The Age of Adaline (2015) is sprookjesachtig mooi

The Age of Adaline

The Age of Adaline is een romantische fantasy film, geregisseerd door Lee Toland Krieger. De hoofdrollen worden gespeeld door Blake Lively en Michiel Huisman.

In The Age of Adaline zien Adaline Bowman op negenentwintig jarige leeftijd die onder de naam Jenny door het leven gaat. Jenny leidt een rustig leventje, werkt in een bibliotheek en heeft een hond. Op het eerste gezicht is er niets vreemds aan de hand, maar Jenny is al jaren op de vlucht. Adaline is namelijk eigenlijk al honderdenzeven jaar oud, maar verjaart geen dag. In het verleden heeft dit voor de nodige problemen gezorgd en na een aantal verdrietige ervaringen heeft Adaline ervoor gekozen om elke paar jaar van identiteit te wisselen. Haar, inmiddels bejaarde, dochter, is de enige persoon die van het geheim van Adaline afweet. Als Adaline op een dag de charmante Ellis ontmoet komt haar hele leven op zijn kop te staan. Zou Adaline haar geheim kunnen bewaren?

The Age of Adaline is een hele langzame film. Lief, zoet en romantisch zijn de sleutelwoorden van het verhaal. Het deed me denken aan The Vampire Diaries, maar dan in de meest sprookjesachtige vorm zonder geweld, zonder bloed en zonder vampiers. De film heeft hier en daar wat schoonheidsfoutjes, de personages hadden iets meer diepgang genomen en het einde was behalve ontzettend voorspelbaar, naar mijn mening ook ontzettend gehaast en afgeraffeld. Desondanks is het moeilijk de film niet leuk te vinden. De cast is sterk, de muziek is goed en het beeldmateriaal is simpelweg prachtig. Wat ik ook heel goed aan de film vind is dat de focus niet op het psychisch welzijn van Adaline ligt, maar puur op het verhaal terwijl je ziet wat die met Adaline doet. Prachtig gedaan! The Age of Adaline is wat mij betreft absoluut een must-see

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge