Online geld verdienen met Marktonderzoek en sparen voor vakantie!

Het gebeurt regelmatig dat ik advertentie’s voorbij zie komen waarbij je per dag honderden (en soms wel duizenden euro’s) kunt verdienen door het invullen van online enquêtes en vragenlijsten. Binnen no-time ben je miljonair door het geven van je mening en het beantwoorden van vragen. Dit is natuurlijk de grootste onzin, want rijk wordt je natuurlijk niet zomaar en dit zogenaamde thuiswerk is absoluut geen goudmijn. Helaas, want geld verdienen zonder er veel voor hoeven te doen wilt natuurlijk iedereen wel. Echter, kun je wel degelijk een aardig zakcentje verdienen met het invullen van enquêtes en surveys. Spaar dit op en je hebt ieder jaar toch een leuk extraatje om te besteden op vakantie. Sterker nog, misschien kun je er wel helemaal van op (budget) vakantie! Hieronder leg ik uit hoe dit precies werkt en wat mijn ervaringen zijn met betrouwbare (of juist niet) onderzoekbureaus waarbij je jezelf kunt aanmelden om mee te doen.

Marktonderzoek is onderzoek waarbij informatie wordt verzameld over mogelijke markten, producten of klanten. Bedrijven en merken schakelen vaak een onderzoeksbureau in om informatie en feedback te verzamelen in het belang van bijvoorbeeld betere service of nieuwe producten. Bedrijven betalen natuurlijk voor de diensten van zo`n onderzoeksbureau en een klein deel hiervan gaat weer naar degene de personen die de enquêtes of vragenlijsten invullen. Deze bedragen variëren nogal per onderzoeksbureau, maar ook per onderzoek. Zo zijn er korte vragenlijsten van 0.15 cent, maar ook onderzoeken op locatie waarbij het bedrag al vaak oploopt tot 50 euro exclusief eventuele reiskosten en van alles daar tussen in. Zelf doe ik op dit moment bijvoorbeeld mee aan een community van InSites Consulting waarbij er een paar keer per maand een aantal korte opdrachten te doen zijn op een hiervoor speciaal bestemde website. Na iedere periode ontvangen alle deelnemers een code ter waarde van vijf of tien euro die in te wisselen voor een cadeaubon naar keuze. Meestal worden er in plaats van een directe financiële vergoeding punten uitgekeerd welke zijn in te wisselen voor een cadeaubon op het moment genoeg hebt gespaard. Om mee te doen met marktonderzoek kun je jezelf aanmelden bij zo`n onderzoeksbureau. Je krijgt dan regelmatig een mailtje waarin je wordt uitgenodigd om mee te doen aan een onderzoek. Vaak wordt er wel wat persoonlijke informatie gevraagd, maar jij kunt zelfs kiezen wat je wel en niet wilt invullen. Daarnaast wordt deze informatie vrijwel nooit zonder toestemming met anderen worden gedeeld en alleen gebruikt voor statistieken. Je kunt altijd zelf kiezen of je wel of niet meedoet met een vragenlijst en het komt ook wel eens voor dat je zelf wordt afgewezen omdat je bijvoorbeeld niet tot de doelgroep behoort. Het sparen gaat niet altijd en overal even snel, maar levert toch aardig wat op. Onderstaand kun mijn ervaringen lezen met een aantal van deze onderzoeksbureaus.

Intomart GFK is een van de grootste en meest bekende panels in Nederland. Ik ben al jaren lid van dit onderzoeksbureau en wordt zeer regelmatig uitgenodigd voor diverse onderzoeken, zowel digitaal als analoog. Op dit moment heb ik een saldo van ongeveer vijftien euro, nadat ik in december een uitbetaling laten doen van een fashion-cheque ter waarde van vijfentwintig euro. Er zijn echter ook periodes waarin het sparen minder snel gaat. De uitbetaling vind plaats via cadeaubonnen van bijvoorbeeld Bol.com, HEMA of VT Wonen.

MeedoenAanOnderzoek is een panel waar ik pas sinds kort lid van ben en dus nog niet heel veel over kan zeggen. Toch heb ik in korte tijd al bijna drie euro gespaard. Er zijn niet heel veel enquêtes beschikbaar, maar de beloning is wel heel redelijk en je kunt zelf aangeven of je een, drie of zes keer per maand wilt worden benaderd. Uitbetaling vind al plaats vanaf vijf euro via PayPal. Heel handig om te kunnen shoppen op Ebay bijvoorbeeld.

Waardevolle Mening In december heb ik twintig euro aan bonnen te besteden bij Zalando laten uitbetalen en op dit moment heb ik een saldo van bijna zes euro. Er zijn periodes waarin ik bijna ieder dag een mailtje voor onderzoek ontvang, maar er zijn ook periodes waarin ik wekenlang helemaal geen mail ontvang. Het is echt heel afwisselend, maar op zich kun je hier redelijk snel sparen voor cadeaubonnen van bijvoorbeeld Bol.com of VVV.

Invotes heeft niet zo heel veel enquêtes beschikbaar en het sparen gaat dus ook niet bepaald snel. Ik heb vorig jaar voor het laatst een uitbetaling laten doen en op dit moment twaalf euro tegoed. Desondanks is dit een van mijn favoriete onderzoekbureaus doordat de vragenlijsten gewoon heel fijn in werken en de beloning naar ratio heel behoorlijk is. Je kunt sparen voor cadeaubonnen van Bol.com of voor een Nationale tijdschriftenbon.

Toluna is een panel dat ik overal voorbij zie komen met veelbelovende reclames. Helaas is de werkelijkheid iets anders: vaak krijg je halverwege een vragenlijst te horen dat je toch niet tot de doelgroep behoort, beloningen worden niet uitbetaald en gespaarde punten komen te vervallen na een bepaalde periode. En zo kan ik nog wel een aantal negatieve punten opnoemen, maar dat vind ik niet nodig. Het is mijn inziens pure oplichterij en ik raad je van harte aan om hier vooral geen lid van te worden.

Stempunt verstuurt vrij veel uitnodigingen voor onderzoeken, maar de beloningen zijn vrij laag naar ratio. Het duurt dan ook vrij lang voordat er een uitbetaling kan plaatsvinden. In december 2015 heb ik me voor het laatst laten uitbetalen en inmiddels heb ik nu ongeveer twintig euro tegoed openstaan. Je kunt uitbetaling laten plaatsvinden in de vorm van digitale of analoge cadeaubonnen van onder andere Bol.com, Zalando en de HEMA, maar je kunt ook kiezen voor geschenken en gadgets of entreekaartjes voor pretparken en dierentuinen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer websites waarbij je jezelf kunt aanmelden, maar ik vind dat iets teveel van het goede. Wat mij betreft moet het natuurlijk geen dagbesteding worden, maar is het puur om iets extra`s te kunnen verdienen in de tijd die je anders zou besteden aan televisie kijken bijvoorbeeld. Ik vind het leuk om te doen, help er bedrijven mee en een à twee keer per jaar kan ik lekker iets extra`s voor mezelf kan aanschaffen.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *