Spanning en wraak in The Fury of a Patient Man (2016)

The Fury of a Patient Man (originele titel Tarde para la ira), is een Spaanse thriller uit 2016 en is geregisseerd door Raúl Arévalo. De cast bestaat uit onder andere uit Antonio de la Torre, Luis Callejo, Alicia Rubio, Ruth Díaz, Raúl Jiménez en Manolo Solo. De film ging in premiere op het Venice International Film Festival en werd bekroond met vele prijzen waaronder 4 Goya’s (Spaanse Oscars).

I’ve done what I had to do

Curro wordt na een overval op een juwelier in Madrid gearresteerd. Als hij acht jaar later vrijkomt, hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Maar als hij thuiskomt blijkt er iets veranderd te zijn. De stille en mysterieuze vreemdeling José dwingt Curro om zijn verleden onder ogen te zien en neemt hem mee op een reis vol wraak. En terwijl de spanning stijgt wordt het duidelijk wie José eigenlijk is.

The Fury of a Patient Man heeft een simpel plot, maar is zeer aangenaam om te zien

Eerlijk moet ik zeggen dat het thema wraak niet helemaal mijn ding is. Het is wel precies waar The Fury of a Patient Man gaat en de titel doet de film eer aan. Dit is wraak op zijn puurst, zonder poespas. De film heeft, zoals te verwachten, dan ook een zeer simpel plot. Desondanks vond ik het een heel aangename film om te zien. Het verhaal is heel recht toe recht aan en bevat een prima dosis actie, geweld, moord en complexe liefde. Ook zijn er voldoende kleine twists, waardoor het verhaal eigenlijk nooit echt saai wordt. Dat klinkt niet heel positief en misschien is dat het ook wel gewoon niet, maar toch maakt dat de film er niet minder op. Want hoewel het eigenlijk maar gewoon een gemiddelde film is, is het wel een ‘anders dan anders’ film. Vooral de prestaties van de acteurs en styling van de film dragen hieraan bij en zorgen ervoor The Fury of a Patient Man een aangename film om te kijken is. Het is een vrij realistische film en absoluut aan te raden als je van dit genre houdt en zin hebt om gewoon even een film te kijken zonder te hoeven nadenken.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge