jaren. Beide soorten vakantiewoningen zijn bovendien redelijk eenvoudig te verplaatsen. Mocht je dus na een tijdje van standplaats willen wisselen dan is dit een mogelijkheid. Toch is het niet heel eenvoudig om je vakantiewoning te verplaatsen. En natuurlijk is het ook niet heel goed voor de fundering.  Daarom is het beter om eerst een standplaats uit te kiezen, voordat je overgaat tot een stacaravan kopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een camping of vakantiepark en direct aan het strand of juist gelegen in de duinen. 

Stacaravan aan zee kopen

De voordelen van een chalet of stacaravan

  1. Een chalet of stacaravan staat in verbinding met de natuur en geeft daardoor veel vrijheid, maar geeft toch een stukje privacy.
  2. Het is een investering in je gezondheid. Denk maar eens aan al die lange strandwandelingen die je zou kunnen maken.
  3. Je ervaart het goede van twee kanten; het gemak van het campingleven en de luxe van een vakantiewoning.
  4. Je hebt een plekje voor jezelf waar je altijd naartoe kunt om op te laden, uit te rusten, alleen te zijn, samen te zijn of te delen met de mensen van wie je houdt.
  5. Een chalet of stacaravan hoeft helemaal niet zo duur te zijn. En het is een investering voor de rest van je leven.
  6. Je hebt ieder weekend reden voor een weekendje weg!
  7. In de zomer kun je wekenlang aan de kust genieten van het mooie weer. Zo kun je reizen in het naseizoen als het minder druk is en ook goedkoper. 
  8. Als je een watersport beoefent is een chalet of stacaravan aan zee perfect om je uitrusting te laten liggen en het beste uit je tijd te halen. Je hoeft nu niet meer ‘op tijd’ naar huis, maar kunt gewoon blijven slapen.
  9. Het is een bron van extra inkomsten. Op de dagen dat je er niet bent kun je jouw vakantiehuisje bijvoorbeeld verhuren.
  10. Je kunt altijd op vakantie; ook als de rest van de wereld gesloten is.

Vakantiewoning aan de kust

Chalet kopen aan zee

wat kost een vakantiewoning?

De aanschaf van een vakantiewoning hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Er zijn bijvoorbeeld al nieuwe stacaravans te koop vanaf ongeveer negenduizend euro. De prijzen kunnen echter wel oplopen tot meer dan tweehonderdduizend euro, maar er zijn ook tweedehands vakantiewoningen. Het ligt er dus maar net aan wat je budget is en wat je wensen zijn. Een chalet kopen is meestal iets duurder. Dat komt voornamelijk omdat een chalet luxer is dan een stacaravan.  Je kunt een chalet ook eenvoudig naar wens laten aanpassen of zelfs compleet laten maken. Ook kun je een chalet beter isoleren zodat je tevens tijdens de koudere dagen in je vakantiewoning kunt verblijven. Het is dus verstandig om niet alleen rekening te houden met je budget en wensen, maar ook met je toekomstplannen.

De keuze van een chalet of stacaravan

Misschien is het voor jou persoonlijk wel beter om te investeren in een klein chalet en deze in de loop der jaren uit te breiden. Bijvoorbeeld als je van plan bent om regelmatig in je vakantiewoning te verblijven en er misschien wel een eigen wellness plekje van wilt maken. Het is daarom aan te raden om van tevoren informatie in te winnen bij een gerenommeerde aanbieder. Zo kun je meteen duidelijk en overzichtelijk in kaart brengen wat er voor jou persoonlijk mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld meteen overgaan tot de aankoop van een chalet of stacaravan, maar ook kijken wat de mogelijkheden zijn om zelf een vakantiewoning te laten ontwerpen.

Chalet aan de kust

Het vinden van een staanplaats

Bovendien zijn er aanbieders, zoals familiebedrijf De Bergjes, die je ook direct kunnen helpen bij het vinden van een plaats voor jouw droom. Of het nu gaat om een chalet of een stacaravan aan zee. Natuurlijk moet je uiteindelijk wel zelf de keuze maken en is het dus belangrijk dat je kennismaakt.  Bij veel campings en vakantieparken kun je spontaan langskomen. Het kan echter beter zijn om eerst een afspraak te maken zodat je zeker weet dat je ook al je vragen kunt stellen. Nog beter is het uiteraard als je echt kunt ervaren hoe het is om te verblijven. Als de mogelijkheid bestaat om eerst te overnachten is dat dus zeker de moeite waard. 

Genieten van een staanplaats aan zee

Je investeert immers in je eigen plekje aan de kust waar je het hele jaar door wilt kunnen genieten.  Het is dus belangrijk dat je niet alleen de camping of het park prettig vindt, maar ook dat je jezelf hier echt kunt ontspannen. Er zijn inderdaad enkele dingen waar je aan moet denken voordat je een chalet aan of stacaravan aan zee kunt kopen, maar het is ook een droom die alleszins te realiseren is. Zie je jezelf al slenteren over het strand, wandelen door de duinen en uitwaaien aan zee? Genieten van de zonsopkomst, zonsondergang en eindeloos blauw.  En ben je eenmaal in het bezit van een mobiele vakantiewoning aan zee, maar wil je toch liever van de mediterraanse kust of besneeuwde bergen genieten? Dan kun je natuurlijk altijd nog overwegen om van staanplaats (in binnen- of buitenland) te veranderen. 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.