Het verhaal van Bailey in de film A Dog’s Purpose (2017)

A Dog’s Purpose is een Amerikaanse comedy-dramafilm uit 2017, geregisseerd door Lasse Hallström en geschreven door Audrey Wells. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur William Bruce Cameron. Onder andere Britt Robertson, Dennis Quaid, Josh Gad en Peggy Lipton spelen een rol in Dog’s Purpose. De premiere van de film is afgelast wegens een incident op de set met de Duitse herder die niet in het water wilde. Hiervan is een filmpje door TMZ online geplaatst dat al snel viral ging. “We willen niet dat deze film over de mooie relatie tussen mens en dier wordt overschaduwd door het incident”, aldus de producent in een verklaring.

Was there a point to this journey of mine? And how did bacon fit in?”

Ethan en zijn pup Bailey zijn onafscheidelijk. Samen groeien ze op en kunnen ze altijd op elkaar leven. Als Bailey komt te overlijden is het verdriet dan ook groot. Maar Bailey wordt elke keer als hij overlijdt, weer gereïncarneerd. Telkens in een nieuw hondenlichaam en telkens bij een nieuw baasje. Doordat Bailey meerdere levens leeft, kan hij ook meer mensen helpen en hoopt hij erachter te komen wat zijn doel precies is. Maar Ethan houdt altijd een speciaal plekje in zijn hart. En dan komen ze elkaar opnieuw tegen..

Zonder enige voorkennis bekeek ik deze film. Ik wist niets van de zogenaamde dierenmishandeling af en schrok toen ik dit later las. Achteraf bleek het gelukkig allemaal reuze mee te vallen, maar het is jammer dat de film hierdoor in zo`n negatief daglicht is komen te staan. A Dog’s Purpose is namelijk een heel mooie film! Heel ontroerend ook en ik moet eerlijk zeggen dat ik af en toe met moeite mijn tranen kon bedwingen. Wat een emotionele scenes bevat deze film. Waarschijnlijk is het wel echt een film voor alleen hondenliefhebbers. Voor iemand die niet zo`n fan van honden is, is het verhaal misschien iets te sentimenteel. A Dog’s Purpose wordt humoristisch verteld vanuit het perspectief van de hond. Dat is weer eens wat anders en ik vond het wel verfrissend. De honden zijn totaal verschillend van elkaar, maar stelen één voor één de show en zijn allemaal even leuk. Het is absoluut geen super goede film, meer gemiddeld. En ook het verhaal zelf is niet heel bijzonder. Het is vooral een simpel en realistisch verhaal over de dagelijkse gang van zaken. Maar het zijn de honden en de emoties die deze film zo mooi maken. En grappig ook, er zitten best een aantal scenes met humor in. A Dog’s Purpose is geen absolute must-see, maar op een regenachtige dag waarop je zin om te knuffelen hebt, toch absoluut wel het zien waard.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge