De mooiste inspiratie dakramen en gordijnen

Als ik niet kan slapen dan ontwerp ik een huis. Ik doe dit dan echt vanaf scratch en begin met een omgeving zoals het bos of de zee. Daarna komen de muren, de ramen, het dak en meestal val ik dan in slaap. Op de een of andere manier onthoud ik altijd waar ik ben gebleven en ga ik een volgende keer rustig verder vanaf waar ik gebleven was. En zo gaat het verder tot het huis af is en ik aan een nieuw huis kan beginnen. En hoewel de meeste mensen het heel gek vinden dat ik dit doe, ken ik ook een aantal mensen die hetzelfde zijn gaan doen en vervolgens allemaal toegeven dat het echt werkt om in slaap te komen. Maar behalve dat je zo in slaap kunt komen, moet ik zeggen dat ik ook al een aantal bijzonder mooie huizen, of villa`s, heb gecreëerd en ik het bijzonder jammer vind dat ik hier niet echt kan gaan wonen, haha.

Op dit moment ben ik een villa aan het maken. Een villa aan het strand om precies te zijn. Het is een typisch mediterraans, wit huis met heel veel ramen. Dat is namelijk iets wat ik in ons huidige appartement ontzettend mis: ramen en licht. Ik zou dan ook best wel in een loft in New York willen wonen met een hoog plafond en aan een zijde alleen maar grote, glazen ramen. Of in zo`n bijzonder mooi huis dat in het bos is gelegen en waar hele delen van de muur gewoon van glas zijn zodat je echt het buitenleven naar binnen haalt. Waarschijnlijk zullen dergelijke huizen altijd een droom blijven, maar ramen en meer licht is toch zeker wel iets meer dan een droom.

De ouders van een van mijn oude klasgenootjes van de basisschool hebben bijvoorbeeld een prachtige aanbouw laten doen. Het is denk ik niet perse een serre of veranda, want de muren lopen gewoon door, maar ze hebben hele grote openslaande deuren en een schuin dak met heel veel dakramen erin. Er valt ontzettend veel licht door deze dakramen heen en het is zo ontzettend mooi om naar boven te kunnen kijken en daar de lucht, zon, bomen en vogels te kunnen zien. Hoewel ze gewoon in een rijtjeshuis wonen geeft dit echt een gevoel van vrijheid. En ik hoor Nevzat, die Turks is en een obsessie heeft met gordijnen waar je hier meer over kunt lezen, nu in mijn oor tetteren: “De buren, de vogels, de zon, ze zullen allemaal naar binnen gluren. Ik wil niet zoveel ramen, er moeten gordijnen komen en dat kan niet bij schuine ramen. Wie wilt er nou überhaupt ramen in het dak, dat is absurd”. Maar weet je, ik trek me daar helemaal niets van aan. Je hebt namelijk ook gewoon gordijnen voor dakramen. Je hebt zelfs speciale winkels die gespecialiseerd zijn in gordijnen voor dakramen. Dus ik heb besloten dat ik, zodra het mogelijk is, wil verhuizen. En dan wil ik een slaapkamer met dakramen zodat ik heerlijk naar buiten kan kijken als ik in bed lig en `s avonds letterlijk onder de sterren kan slapen. En om ons probleem met betrekking tot de gordijnen op te lossen plaatsen we mooie plissé gordijnen die het invallende daglicht regelen en ook nog eens beschermen tegen inkijk.

De mooiste inspiratie dakramen en gordijnen heb ik hier verzameld. Voor meer informatie over gordijnen speciaal voor dakramen kun je overigens op de site vanDakraam-Gordijn kijken. Behalve veel verschillende soorten gordijnen vind je hier namelijk ook veel handige informatie over de mogelijkheden.

Dakraam-Gordijn

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge