Hotel New York is gevestigd in het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, op de Wilhelminapier in Rotterdam. Vanaf hier vertrokken schepen honderdduizenden emigranten op zoek naar een beter leven. Maar toen in 1977 het hoofdkantoor naar Seattle verhuisde, heeft het gebouw jarenlang leeggestaan. Begin jaren negentig kwamen enkele mensen met het idee om hier een hotel te vestigen, waar je de sfeer van vroeger nog kunt proeven. Tijdens een overnachting bij Hotel New York is de geschiedenis voelbaar. Het is bijzonder om in een hotel te slapen met zo’n interessante geschiedenis en je te bedenken wat zich hier allemaal heeft afgespeeld. Het hotel is gelegen op de pier en biedt een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Je kunt vanaf hier met de watertaxi naar het centrum van de stad, maar op de pier kun je jezelf ook prima vermaken. Het is heerlijk om er te wandelen, je kunt een bezoek brengen aan de foodhallen tegenover het hotel of een terrasje pakken met uitzicht op de bootjes die voorbij varen.

Overnachting in Hotel New York

Overnachten bij Hotel New York

Beleef de nostalgie: een stap terug in de tijd

Hoe dan ook, een overnachting bij Hotel New York is een prima plaats voor een korte stedentrip naar Rotterdam of romantisch weekendje weg. Het hotel beschikt over tweeënzeventig kamers. Je vind er torenkamers, directievertrekken en een loft met privé dakterras, die allemaal verschillend van vorm, inrichting en kleur zijn. Wel delen ze allemaal een knipoog naar de oorspronkelijke functie van het gebouw en beschikken ze over dezelfde faciliteiten. Zodra je het hotel binnenstapt, doe je echt een stap terug in de tijd. De vroegere reizigerssfeer is overal goed weten te behouden. Het enige minpuntje vond ik de ontbijtruimte, waar ik echt het gevoel had in een schoolkantine te zitten. Toch mocht dit de pret niet drukken, want ik heb een geweldig verblijf gehad.

Hotel New York

Suite in Hotel New York

Arrangement bij Hotel New York rotterdam

Het directievertrek van Hotel New York

Ik mocht overnachten in de suite van dit bijzondere hotel. Dit vertrek is het voormalig directie kantoor van de Holland Amerika Lijn en bevat nog wel orginele elementen, zoals houten lambriseringen, art deco lampen en een werkende openhaard. De suite is een mix van authenticiteit en modern interieur en is werkelijk prachtig. Je vind er een ruime zithoek met grote hoekbank, televisie en enkele tijdschriften om jezelf even te kunnen terugtrekken. Daarnaast staat er een bureau voor als je nog wat werk wilt verzetten en zijn er koffie-, en theefaciliteiten beschikbaar. Het pronkstuk van de kamer is echter het vrijstaande, ovale bad dat je een prachtig uitzicht biedt. Vooral s’ avonds als de skyline oplicht is het genieten!

Overnachten in Rotterdam

Hotel New York

Franse stijl van slapen met Treca de Paris

Favoriet was echter het heerlijke bed van Treca de Paris. Ik zweer je dat ik nooit eerder zo lekker heb geslapen en zo uitgerust ben wakker geworden. Treca de Paris is Frans vakmanschap dat op ambachtelijke wijze bedden produceert. Dit is absoluut op elk mogelijke manier voelbaar, het slaapcomfort is namelijk subliem. Geloof je me niet? Ik moest om 12.00 uur uitchecken en ben precies tot 11.59 uur op de hotelkamer gebleven om op dit bed te kunnen blijven ontspannen. Werkelijk, ik heb heerlijk geslapen! Treca de Paris maakt een overnachting bij Hotel New York absoluut fantastisch en ik heb er alles voor over vaker in zo`n fijn bed te mogen slapen. Je kunt jezelf voorstellen dat ze prijzig zijn (ze worden zelfs persoonlijk gemaakt), maar ik hoop dat ik mezelf op een dag ook de eigenaar van zo’n heerlijk bed mag noemen.

Overnachting in Rotterdam

Hotel New York

Directievertrek in Hotel New York

Kleine extra’s voor een bijzonder verblijf

Daarnaast is er een aparte, ruime badkamer voorzien van een afgesloten (pluspunt) toilet en regendouche. Er is sfeerverlichting en een extra televisie aan het voeteneinde van het bed. Naast de nodige faciliteiten zoals handdoeken, badjassen en doucheproducten, krijg je ook een tandenborstel, tandpasta, deodorant, bedsokken en lekkere chocolaatjes. Deze kleine extra’s maken je overnachting bij Hotel New York net iets meer bijzonder. Je voelt je op deze manier namelijk toch iets meer verwend en dat is alleen maar leuk. Vanzelfsprekend is de service geweldig en een extra fijne bijkomstigheid is de mogelijkheid tot late check-out. Ik kan daarom oprecht zeggen dat ik een heel fijn verblijf heb gehad en graag nog eens terugkom.

Bezoekersinformatie

Hotel New York is prachtig gelegen op de zuidoever van de Maas. Als je op zoek bent naar een bijzondere, luxe overnachting kan ik je dit hotel absoluut aanraden. Maar ook voor lunch, diner of bijvoorbeeld een high-tea kun je prima bij dit bijzondere hotel terecht!

Koninginnenhoofd 1
3072 AD Rotterdam
Nederland

Telefoon: +31 (0)10 439 0500
E-mail: info@hotelnewyork.nl

Boek via: Booking.com (affl.) of kijk voor meer informatie op de website van Hotel New York.

2 thoughts on “Luxe overnachten in vier sterren Hotel New York Rotterdam

  1. petra says:

    ik ben helaas nog nooit in zo’n suite geweest (baal er dan ook wel van dat je niet met míj bent gegaan ;)) en een muggenzifter ben ik zeker wel, zoals je weet, dus ik zou me ook storen aan zulke details!

  2. Pingback: Thuis slapen zoals in een hotel begint met een goed matras

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.