Fantastic beasts and where to find them (2016) is magisch!

fantastic-beasts-and-where-to-find-them

Fantastic beasts and where to find them is een Brits-Amerikaanse fantasyfilm uit 2016 en geregisseerd door David Yates, die ook de laatste vier Harry Potter films regisseerde. De film is geïnspireerd op het gelijknamige boek van J.K. Rowling dat ook in Harry Potter voorkomt als verplicht studieboek op Zweinstein. Er zullen nog vier vervolgen uitkomen, waarvan het eerstvolgende deel wordt verwacht in 2018.

We’re going to recapture my creatures before they get hurt. They’re currently in alien terrain surrounded by millions of the most vicious creatures on the planet; humans.

Newt Scamander, een magie-zoöloog, is bezig met het schrijven van een boek en reist de wereld over met een koffer vol magische dieren die hij aan het bestuderen is. In 1926 komt hij met zijn toverkoffer aan in New York. Hij is op weg naar Arizona om daar een gevleugeld wezen vrij te laten. Maar als Newt Scamander even niet oplet ontsnappen er een aantal magische wezens uit zijn koffer en slaat de chaos pas echt toe. No-Majes, ook wel bekend als dreuzels of simpelweg mensen, staan op het punt om de tovenaarswereld te ontdekken en de ontsnapte creaturen krijgen hier al snel de schuld van. De tovenaarszusjes Goldstein en No-Maje, bakker Jacob Kowalski besluiten Newt Scamander te helpen met het vinden van de ontsnapte wezens, met het Ministerie van Toverkunts op hun hielen.

Fantastic beasts and where to find them brengt je terug naar een wereld vol magie zoals we kennen van Harry Potter. Het is een nostalgische film waarbij je oude gevoelens herbeleeft, maar dusdanig vernieuwend dat de magie van Harry Potter volledig intact blijft. Het is absoluut geen slap aftreksel van de bekende tovenaarsfilms, integendeel. De film distantieert zich duidelijk van Harry Potter, op een aantal verwijzingen na, waarvan de meeste volgens mij alleen echte die-hard fans zullen opvallen. We maken kennis met een nieuwe terminologie, een nieuwe tovenaarsgemeenschap en bijzondere magische wezens die we niet eerder hebben gezien, maar stuk voor stuk prachtig zijn en een sterke persoonlijkheid hebben. De cast is ijzersterk en de personages sluit je meteen in je hart. Visueel is de film prachtig, maar dat is eigenlijk vanzelfsprekend en was niet anders dan te verwachten. De film is betoverend op ieder vlak, komisch, ontroerend, duister en romantisch. Of simpelweg: geweldig. J.K. Rowling is absoluut een genie en weet de huidige realiteit te verbinden met fantasie waarbij je weg droomt. Ik kan niet wachten op de volgende delen.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge