Van crimineel naar multimiljonair in de Netflix-serie Girlboss (2017)

Girlboss is een Netflix’s Original Series en is te zien vanaf april 2017. Het eerste seizoen bestaat uit dertien afleveringen van een half uur. De serie werd bedacht door Kay Cannon (Pitch Perfect, New Girl,) en onder andere Charlize Theron en Sophia Amoruso zelf zijn executive producers. De rollen in Girlboss worden vertolkt door Britt Robertson, Ellie Reed, Alphonso McAuley, Johnny Simmons en Dean Norris.

But what I have realized over time is that in many ways, money spells freedom. If you learn to control your finances, you won’t find yourself stuck in jobs, places, or relationships that you hate just because you can’t afford to go elsewhere. Learning how to manage your money is one of the most important things you’ll ever do. Being in a good spot financially can open up so many doors. Being in a bad spot can slam them in your face.

Sophia Amoruso werd in 1984 geboren in San Diego. Ze is een zogenaamd ‘probleemkind’ en van een psycholoog krijgt ze de diagnoses depressie en ADD. Ze stopt vroegtijdig met school, gaat het huis en trekt al liftend de west-coast van de Verenigde Staten af. Ze heeft allerlei baantjes om rond te kunnen komen, maar tijdens haar baan als lobbyist van een school krijgt ze een boek in handen over eBay en opent ze haar eerste online winkel: ‘Nasty Gal Vintage’. Dit loopt uit de hand tot een onderneming ‘Nasty Gal’ met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 350 mensen in dienst.

Bovenstaand is, in het kort, de biografie van Sophia Amoruso. Girlboss is, zoals de intro ook telkens zegt, hier zeer losjes op gebaseerd. En dat is maar goed ook, want het personage dat Sophia in de serie speelt is mij echt een beetje te arrogant, asociaal en grofgebekt. Een millennial die een millennial speelt is denk ik niet de meest verstandig keuze geweest en ik denk dat er weinig vrouwen zijn die zich met haar kunnen identificeren. Echt een beetje jammer en ik vraag me sterk af vanwaar deze keuze. Gelukkig ziet je naarmate de serie vordert wel een sterke ontwikkeling in haar personage en bovenal hoe ze uit deze fase komt. Ondanks deze stoorfactor is het een leuke serie die fijn wegkijkt. Het is een echte chick-flick, vol met mode en soms iets oppervlakkig. Desondanks inspireert het verhaal om je hart te volgen en te doen wat je leuk vind. Iedereen kan succesvol zijn, als je er maar hard genoeg voor werkt en je niets aantrekt van wat anderen van je vinden. Deze boodschap wordt heel verfrissend, inspirerend en met voldoende humor gebracht. Het is misschien niet een van de beste series, maar toch fris en verrassend. En ik vind het goed dat Netflix een platform biedt voor werkelijk allerlei soorten mensen en interesses.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge