Gitzwarte humor in de komedie What We Did On Our Holiday (2014)

what we did on our holiday

What We Did On Our Holiday is een komedie, dramafilm uit 2014 van BBC. De film is opgenomen in Glasslow en Scotland en kwam in de UK uit op 26 September 2014. De film verschijnt op 16 juli in de Nederlandse bioscoop.

What We Did On Our Holiday volgt de familie Doug, Abi en hun drie kinderen. Opa Gordie viert zijn 75ste verjaardag en daarom vertrekt de familie op vakantie naar Scotland. De reis begint met de nodige stress zoals verstopte sleutels, een tas vol stenen en een file, maar uiteindelijk komt het gezin keurig op plaats van bestemming aan. De sfeer is gespannen want opa Gordie heeft kanker en dit zal hoogstwaarschijnlijk zijn laatste verjaardag zijn. De broer van Doug en zijn gezin zijn totaal het tegenovergestelde van het gezin van Doug. De kinderen van Doug zijn namelijk nogal excentriek en vrezen niet om hun mond open te trekken, of nog meer sleutels te verstoppen. Ze vervelen zich behoorlijk en halen het nodige kattenkwaad uit. Gelukkig vind opa Gordie dit prachtig en doet maar al te graag mee. Op zijn verjaardag vertrekken de drie kinderen samen met hun opa naar het strand om lekker te spelen en relaxen terwijl de achtergebleven familie het verjaardagsfeest aan het voorbereiden is. Uiteraard met de nodige stress en problemen.

Ik vond What We Did On Our Holiday een heerlijke film vol met (gitzwarte) humor. Het is een beetje een bizarre film en je moet alles met een grote korrel zout nemen, maar het is absoluut een lekkere feel-good komedie. Problemen, stress, tragiek en ernstige momenten worden niet geschuwd, maar wel voornamelijk uit het oogpunt van de kinderen verteld. De cast is geweldig en zetten de personages goed neer, vooral de kinderen zijn uitzonderlijk goed. Ze krijgen echt de ruimte om de show te stelen. Het is een originele, aparte en bijzondere film die je even laat inzien dat wij volwassenen soms veel te serieus zijn en het leven met een beetje humor, fantasie en creativiteit ook heel wijs kan zijn, zelfs als er zich bizarre problemen afspelen. Het montagewerk is goed en de landschappen van Scotland zijn prachtig waardoor de gehele film een fijne en warme sfeer heeft. Als je zin hebt in zwarte humor en een bijzondere film dan is What We Did On Our Holiday absoluut een aanrader!

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.